Отново за кърменето на обществени места

• 77 651
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 75
Аз съм ЗА кърменето на обществени места в обособените места/стаи, които разбира се да се поддържат чисти и приветливи, за да е удобно на майката и бебето.
Кърмене по пейки и кафета, особено по недискретен начин, за мен е неприемливо и неприятно.

# 76
...имаше памперс, оставен не особено дискретно на плота, въпреки не малкия кош за отпадъци, който си стоеше полу-празен точно до плота.

Няма как да знаем дали е оставен от кърмачка, и такива на АМ ползват стаите за повиване  Simple Smile
Но която и да е, показва, че възпитанието не е свързано с тайното хранене.

# 77
Все едно дали е с шал отгоре или по цици. За мен е ясно, че кърми и не желая това да се случва пред мен.  Naughty Не приемам за нормално да се кърми на обществено място.

Не смятам, че ти определяш тези неща Simple Smile кърменето на обществено място не е забранено.
На мен, както писах ми е неприятно да гледам жени с големи деколтета, ама коя съм аз, че да определям как да се обличат?
На други пък им е неприятно да гледат деца, хранени изкуствено.
Всеки си има своите претенции, но те нямат нищо общо със законите  Simple Smile

Не става дума за примиране, а хранене. Ако на вас ви е приятно да виждате как децата ви се гърчат и пищят от глад, не при всеки е така.

Разбира се, че не ги определям аз Simple Smile Нали тук всеки си изказва мнението само Simple Smile
Колкото и да ми е неприятно да гледам кърмещи, целуващи се и други подобни, тях винаги ги има навсякъде...

# 78
  • където ми харесва
...имаше памперс, оставен не особено дискретно на плота, въпреки не малкия кош за отпадъци, който си стоеше полу-празен точно до плота.

Няма как да знаем дали е оставен от кърмачка, и такива на АМ ползват стаите за повиване  Simple Smile
Но която и да е, показва, че възпитанието не е свързано с тайното хранене.
Абсолютно си права, че няма как да знаем.
Факт е, единствено това, което казах по-назад-за да е мърляво, значи ние сме мърляви. То не се цапа е така-от нищото.

# 79
Я ми смелете моля инфото, че не разбирам.
Последно-на жената забранено ли и е да кърми в МОЛа?
За какво е завела иск точно?

# 80
Кърмила съм, а и все още понякога, почти навсякъде, където ми се е наложило да ходя с бебе. Включително молове, извън стаите за кърмене (тази в мол България е много хубава, не е в тоалетната ). Не са ми правили забележка. Не мисля и че съм показвала кой знае какво, де.  Thinking
Нямам против и никога не бих направила забележка на кърмеща майка където и да я видя. Ако въобще я видя, защото, честно казано, не оглеждам хората, че да забележа какво правят.

# 81
...То не се цапа е така-от нищото.

E, как да не се цапа? То само от влизането с обувки става грозна картинка. А неизхвърленото кошче е достатъчно да осмърди цялото помещение.
И не си мислете, че по другите страни няма такива екзпемпляри, оставящи си боклуците навсякъде. Има, но се чисти след тях.

В другите страни при наличие на такива стаи пак се кърми и извън тях. С какво българките са по-различни, за да бъдат задължавани да се заключват там?

# 82
Добре де, тези бебета не може ли да бъдат нахранени, преди да се тръгне към МОЛ-а, че чак такъв зор да се кърми там? newsm78
Колко часа висите в МОЛ-а, че бебето вече примряло от глад и спешно трябва да се кърми?
Аз поне винаги съм си съобразявала разходките с режима на хранене и не ми се е налагало да кърмя по обществени места...

П.П  За протокола, кърмила съм повече от година и не ми се е налагало никога да го правя по обществени места през този период...

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 13:56 от karmen77

# 83
  • София
Темата я има тук, стара е, не знам защо чак сега се появи в медиите:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=796015.0;topicrefid=4

# 84
На мен лично не би ми било приятно да кърмя сред маса народ ,не съм го възприемала просто като акт хранене на детето .Смятам ,че и за бебето е по -добре да се храни на по-спокойно място .
Миналата седмица една жена кърмеше в магазин за обувки ,ми няма да седна да меря обувки до двумесечното бебе ,което цоцока .Ще ми звънне телефон ,ще се закашлям ,ще свалям ботуши ...особено в този гаден грипозен период .Не ми пречи ,просто смятам ,че бебето се нуждае от спокойна обстановка .

# 85
  • Kопенхаген
 Въпросното ,, бебе ,, ходеше в снощния репортаж по телевизията. За мен този акт е, не е дискриминация, а  демонстрация, показност на криворазбрано майчинство в комбинация с воя, който се надава по медиите, а разни там комитети с фиктивната си дейност завършват картинката.

# 86
  • където ми харесва
...То не се цапа е така-от нищото.

E, как да не се цапа? То само от влизането с обувки става грозна картинка. А неизхвърленото кошче е достатъчно да осмърди цялото помещение.
И не си мислете, че по другите страни няма такива екзпемпляри, оставящи си боклуците навсякъде. Има, но се чисти след тях.

В другите страни при наличие на такива стаи пак се кърми и извън тях. С какво българките са по-различни, за да бъдат задължавани да се заключват там?
Абе, факт е, че не съм влизала в по-мръсни тоалетни от нашите, ама никъде. Единственото изключение е тоалетната на границата ни с Гърция.
Не казвам, че няма такива екземпляри-има, че и то навсякъде, и то по много. Но, явно са достатъчно съвестни повечето хора, за да не оставят кочина, навсякъде след себе си. То нашата мърлявщина не се ограничава до тоалетните-и по градинките и парковете е така.
Но, сега си говорим за кърмене. Та, в този ред на мисли, при наличието на толкова кърмещи в моловете, как точно в тази въпросната се огледаха? Дали тя не е предизвикала масов дискомфорт?
И след като има такива помещения, защо да не ги ползват, много ми е интересно?! Тя не е изгонена от мола, а помолена (!!!) да посети съществуващото за тази цел място.

# 87
Adellle, така е, чисти са, но то не е защото не цапат, а защото се чисти, както трябва. В  чужд град за първи път видях истински килим от фасове, нямаше къде да се стъпи - фас до фас. Сутринта всичко беше излизано. До вечерта пак килим.

Въпросното ,, бебе ,, ходеше в снощния репортаж по телевизията...

Какво значение има дали ходи  newsm78 те и лъвчетата сучат мляко, а после набиват месо. Има преходен период.

# 88
В Бг нещата няма да ни се получат докато мисленето ни е  от типа - 'Он че ми каже на мене той'.  Има ли място за кърмене - има. Значи това е мястото. Ама на нея и миришело, било и не знам какво, пък било и станало криво, е, ами и на мен ми става същото когато видя кърмачка насред стълбището, ескалаторите или където и да е, извън определено за подобна дейност място.
Никой, натъртвам, никой външен човек не бива да бъде принуден да споделя подобни интимни гледки. Освен майката, бащата и детето.

Как пък отгледах два броя деца и не ми се случи никъде да изпадна в ситуация да храня или сменям памперс пред други.

# 89
да оставим настрана естетическият въпрос, не е редно по чисто хигиенична причина. всяка майка знае, че преди кърмене гърдата следва да се измие. жалка история, категорично не подкрепям героинята на статията. друга тема е какво търси в мола това дете вместо в парка. криворазбрана демокрация....

Общи условия

Активация на акаунт