Офис етикет

• 20 618
  • 335
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Момичето е можело тактично да отклони Н-тата покана. Може и нищо да няма, но да не се чуди после защо я одумват. Живеем на Балканите, не в Скандинавия.
Присъствала съм на купон, където една новопостъпила колежка (но не на 20) се увиваше около шефа си като лоза. После обяснявала, че се е понапила, което беше очевадно. И той я кани на следващия и още няколко танци. Е, какво да си помислим за него? За нея - ясно.

# 136
Момичето е можело тактично да отклони Н-тата покана. Може и нищо да няма, но да не се чуди после защо я одумват. Живеем на Балканите, не в Скандинавия...

Не знам как е в Скандинавия, но за всичко си има граница. Че има и клюкари, има, но има и жени с поведение, което не пасва на ситуацията. И все някой им е виновен и им "завижда", затова така говорят за тях  Laughing

Аууууу, точно пък за изпълнения в бившето БТК мога да разказвам. Joy

И аз hahaha Явно нещата не са били зависими от генералния директор, защото не във всички градове е имало опция +1, поне началото на 90-те.

Скрит текст:
W'A'S'P',, разбира се, че няма да ги напиша, не съм клюкарка. Не, не става дума само за България, както не е до големина  Peace и да, новият шеф променя и най-твърдите традиции, ако пожелае. Някои традиции отпадат, създават се други според времето.

Ако на един мъж не му е неприятно да е с жена си, значи е под чехъл Crazy много "логичен" извод. Просто споделих наблюдения. Не разбирам какво доведе до подобен тон, но няма да вляза в него.

# 137
Веднага си представих как новият шеф на примерно  IBM позволява на жена си да променя фирмената култура
 Joy

# 138
Веднага си представих как новият шеф на примерно  IBM позволява на жена си да променя фирмената култура
 Joy

Не. Дори не го обсъжда с жена си. Промяната прави сам, каквато му е кеф Simple Smile

# 139
А колко танца всъщност са изтанцували шефът и новата колежка? Препрочитам първото мнение и не помня някъде в темата да е уточнено. Защото, както е изказано в момента, може да е имало 3 танца за 5 часа, може да са били 20 Wink

# 140
Аз по думите на авторката си представям кълчене на кючеци и развратничене един вид, а не танцуване на блус, но нека тя да каже.

На събиране с колеги не е допустимо да се наливаш с алкохол и да се мяташ като луд на дансинга.  Mr. Green Трябва малко благоприличие, поне за мен приятели не е равно на колеги.

ПП Досега винаги, когато съм работила с жени е имало клюки, коя какво казала, другата какво направила..

# 141
  • Другата България
Както каза някой, има хора, на които приятелите са им И колеги.
А за клюкането...понякога мъжете са по-големи клюкари и от жените. Но пък ако някой иска да клюка не е задължително да иде на банкет, за да го прави.

# 142

Така е. И все пак служебния банкет не е мястото за бурни танци и алкохол, според мен. Това би било по - добре да се случи на отделни излизания с колегите, които са ти и приятели.

# 143
Аз по думите на авторката си представям кълчене на кючеци и развратничене един вид, а не танцуване на блус, но нека тя да каже.
А аз си представям рок. За гюбеци и блусове едва ли колежката щеше да отбележи, че момичето танцува по-добре от другите.

# 144
А аз си представям рок. За гюбеци и блусове едва ли колежката щеше да отбележи, че момичето танцува по-добре от другите.
А, защо, хубавият бели-денс и въобще източните танци не се удават на много хора. Пример - танцьорките на орк. "Кристал" преди 20 години Simple Smile

# 145
Миналата седмица имахме парти в офиса. Колежка се впусне в бурни вихрени танци с шефа (женен и на години), като той през цялата вечер танцува само с нея. Като цяло на офисните ни партита не се танцува много, а пък шефа танцува много рядко. Всички бяхме меко казано изненадани от тяхното поведение и имаше доста неласкателни коментари, особено за нея.

Не стана много ясно, защо- за нея.
Шефът показва явно предпочитание и явно пренебрежение към останалите- не танцува на фирмени партита, а сега се е впуснал в "бурни, вихрени танци".Той дали е предмет на "неласкателни коментари" newsm78

Танците, щом са "бурни и вихрени" наподобяват, по мои представи-рок- там е динамиката, но очевидно не са "нежни и кротки", което би било още по-асоциативно в зададената от авторката посока.

Не стана ясно,пречи ли и на колежката клюкаренето, може и да е безразлична, а може и да я ласкае.

# 146
  • Другата България

Така е. И все пак служебния банкет не е мястото за бурни танци и алкохол, според мен. Това би било по - добре да се случи на отделни излизания с колегите, които са ти и приятели.

Интересно ми е да разбера в такъв случай за какво е място според теб служебния банкет. След като не е за танци и алкохол, за какво ти би отишла на банкет. Съвсем добронамерено питам.

# 147
  • Бургас
Служебните партита в сегашната ми фирма се плащат от компанията. Доста са мащабни и разходите са сериозни, но тя и компанията е големичка. Софийска фирма, с регионални офиси в големите градове. Партито е винаги в някой курорт, в реномиран хотел, през деня тийм билдинг, наемат фирма за целта. Вечерта има програма, раздаваме си награди Mr. Green и после купон.
С удоволствие ходя, тези банкети при нас са веднъж годишно, за Коледа. Това е единствения шанс да се запознаем с колегите от централата и другите офиси, с които ежедневно общуваме по телефон и мейл. Изцепки винаги има, неизбежно е при толкова много и различни хора, но после само се смеем заедно на веселите моменти.

Миналата година строихме болиди за Формула 1 с подръчни средства, че после се и състезавахме с тях, голям купон беше Laughing
Тази година /така де - 2014/имаше боулинг, пейнтбол и футбол. В свободното време спа... е, някои спаха Laughing След вечерята бяха резервирали дискотеката на хотела, до светло вилняхме. Определено се забавлявам на тези партита.

П.С. Шефовете са жени Sunglasses

# 148
  • Ямбол
Защо ми се струва, че Merri_An е превзела темата и я приема твърде лична?
Всеки възприема по различен начин банкетите.
И аз съм съгласна, че на служебните може да се държиш една идея малко по-прилично, отколкото в компания с приятели.

# 149

Интересно ми е да разбера в такъв случай за какво е място според теб служебния банкет. След като не е за танци и алкохол, за какво ти би отишла на банкет. Съвсем добронамерено питам.

Да си хапна.  Joy
В интерес на истината бих отишла да се забавлявам, но не бих танцувала и пила толкова, колкото ми душа иска.  Mr. Green
Ще се правя на примерна.

ПП И все пак 20 годишната колежка най - вероятно не е семейна и може да си се сваля с който си поиска, а шефа е женен, в случая той е в провинение.

Общи условия

Активация на акаунт