Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 034
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив/София
Пипи2013, днес видях една жена д си вози кучето в коша на количката и се сетих за теб.
Имаме шега с мъжа ми, като положението излезе извън контрол-Усаааа(    Mr. Green  ЛОши момчета)

хаха, моето куче трудно ще се побере там с 30те си кг  Laughing

мерси, че си се сетила за мен Wink

аз бях в Южния днес с една приятелка, имаше доста колички, трябва да оргнизираме една среща и с вас  Wink

лека нощ, че уж днес щях да лягам рано и пак се замотах...

# 586
kremolin дано не те объркам с моя отговор  Crazy
Спелта давам от 16-17дни мисля.
Аз правя кашите "на око"- не меря с лъжица. Към изцедена кърма, колкото имам- малко е -40 ,макс. 60 мл, добавям да стане подходяща консистенция. Първите дни добавях по малко към безглутенова каша, като увеличавах постепенно, но общо взето доста смело. Гледам сутрин /има повече апетит/ да давам само спелта. Следобед в началото давах безглутенова , сега вече  смесвам с безглутенова каша /ориз с банан или грис / на милупа/ . Моята девойка хапва по малко- ако е 40 мл кърма става около 60гр. каша и тя изяжда толкова максимум...та два пъти, че и 3 да и дам е колкото е нормално една порция  Crazy, но реално още не е изцяло спелта. Причината не е , че ме притеснява количеството глутен а това, че следобед е по-капризна и се подмамва с банановата  ooooh!
 fiona кучето в кой кош? Багажника ли?  Mr. Green

За пишките, все си мисля да напиша.... Аз мрънках на мъжо , че не е моя работа, аз нямам такъв атрибут,  да се заема той  Crossing Arms Нали се сещате какъв отговор получавах  Mr. Green

# 587
  • София
Изчетох ви - от два дни ви чета и не смогвам да пиша, защото не остава време - вчера се прибирахме от дългото гостуване по бабите, днес малко на разходка и бях до офиса да си взема великденски подаръци от фирмата и да заредя храна на бебето и то денят си мина неусетно ooooh!
Сега няма да мога да се включа и аз по темите, но да питам нещо, че съм объркана - как да го обличам това дете в това време??? Ама честно - не намирам подходяща комбинация - или му е горещо и се поти, или имам чувството, че му е студено. Днес май го бях навляква - боди с къс ръкав, тънка блузка с дълъг ръкав, суитчър и от време навреме грейка (когато решавах, че духа). Коя дреха да махна? Грейката или суитчъра? Утре мисля да е с боди с къс ръкав, блуза и тънко яке - така дали е добре? Аз се развявам само по тънка блуза и много тънко яке и ако трябва да е облечен като мен си мисля, че ще е много съблечен.

edit: fiona, нали ти беше фен на дървените играчки? Попаднах на един магазин, в който има интересни такива: http://zelenotodrakonche.com/bg/65-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B … 1%87%D0%BA%D0%B8/. Попаднах на него, защото ще участват в един базар и ми стана интересно да видя какви ще са изложителите. Ще има и още един изложител на дървени играчки, които се правят от самия изложител, а не се препродават само. Ако на някой му е интересно, това е събитието: https://www.facebook.com/events/998028203560405/

Последна редакция: пт, 17 апр 2015, 08:33 от ижинка

# 588
  • София
Аз я обличам с боди с къс ръкав, тънка блузка с дълъг ръкав, поларен (тънък) суитчър. Доста по-дебело облечена е от мен, но все пак ние се движим и бутаме количка, а те седят и ги брули вятъра. Засега не мисля да променям, няма вид да й е топло. Може би просто в един момент суитчъра ще се трансформира в памучен. Винаги ми е зор да преценя как да обличам дете. По себе си не мога да съдя, все ми е топло.  Grinning

ижинка, много интересно събитие.  Peace

# 589
  • Точно където трябва
Само за обличането - по боди потник, тънка памучна блузка и жилетка сутрин, следобед свалям жилетката. И не я завивам. Имахме лек топъл вятър, но аз като съм по къс ръкав не мога да я навлека. Карам по усет.
За храненето- всеки опит за режим се проваля. С кърменето. Когато е гладна просто иска да се нацоца и реве. Не иска лъжица, иска гърда. Когато и се спи пак. Кърмим се често и през деня и през нощта.

# 590
Еми, а кога е гладна? Записвай си - кога е сукала, колко време е сукала, кога е яла твърда храна и колко като количество. Сигурна съм, че има нещо като режим, но сигурно е трудно да се установи какъв е заради хаотичното сукане за ядене и приспиване.

