Офис етикет

• 20 546
  • 335
  •   1
Отговори
# 210
  • Ямбол
...
Твърдението ти, предполагам, е на база твои усещания, а не на достоверно изследване.
Да, на мои наблюдения. Била съм на много изнесени банкети с приспиване. Нито съм видяла, нито съм чула някой да си ляга с друг.
Случвало се е да ми разказват, тук съм чела, знам за мои познати, разни таксиметрови, разни от производствени цехове и други подобни, за които "менкането" на креватите е станало като спорт.
Колкото са по-ниско в йерархията, толкова по-глупаво го правят. На другите може и да им се случва, но никой не ги говори, значи го правят доста прикрито или не го правят, а се забавляват, за каквото и са отишли.

# 211
Ще ме извиняват някои, които може да се засегнат, но смятам, че това с лягането се случва при по-простите хора, обикновено в колективи заети с производство.

Не уви. Случайно точно този сценарий се случва в няколко от най-големите и утвърдени в един определен бранш фирми. Не производствен.

# 212
Ами на тиймбилдинга колежката си легна с колегата.
Последва развод.
На следващия пак имаше драма, защото друг колега скъса с друга колежка и после два месеца едва се работеше с тях - нервни и нещастни. Чудехме се как да ги сплотяваме после.
На по-следващия никой не посмя да прави нищо, т.е. скука и страх да не сгафиш.
На по-по-следващия имаше новички, които завъртяха колелото отначало.
Та така, колелото се въртииии, въртииии.
Аз бих се замислила дали да не си сменя работата в такъв случай, след като единственото интересно нещо, което се случва на "твоите" банкети и тиймбилдинги е това, за което разказваш от началото на темата.
Моята представа за тиймбилдинг е горе-долу като това, което разказва Бърди. Има хора, фирми и институции, които посещават такива мероприятия за подобни неща, не само за едното лягане и последващите го клюки. Можеш ли да си представиш?
А и нали уж не посещаваше подобни мероприятия? Thinking
Или ти си от тези, на които после им разказват?

Ама това защо реши, че е интересно. Не е интересно, аз затова и писах-гледам вече да не ходя. Но през 2-3 години се налага да се "отчетеш".
А хора има всякакви, сред тези, дето се залюбват и развеждат има и такива, които не се. Но няма фирма без подобен сценарий от някой в нея.
Не е нужно специално някой да дойде да ми разказва, то всичко си излиза наяве и без да ми разказват. Всъщност, участниците в историите сами си разказват. Кой драмата около развода, кой драмата около това, че са скъсали и страда.

# 213
  • Другата България
Скрит текст:
...
Твърдението ти, предполагам, е на база твои усещания, а не на достоверно изследване.
Да, на мои наблюдения. Била съм на много изнесени банкети с приспиване. Нито съм видяла, нито съм чула някой да си ляга с друг.
Случвало се е да ми разказват, тук съм чела, знам за мои познати, разни таксиметрови, разни от производствени цехове и други подобни, за които "менкането" на креватите е станало като спорт.
Колкото са по-ниско в йерархията, толкова по-глупаво го правят. На другите може и да им се случва, но никой не ги говори, значи го правят доста прикрито или не го правят, а се забавляват, за каквото и са отишли.
Laughing Къртиш миФки направо.
Явно нямаш представа в някои производства колко висшисти и доста ерудирани хора работят. Просто защото за момента нямат друг избор.Това не ги прави автоматично прости по твоите изкривени критерии. От друга страна има абсолютни простаци, заели добри места в институции, министерства, компании и прочие поради всякакви други причини, но не и заради акъл. Ако човек е решил да се секси няма да отиде на семинар в Банско, за да го направи с новата колежка, където ще го видят такива като Иванула Grinning и ще го разнасят после тук и там. И това няма нищо общо с професията, която упражнява.
Разбира се, това е моето мнение, ти щом имаш наблюдения - реални предполагам, е друго.
Щото принципа "четох в Бг мама" и "една съседка изклюка какво е разказала колежката и за сестрата на фризьорката" не са съвсем достоверни източници.
А, ето че и наблюденията на Иванула взеха, та се оказаха не за производственици. hahaha
"Интересна" фирма.

# 214
Охо, лягат си и още как  Mr. Green
Това, че някои го правят по-дискретно и незабележимо, не означава, че не се случва  Peace

Иначе с колегите ми сме имали чудесни тиймбилдинги - рафтинг, катерене и спускане в пещери, уъркшопове, пътуване в чужбина и т.н.

# 215
Разбира се. Много колеги използват този тип мероприятие именно заради самото мероприятие.
Рафтинг-струва пара.
Пътуване в чужбина-също.
Отделно се избират хотели със спа, които не са 3 -4 звезди. Това сами никога няма да отидат, но щом фирмата те праща там-защо да се изпуска.

# 216
Отделно се избират хотели със спа, които не са 3 -4 звезди. Това сами никога няма да отидат, но щом фирмата те праща там-защо да се изпуска.

И един бивш шеф така разсъждаваше. И на съпротивата ни да ни помъкне на Цветница на семинар в спа-хотел, избесня, че вместо да сме му благодарни, ние пращаме разгневени мейли, че искаме на празника да сме със семействата си.

# 217
Да, и на мен ми е било намеквано, как мога да не искам да отида някъде.  Grinning

# 218
Ще ме извиняват някои, които може да се засегнат, но смятам, че това с лягането се случва при по-простите хора, обикновено в колективи заети с производство.

Ами. Виждала съм да се излага декан на факултет.

# 219

А в БАН какво се случваа... Направо си е за едно Е отпред  hahaha

# 220
Хахаха, сега се сещам в тази връзка и друго. Причината да съществуват много вицове за лекари и сестри си е логична. Факт е, че много лекари са коцкари. Лекарите не са бачкатори на поточна линия, допускам, че имат по-висок потенциал, щом толкова са учили и знаят.

# 221
Била съм на много изнесени банкети с приспиване. Нито съм видяла, нито съм чула някой да си ляга с друг.

Щом е с приспиване, нали трябва някой да те приспи.

# 222

В училището, в което учех знаехме за две такива любовни афери между учители - дори ние, учениците бяхме наясно, а какво остава за целия учителски състав. Дъщерята на единия от въпросните афери беше в нашия клас. Колко стрес и срам изживя милата... същата връзка приключи с развод. Голяма дискретност, няма що...

# 223
  • Другата България
Хахаха, сега се сещам в тази връзка и друго. Причината да съществуват много вицове за лекари и сестри си е логична. Факт е, че много лекари са коцкари. Лекарите не са бачкатори на поточна линия, допускам, че имат по-висок потенциал, щом толкова са учили и знаят.
И връзката на горното със семинари, тиймбилдинги и банкети е? ooooh!

# 224
И връзката на горното със семинари, тиймбилдинги и банкети е? ooooh!

Ти изпусна нишката.
Връзката беше с репликата, че подобни афери се случват в колективи на ниско-интелигентни труженици тип работник-бачкатор на поточна линия. Слабообразовани и нископлатени. Аз дадох пример с лекари.

Общи условия

Активация на акаунт