Искам да кажа ... (29)_23.03-29.03

• 51 790
  • 1 300
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Този ми кара повече от 10 години, според мен зависи дали ще кара дадения зъб от колко голяма е дупката, колко зъб е останал. Аз имам тясна и дълбока дупка на въпросния. Имам си пломба и си карам така. (знам от преди колко години е, защото не бях женена Simple Smile ) Имам и един друг умъртвен, който ми създава проблеми, но също няма корона, той има ... щифт май му се казва???

# 136
Софи, зъбът е последния кътник и аз питах за обличане след умъртвявнето, но лекарят каза, че не иска да го пили, докато не стане нужда. Както каза Янтра можело 10 години да карам така.
Само от студено и топло реагира, иначе не ме боли изобщо, днес опита да го покрие с течен полимер, ако случайно има някоя микропукнатина, само че пак ме боли и ще се окаже, че е прав за пулпата Confused
Жади, без рецепта е, препоръча ми го съфорумка и след консултация с консултант по кърмене, започнах да пия по едно на ден, ако станеше твърда гърдата и болезнена, започвах 3 по 1, отпушваха се каналчетата. Два пъти изтървах положението, нямах Лецитин, вдигнах температура чак. При теб може и изобщо да не се случи, но аз от Мими знам, че имам проблем със запушване и се застарховах.

# 137
Аз всичките умъртвени съм ги направила с коронки и изобщо не съжалявам. Т.е. зъболекари ги направиха.  Laughing

# 138
Тъпото е, че няма дори кариес, как е станала тая история с пулпата не разбирах, казах му че усещам сякаш лека пукнатина странично, вика не е от това. Каквото прецени, имам му доверие. След снимката ще се реши окончателно. Аз сякаш ще съм по- спокойна с коронка, да не се разруши нещо, ама не съм специалист, той е добър лекар.

# 139
  • Пловдив
Изрязах и ананаса, мога да си пия виното спокойно ooooh! ooooh! ooooh!
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/ … a4b0daa429f59d452

# 140

Откъде го изряза и защо?

# 141
Имам умъртвен зъб, който чака за коронка. Зъболекарят ме предупреди, че най-късно през май трябва да го направим. След това не гарантира, че щифтът ще издържи, ако правилно съм запомнила. Правя се на разсеяна и отлагам за последния момент. Колкото повече наближава, по-нервно ми става.

# 142
Имам умъртвен зъб, който чака за коронка. Зъболекарят ме предупреди, че най-късно през май трябва да го направим. След това не гарантира, че щифтът ще издържи, ако правилно съм запомнила. Правя се на разсеяна и отлагам за последния момент. Колкото повече наближава, по-нервно ми става.
Не боли изобщо. Малко напасването е леко некомфортно, но после не прави впечатление. Peace
Давай смело. Че после вместо 1, ще пилят 3 зъба. И цената от 150 ще стане 450 лв.  Crazy

# 143
  • Пловдив
Откъде го изряза и защо?
ooooh! Такъв тормоз ми удрят!

Утре е ден на плод-зеленчука, празник в училище. Второкласника за втора поредна година реши да е ананас. И аз, като грижовна майка, трябва да осигуря корона или маска на избрания плод-зеленчук. Въпросното нещо е подбрана картинка от нета, разпечатана на цветен принтер, залепена на картон и изрязан по контурите ананас. От мен толкова, повече не мога. Има и по-креативни родителки, миналат година гледах снимки и цъках, обаче и аз съм човек. А някои деца сами си правят тия работи, обаче моето излъга, че го боли глава и си легна.

# 144

Защо? Недей, да не се получи като при мен - чаках, чаках, накрая един глупав шам фъстък ми пукна въпросния зъб, болката беше сериозна, наложи се да го извадят и на негово място имам имплант. Стоях без зъб почти една година (първо се чака, за да се възстанови костта, след това ми сложиха метален пост и пак чаках да се заздрави костта около него. Накрая ми сложиха коронка. Вече забравих, че нямам зъб, а имплант, но в началото! А зълва ми има четири, които непрекъснато падат - от лятото до сега са падали поне четири пъти. Изобщо, от естествения зъб по-добро няма!

# 145
  • Пловдив
Да де, ама коронките не са точно най-естественото нещо и също създават проблеми.

Да не се хваля, ама съм в твърде интимно-лични отношения със зъболекаря си и по принцип получавам каквото смята за най-хубаво (майка ми). И според нея е доста индивидуална преценката за всеки зъб и всеки човек. И ако при теб работи едно, съвсем не е гаранция, че и при мен. Изобщо тя има едно твърде вкиснато отношение към медицината като цяло и твърди, че "в медицината две и две не винаги прави четири".

# 146
Откъде го изряза и защо?
ooooh! Такъв тормоз ми удрят!

Утре е ден на плод-зеленчука, празник в училище. Второкласника за втора поредна година реши да е ананас. И аз, като грижовна майка, трябва да осигуря корона или маска на избрания плод-зеленчук. Въпросното нещо е подбрана картинка от нета, разпечатана на цветен принтер, залепена на картон и изрязан по контурите ананас. От мен толкова, повече не мога. Има и по-креативни родителки, миналат година гледах снимки и цъках, обаче и аз съм човек. А някои деца сами си правят тия работи, обаче моето излъга, че го боли глава и си легна.

Разсмя ме! Joy Joy Joy Joy

# 147
Да де, ама коронките не са точно най-естественото нещо и също създават проблеми.

Имам вече пет (едната е имплант) - не съм имала никакъв проблем. За мен е по-добре коронка отколкото имплант.

# 148
  • Пловдив
Ами аз имам два умъртвени зъба и нито една коронка Simple Smile

# 149
Отлагам, защото когато се наложи ходене на зъболекар, ме обзема лека паника. От друга страна трудно търпя болка по зъбите, а с това отлагане и чакане да ме заболи, сама си усложнявам живота. Дано издържи до Великден и след празниците сигурно ще се видя със зъболекаря да решим какво правим.

Общи условия

Активация на акаунт