# 591
mama irina, първо- радвам се да чуя добри новини за вас! За пишките- нефрологът го погледна, не каза нищо притеснително, само каза, че имам още време. Ще ги заведа евентуално на специалист, но то всеки има различно мнение и искам да съм подготвена. Набелязала съм един, дето пише тук във форума, пък да видим.
Благодаря на кремолин и на дани за обясненията по този въпрос!
Само едно не разбрах- тази ципа какво се случва с нея след като се заголи напълно?
Кучето беше в багажника, да!  Laughing Едно дебно, пухкаво, стоеше на 4 лапи като капитан.
Една среща в парка е добра идея. Някой запознат ли е дали се пръска за кърлежи в тревата и изобщо кога е "сезона" на кърлежите. Имам намерения да взема едно одеяло и да ги пусна на поляната да пълзят.
Ижинка, аз ходя много леко облечена по принцип, че сега все имам по два ката дрехи уж да прикрия корема.  ooooh! И все ми е топло, така научих и дъщеря ми, така ще е явно и момчетата. Аз ги обличам с панталон+ боди къс ръкав+ тънко яке. Завивам като спят с тънко одеяло, събличам якето по обед. Това от вчера, предните дни просто бодито къс ръкав беше с дълъг ръкав. Но те са свикнали у дома да стоят по разголени. Сега примерно спят по пелени само в количката  и завити с одеяла.
Базарът изглежда много добре, но аз няма да съм тук тогава. Благодаря и за линка, аз го знам това магазинче покрай пелените.

Ели, тя от шише изобщо иска ли да пие? Сигурно си коментирала това вече, ама взе да ми става много информацията и понякога обърквам кой какво е казвал.

# 592
  • София
Включвам се ужасно притеснена:

Има ли други бебета, които не наддават?

За пореден месец сме със 130 г наддаване, а ръста й го измериха къмто смаляване, но и той да е като предишния месец почти. На почти 9 месеца е - 7650 г, 68 см!!! Уж все пак била в границите за възрастта (между средното и минималното число), но ни дадоха направление за стерилна урина да се изключат разни коки...

Иначе пълзи, става, сяда, полека се движи, докато се държи за леглото/масата, щастливо бебе, което суче във всякакви пози (надупена, с вдигнат крак, с гръб към мен), но трудно и по много малко яде храна за човечета...

Вече 2 пъти ревах от сутринта от притеснение.

Отделно сме с маймунско дупе, но не се оплаква (тя) - от поне 2-3 седмици!!!

# 593
Coming 2 life, изчакай резултатите! Не знам до колко ще ти подейства успокояващо, момчетата на 8 месеца точно бяха по 7060 гр и 68 см. Децата се движат все по-активно и е нормално да качват по малко сега. Не се поддавай на паника! Надявам се всичко да е наред и просто да си имаш фина девойка!

# 594
Ние навън се обличаме с лекичко боди с дълъг ръкав и лека памучена блузка,яке в чантата -слагам му го само ако заспи,или сме на сянка.

Исках да попитам може ли да слагам кимион по малко ,когато примерно давам телешко,и изобщо кои подправки могат да се дават-и трябва ли изобщо да се дават(в смисъл полезни ли са)Не говоря за черен пипер ,разбира се,а примерно кимион,мащерка,риган,канела?И специално за канелата-чета,че вече доста мами я дават-те не превъзбужда ли  Thinking
  bouquet

# 595
Coming 2 life, и ние спряхме главоломното наддаване сякаш изведнъж. От два месеца наддава по 200 грама преко сили и все са ми под въпрос, защото вся или е яла, или е облечена, или е с пълно коремче. Няма да се разстройваш!!! Щом бебе изглежда щастливо, сигурно се чувства ок.
Момичета, искам да ви питам за изправянето нещо. Значи ние сме със сгъваеми кошари за спане и игра. Нямат никакви решетки следователно, а мрежи. Колкото и да се оглеждам наоколо не мога да измисля вариант, в който да създам условия на беба, ако се чувства готова, да се изправи. Та въпросът ми е трябва ли обезателно да има решетки / нещо, за което да може да се набере, или би могла да се покатери по мен например. Изобщо, мога ли да разбера, че е готова за изправяне, ако на практика няма къде да се захване?
Ижинка, и за мен обличането е кошмар. Тук духа страшен вятър. Хем е топло, хем не. Като беше съвсем малко бебе не съм имала такива триумения за дрехите, а сега незнам какво ми стана. Постоянно се притеснявам, че или й е студено, или я прегрявам....
Пак за Ели - записвай всичко - спане, хранене и ще видиш, е ще изскои някаква закономерност.

