БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 786
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 2 746
И аз правя сметановият сос с течна сметана.

# 91
  • Мнения: 5 435
Blush не, течна готварска. Разреждам с малко прясно мляко, малко горчица и сгъстя с лъжица царевично нишесте. Заквасената не харесвам на сосове, които се "готвят" , затова правя с готварска течна. Но ако ти харесваш - давай.

Знаех си аз,че нещо не съм в час! Ще направя соса както си го написала, дано стане както трябва!

# 92
  • Мнения: 8 778
Филе от пангасиус може ли да се панира?  Embarassed Извинявам се за лаишкият въпрос, но риба изобщо не обичам и много рядко готвя у нас, предимно пържена пъстърва и паниран хек правя и хич не съм в час с рибешкото.

# 93
  • София
  • Мнения: 2 746
Филе от пангасиус може ли да се панира?  Embarassed Извинявам се за лаишкият въпрос, но риба изобщо не обичам и много рядко готвя у нас, предимно пържена пъстърва и паниран хек правя и хич не съм в час с рибешкото.

Да, аз съм панирала няколко пъти  Peace

# 94
  • Мнения: 8 778
koikoii, благодаря за отговора!

# 95
  • София
  • Мнения: 1 303
Желателно е да е панирана, защото съдържанието й на вода е доста голямо и при печене нощо не остава от нея. Успех с панирането! Може да е с царевичо брашно или обикновено, със без яйца или с галета.   bouquet

# 96
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 004
Привет, имам питане мога ли да изпека Кодрит Кадир, карамеления сладкиш в силиконова кексова форма?

можеш
Благодаря  Hug,
аз рискувах снощи , а и вече го изядохме

# 97
  • Мнения: 110
Моля сладкарките с опит за помощ! Какъв блат би подхождал на тази Ягодова торта с ганаш на Буболинката (http://bubolinkata.blogspot.com/p/blog-page_23.html), рецептата е някъде по средата на страницата. Пандишпанов? Или блатът от тази торта http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/
Благодаря

# 98
  • София
  • Мнения: 12 219
Моля сладкарките с опит за помощ! Какъв блат би подхождал на тази Ягодова торта с ганаш на Буболинката (http://bubolinkata.blogspot.com/p/blog-page_23.html), рецептата е някъде по средата на страницата. Пандишпанов? Или блатът от тази торта http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/
Благодаря
Или готови си купуваш, или  ще си направиш пандишпан. Най-елементарен е от 4 яйца + 4 с.л. брашно, + 4 с.л захар + ванилия. Може и жълтъците да ги разбиеш отделно и да прибавиш белтъците на сняг. Сиропираш, заливаш  и готово.

# 99
  • Мнения: 110
Моля сладкарките с опит за помощ! Какъв блат би подхождал на тази Ягодова торта с ганаш на Буболинката (http://bubolinkata.blogspot.com/p/blog-page_23.html), рецептата е някъде по средата на страницата. Пандишпанов? Или блатът от тази торта http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/
Благодаря
Или готови си купуваш, или  ще си направиш пандишпан. Най-елементарен е от 4 яйца + 4 с.л. брашно, + 4 с.л захар + ванилия. Може и жълтъците да ги разбиеш отделно и да прибавиш белтъците на сняг. Сиропираш, заливаш  и готово.
Мерси, Марчева! И аз мислех пандишпан , ще направя какаов пандишпан

# 100
  • София
  • Мнения: 12 219
Моля сладкарките с опит за помощ! Какъв блат би подхождал на тази Ягодова торта с ганаш на Буболинката (http://bubolinkata.blogspot.com/p/blog-page_23.html), рецептата е някъде по средата на страницата. Пандишпанов? Или блатът от тази торта http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/
Благодаря
Или готови си купуваш, или  ще си направиш пандишпан. Най-елементарен е от 4 яйца + 4 с.л. брашно, + 4 с.л захар + ванилия. Може и жълтъците да ги разбиеш отделно и да прибавиш белтъците на сняг. Сиропираш, заливаш  и готово.
Мерси, Марчева! И аз мислех пандишпан , ще направя какаов пандишпан
Аз нали съм си досадница , та ще продължа.  Wink  Нали си знаеш, че яйцата или само жълтъците ги разбиваш до побеляване със захарта, да пуФнат хубаво и после с шпатула можеш да прибавяш брашното и разбитите  на сняг белтъци. Какаото, 1 с. окупена лъжица е хубаво да е през цедка за да няма бучки. Готова си.  Simple Smile

# 101
  • Мнения: 110
Моля сладкарките с опит за помощ! Какъв блат би подхождал на тази Ягодова торта с ганаш на Буболинката (http://bubolinkata.blogspot.com/p/blog-page_23.html), рецептата е някъде по средата на страницата. Пандишпанов? Или блатът от тази торта http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/
Благодаря
Или готови си купуваш, или  ще си направиш пандишпан. Най-елементарен е от 4 яйца + 4 с.л. брашно, + 4 с.л захар + ванилия. Може и жълтъците да ги разбиеш отделно и да прибавиш белтъците на сняг. Сиропираш, заливаш  и готово.
Мерси, Марчева! И аз мислех пандишпан , ще направя какаов пандишпан
Аз нали съм си досадница , та ще продължа.  Wink  Нали си знаеш, че яйцата или само жълтъците ги разбиваш до побеляване със захарта, да пуФнат хубаво и после с шпатула можеш да прибавяш брашното и разбитите  на сняг белтъци. Какаото, 1 с. окупена лъжица е хубаво да е през цедка за да няма бучки. Готова си.  Simple Smile

Хаха, мерси! Много се раджам на подобни "досаднички"  Grinning

# 102
# 103
  • София
  • Мнения: 12 219
дайте изпитана рецепта за лесна питка без много месене.

Питка-та с кисело мляко на мах-мама

..................
Харесах си я, ама колко брашно да сложа....хич не обичам така, "на око". Ама моето око може да е малко, а може и да е голямо....колко да е брашното, хм?? Дайте малко грамаж..моля ви.
Записах си и Сръбска погачица на Лабрекс, много ми хареса. Благодаря!

# 104
  • Мнения: 22 867
дайте изпитана рецепта за лесна питка без много месене.

Питка-та с кисело мляко на мах-мама

..................
Харесах си я, ама колко брашно да сложа....хич не обичам така, "на око". Ама моето око може да е малко, а може и да е голямо....колко да е брашното, хм?? Дайте малко грамаж..моля ви.
Записах си и Сръбска погачица на Лабрекс, много ми хареса. Благодаря!

marchеva14, преди време майка така ме избесняваше, питам колко брашно, тя - ами на око. Око, око, ама очи различни..........това беше, докато свикнах да меся, сега и аз не меря, дори да има даден грамаж. Освен да ти кажа начина ми на месене, че и той не е общоприетия, майка прави кладенче в брашното, аз в купа слагам всичко течно, сол, захар, мая, сипвам брашно и бъркам с тел, вилица, каквото ми падне. Като стане гъсто, изсипвам на плота, посипан с брашно, меся и ръся брашънце, докато ми хареса тестото на консистенция. Не трябва да е твърдо, но и много меко също, не за друго, форма не държи. Става си гладко, еластично тесто, като го направиш на топка, не се разлива. Ама и аз ти дръпнах едни обяснения, но не мога да кажа количество на брашното, освен, като реша да я замеся, да меря тоя път. Или може би някой измерил го вече, ще се включи. Но стават хубави питки. Peace

Общи условия

Активация на акаунт