БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 49 699
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Трябва ми изпитана рецепта за шоколадови мъфини  Peace
Непрекъснато правя, но ябълкови и ванилови, сега поръчката е шоколадови  Wink

# 76
 Рая Никол - на мен сефтето с мъфини беше точно с шоколадови и ги правих по тази рецепта  http://www.supichka.com/2011/05/blog-post_19.html
 Съвет - купи си какао с по-висока масленост / в града ни такова има на една марка за кафе /кафето за нищо не става , но какаото от тази марка е единственото с висока масленост ,което открих тук. / Също по-добре е да слагаш в мъфините шоколадовите капки / има ги в Кауфланд/ а не шоколад / той се топи и пада на дъното .
Трябва ми рецепта за супа с броколи и овесени ядки / да не е крем супа/.
  Търсих в гугъл и само на крем супи попадам.
 Дъщеря ми яла такава у своя приятелка / баба й я прави / - уж ми обясни ,но супа от броколи не съм правила и не знам -  цялата глава ли да сложа /500 г/
 имало и морков в супата само това помня.
 Освен магданоз каква друга подправка - черен пипер . Застройка да правя ли - някак бистра я искам да е .
 Много ще се радвам някой да се включи със съвет или да вървя и каквото се получи  Grinning
 Тези пък овесени ядки накрая да сложа - да ги варя ли въобще / те не пускаха ли нещо като слуз при варене ? /

# 77
Колко е средно грамажа на цяло пилешко филе сурово?

# 78
  • София
мисля, че около 500 гр, зависи от пилето  Wink

# 79
  • София
Аз имам спомен за около 400 гр, но наистина си зависи от пилето.

# 80
ooooh! хубаво си се сетила целите, че както пишеше в текста само жълтъците се слагаха. Слагала съм и неразбити, но като отделя белтъците сместа е по-пухкава
На вид е чудесен.Със сигурност трудно ще устиска повече от 2 часа.Ще видя като го срежа но за сега е 6  Wink

# 81
  • София

Трябва ми рецепта за супа с броколи и овесени ядки / да не е крем супа/.
  Търсих в гугъл и само на крем супи попадам.
 Дъщеря ми яла такава у своя приятелка / баба й я прави / - уж ми обясни ,но супа от броколи не съм правила и не знам -  цялата глава ли да сложа /500 г/
 имало и морков в супата само това помня.
 Освен магданоз каква друга подправка - черен пипер . Застройка да правя ли - някак бистра я искам да е .
 Много ще се радвам някой да се включи със съвет или да вървя и каквото се получи  Grinning
 Тези пък овесени ядки накрая да сложа - да ги варя ли въобще / те не пускаха ли нещо като слуз при варене ? /

Като е с овесени ядки, няма как да стане бистра.  Peace
Първо задушаваш морковите, добавяш малко брашно и запържваш. Сипваш бульон. След това слагаш броколи и овесени ядки и вариш до омекване. Освен с магданоз, можеш да подправиш с кимион.

# 82
ooooh! хубаво си се сетила целите, че както пишеше в текста само жълтъците се слагаха. Слагала съм и неразбити, но като отделя белтъците сместа е по-пухкава
На вид е чудесен.Със сигурност трудно ще устиска повече от 2 часа.Ще видя като го срежа но за сега е 6  Wink

Laughing ако има кой да чака. НАли видя нашия първия колко е разтекъл се, като не търпяха. Но категорично заявиха, че другия път такъв искат да е пак.

Колко е средно грамажа на цяло пилешко филе сурово?

имали сме и над 1 кг филе,  (зависи от бройлера) така че прецени какво ще правиш  Peace и колко ще ти трябва на теб.

Трябва ми изпитана рецепта за шоколадови мъфини  Peace
Непрекъснато правя, но ябълкови и ванилови, сега поръчката е шоколадови  Wink

шоколадови мъфини с шоколад http://pep-4o.blogspot.com/2009/08/24.html  и тези шоколадови с банан са много сочни http://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_26.html

# 83
Купих тортелини с кайма, някаква идея с какъв сос да ги сервирам?

# 84
дайте изпитана рецепта за лесна питка без много месене.

# 85
дайте изпитана рецепта за лесна питка без много месене.

http://www.supichka.com/2014/12/sodena-pitka.html

Това е най-хубавата, най-вкусната питка! Хич ме няма в приготвянето на тестени неща, но тази питка ми става всеки път, успешно разпространих рецептата на всички мои близки! Peace

# 86
благодаря ти. ама май си мисля за питка с мая да направя.

# 87

сметанов сос
доматен сос

# 88

сметанов сос
доматен сос

Пеп-чо, заквасена сметана нали? Малка кофичка дали ще ми стигне, само ще я оставя да заври и я махам от котлона?

# 89
 Blush не, течна готварска. Разреждам с малко прясно мляко, малко горчица и сгъстя с лъжица царевично нишесте. Заквасената не харесвам на сосове, които се "готвят" , затова правя с готварска течна. Но ако ти харесваш - давай.

Общи условия

Активация на акаунт