# 596
  • София
Момичета, искам да ви питам за изправянето нещо. Значи ние сме със сгъваеми кошари за спане и игра. Нямат никакви решетки следователно, а мрежи. Колкото и да се оглеждам наоколо не мога да измисля вариант, в който да създам условия на беба, ако се чувства готова, да се изправи. Та въпросът ми е трябва ли обезателно да има решетки / нещо, за което да може да се набере, или би могла да се покатери по мен например. Изобщо, мога ли да разбера, че е готова за изправяне, ако на практика няма къде да се захване?

С удоволствие ще те успокоя на свой ред  Hug

Моята шикалка я държах до мен на спалнята месеци наред - аз си чета, или съм на лаптопа, а тя около мен играе. По едно време активно започна да се изправя по мен, и да опитва да се пуска първо с една ръка, после и с другата. И да пада по дупе съответно, на меко естествено. Аз, твърдо решена, че й е рано, след време реших да проверя как ще е на твърда почва и започнах да я слагам на земята. Застелих с 2 дебели килимчета (те са ми декоративни, ама тя им спазваше очертанията в началото), седя си аз и пак си чета или чатя, а тя до мен играе, и започна да се изправя, пак хваната за мен, за леглото, за играчка, веднъж даже - за кубче. Падането по дупе на твърдо първите пъти е голям шок, следващите - още като вземе да пада, стиска очи, но свиква. Та, в този ред на мисли, детето като е готово, прави всичко възможно да тръгне като бял човек, да стои право, и т.н. Не знам даже как му хрумва. Сигурно нещо в чипа му вътре, нещо еволюционно заложено - голяма загадка ми е и с възхитен и любознателен поглед я наблюдавам как се развива. Нали ми е за първи път!!!!

Ние кошарата си, откакто свалихме нивото надолу, я ползваме само тайно - когато заспи в ръцете ми, я премествам, но не винаги успявам. Значи за близо 2 месеца, да е спала и седяла и играла в нея не повече от 10 пъти.

Според мен, много зависи и това колко тежи детенцето. Колкото по слабичко ми е било детето, толкова по-рано започва да се изправя и държи на крачета - явно и организмът си отчита тежестта, която е подходяща да се носи от едни неопитни бутчета.

Шикалката обаче влезев сатурнова дупка от 10-ина дни. Не дава да я оставя сама - ни на баща й, ин на друг човек, щастлива е само, коагто съм в стаята и най-добре да съм край нея. Що за чудо е това?! Нито съм я оставяла на чужд човек, нито дори вкъщи съм я оставяла сама в стаята и да й липсвам, да реве, докато върша нещо другаде. Друг не може да я държи - ММ я гушка, тя протяга ръце към мен. Като скачени съдове сме.

И един рев си е избацала - инатлив. Вреслив, даже след 5.тата секунда превключва на трета скорост, така врясва, че тъпанчетата ми пукат. И като я гушна, защото обикновено това е целта - вакуум, тишина, и ухилена.

# 597
За кърлежите- тъкмо се откри сезона Sad По принцип трябва да има инфо някъде кога е пръскано или се пръска- примерно в сайта на общината  newsm78 .
Coming, ние сме 7700 гр на 74 см (роди се 3200 гр.)... Този месец наддадохме добре- цели 200 грама. Предния път беяе 130 за месец и половина Sad Но пък е жизнена. Пускали сме много изследвания и нищо не излиза. На мен ми се реве,не за това,а че сега заради зъбите съвсем отказва храна или иска само да суче... На вс оттогре е супер подвижна и съвсем не й остава калорийка   Laughing

# 598
+1 към ненаддаващите. Аз отдавна се оплаках де. От 7 до 8-ми месец 200 гр. и после за 2 седмици 50 гр.
Док каза, че не го храня достатъчно  newsm78. Да давам повече месо, жълтък, каша, да му вдигна дажбата. А той ухилен до ушите, непрекъснато в движение, дори и да не пълзи. Чак на консултацията док ме пита "ама той винаги ли е така". Шаваше през цялото време, вземаше и слушалките, пляскаше  й шамари, докато го слушаше, разчисти всичко от бюрото - абе тазманийския дявол. Е как да наддава  Joy
И за шопинг маниаците - в The Mall има черен петък и доста намаления. Ние вече напазарувахме, мнооого добре се чувствам, има си нужда човек да похарчи някой лев  hahaha bowuu
И аз искам среща, обаче днес отиваме във Велинград за 10 дни, после съм ваша  Sunglasses

# 599
  • Точно където трябва
Ще пробвам със записки.
fiona, не, не иска шише. И изцедена кърма съм и давала и едва я изцоква с шише. Обаче го обожава за игра.

Общи условия

Активация на акаунт