БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 49 575
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, майстори,
аз пък имам 2.5 кг свинска плешка, маринована цяла от снощи и се чудя колко време ще й трябва да се изпече. Дали ще имам време да опека и хляб преди да се появят гостите?!? Помагайте!

Зависи кога ще идват гостите   Wink.
Плешка пека 2,5-3часа. Слагам я във силно загрята фурна за 20тина мин, след това смъквам на 160гр. Пека в добре затворен съд - йена, гювеч, тава с капак.....наливам 200-300мл ( 1 пръст течност) бира или бяло вино. Успех   bouquet

# 586
  • Варна
Здравейте, майстори,
аз пък имам 2.5 кг свинска плешка, маринована цяла от снощи и се чудя колко време ще й трябва да се изпече. Дали ще имам време да опека и хляб преди да се появят гостите?!? Помагайте!

Зависи кога ще идват гостите   Wink.
Плешка пека 2,5-3часа. Слагам я във силно загрята фурна за 20тина мин, след това смъквам на 160гр. Пека в добре затворен съд - йена, гювеч, тава с капак.....наливам 200-300мл ( 1 пръст течност) бира или бяло вино. Успех   bouquet
Благодаря ти, точно така направих и аз и към 19.00ч имах готово печено и топъл хляб.  chef

# 587
  • Варна
Здравейте!
Моля, да ми препоръчате свястна марка какао. Купувах и скъпи и евтини, заменях с прахообразна смес за горещ шоколад, но не. Нито има аромат на какао, нито вид.  Tired
Аз купувам на Jotis и съм доволна.
http://shop24.bg/7244-thickbox/kakao-naturalno-yotis-125g.jpg

# 588
Божеее, velikova, извинявай, погледнах часа в който си писала въпроса, но не и датата  Embarassed.

# 589
  • Варна
Не се притеснявай, аз и без това мислех да си самоотговоря, ей така за протокола. Simple Smile

# 590
Здравейте! Някой може ли да ми каже как да разтворя пектин newsm78 Искам да направя панакота, но без желатин. Преди опитах, но пектина ми остана на бучици Sad Някакви идеи?

# 591
  • София
Здравейте! Някой може ли да ми каже как да разтворя пектин newsm78 Искам да направя панакота, но без желатин. Преди опитах, но пектина ми остана на бучици Sad Някакви идеи?
Панакота и пектин.... не ми е ясно как ще се съчетаят.   newsm78  Пектинът почти е невъзможно да се разтвори до гладка каша, освен да се пасира.... Peace

# 592
Панакота и пектин.... не ми е ясно как ще се съчетаят.   newsm78  Пектинът почти е невъзможно да се разтвори до гладка каша, освен да се пасира.... Peace
Ами не мога да намеря никъде в моя град агар-агар Sad А имайки предвид произхода на желатина, не желая да го ям   Sick Защо да могат да правят желета с пектин ( така четох някъде), а панакота не  Cry

# 593
  • София
Ами не мога да намеря никъде в моя град агар-агар Sad А имайки предвид произхода на желатина, не желая да го ям   Sick Защо да могат да правят желета с пектин ( така четох някъде), а панакота не  Cry

Опитай, въпреки че за мен е невъзможно да се съчетае панакота и пектин....то какво ще излезе, едно нищо. Абсурд!  Не разваляй десерта.  Ако толкова искаш панакота да си хапнеш си купи готови кутии смес на панакота и само я разтваряш в сметана.
Скрит текст:
[/spoiler]

# 594
Здравейте!
Моля за помощ...пека блатове за торта..обикновено за 26см съд пека около 30 мин. Днес 2 поредни пъти около 20тата минута сместа ми се пука и пада надолу в средата. Каква би могла да е причината..?

# 595
Здравейте!
Моля, да ми препоръчате свястна марка какао. Купувах и скъпи и евтини, заменях с прахообразна смес за горещ шоколад, но не. Нито има аромат на какао, нито вид.  Tired

Къде го има?

# 596

Пектина когато се приема с  лечебна цел се разтваря в кисело мляко, така че пробвай в някаква леко кисела среда, може би.

# 597
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
пектинът сгъстява, но не желира.

# 598
  • Sofia
има растителен желатин,цитрусов...вчера го видях в магазинчетата за ядки на Женския пазар

# 599
  • Варна
Здравейте!

В Пикадили и СВА съм го купувала, макар напоследък да го срещам по-рядко, че Йотис си смениха дистрибутора за България.

Къде го има?

Общи условия

Активация на акаунт