Отново за кърменето на обществени места

• 77 774
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 405
"коко-коло, целта на масовото кърмене би била така да привлечем внимание на обществото, да го фокусираме върху проблема и да призовем за повече толерантност. Евентуално, да се вдигне медиен шум."

Ето това е написала през 2014г. въпросната дама, провокирала дебатите към днешна дата тук във форума.

А съществува ли въобще такъв проблем? Според мен кърмещите публично  майки нямат точно никакъв проблем, но много искат да са гонени и преследвани от обществото, та да се борят.

# 406
Такаа кърмила съм и двете си деца. В много то случаите съм кърмила навън, дори в мола. Винаги са били завити с одеалце, така че само аз и детето да знаем какво се случва. Всичко съм правила много дискретно. И съм за кърменето навън, но дискретно. Напоследък също наблюдавам една тенденция, от страна на кърмещи майки, които категорично и ясно заявяват позициите си, за кърменето навън, по един отвратителен начин. Все по-често за съжаление попадам на майки, които кърмят демонстративно извадили гръдта си на показ. Без изобщо да си правят труда да се покрият. Сякаш искат да извикат на света "Аз кърмя и нямаш право да ми кажеш нещо". Извинявам се много, но подобен тип кърмещи майки опорочават и вдигат пушилка най-много за това да се кърми навън. А подобна гледка е най-малко неприятна. Знам като кърмила майка, че момента е уникален, между майката и детето. Но той е точно за това такъв. Защото си е ваш. И е хубаво да си остане такъв, вашият страхотен момент с вашето си детенце. Независимо дали в мола, в парка или където и да е. Просто едно одеалце и си става вашият страхотен момент. Що се отнася до майката кърмила в мола. Ако е този тип, дето показва всичко на показ, крещеейки на целият свят, че кърми. Аз съм за да бъде глобена.

# 407
"коко-коло, целта на масовото кърмене би била така да привлечем внимание на обществото, да го фокусираме върху проблема и да призовем за повече толерантност. Евентуално, да се вдигне медиен шум."

Ето това е написала през 2014г. въпросната дама, провокирала дебатите към днешна дата тук във форума.

А съществува ли въобще такъв проблем? Според мен кърмещите публично  майки нямат точно никакъв проблем, но много искат да са гонени и преследвани от обществото, та да се борят.

Тъй ами! Не може само циганите, гейовете и сирийските бежанци да бъдат дискриминирани и да обират парсата нали?
И те искат пък....

# 408
  • София - Рим и обратно

А съществува ли въобще такъв проблем? Според мен кърмещите публично  майки нямат точно никакъв проблем, но много искат да са гонени и преследвани от обществото, та да се борят.

Ей по това ужасно си приличат с педерастите, дето много държат да парадират с перо в задника, та сакън някой да си позволи да ги обиди и те да се развихрят Sick.
И не са всички такива - нито от кърмачките, нито от обратните.

# 409
Скрит текст:
Има обществена нагласа, срещу която ищцата очевидно демонстрира.

Ами ако я нямаше тази обществена нагласа, никой нямаше да протестира. Толкова е просто! Каква е тази негативност към кърменето? Не коментирам случката, а писаното в тази тема. Странно ми е майки да смятат кърменето за нещо гнусно, но явно не е обществено неприемливо да се нарича акта на кърмене "противен", но в същото време е обществено приемливо да се правят негативни коментари към кърмещите.
Софи, никой не е против самото кърмене, а против демонстрациите. Над този мой пост много хора са написали същото. За начина, по който се прави. Ищцата е жадна за медийно внимание демонстрантка. Не само кърмещите, а всички, които парадират истерично в стил "щом аз казвам, така ще бъде", да не се изненадват от реакциите. Госпожата прави лоша услуга на другия вид кърмещи майки, които го правят само за децата си и не вдигат шум. Сега те са поставени под общ знаменател с активистките като нея.
По погрешен път е тръгнала. Обществени нагласи не се променят по този инфантилен начин, а само се задълбочават.
Ето, и Адел го е писала. Въпросът е "как", не знам колко още пъти трябва да се поясни.

Аз НЕ КОМЕНТИРАМ конкретния случай много отдавна, въпреки че тук, където живея има. ЗАКОН!, който специално адресира кърменето на обществено място, и според който жена може да кърми свободно когато и където поиска и никой не може да и прави забележки.

"You have rights as a breastfeeding mother, including the right to breastfeed a child in a public area. No one should prevent you from breastfeeding your child simply because you are in a public area. They should not ask you to “cover up,” disturb you, or ask you to move to another area that is more “discreet.”

Повтарям, че мен ме притесняват по-скоро коментарите в темата. Показват какво е мисленето, а то е закостеняло и остаряло.

Софи, там, където живееш, не е тук, където ние живеем. Нормална и разумна жена с най-голямата отговорност - дете, ще се съобразява с обществената реалност и ще следва табелки, указания и предписания, за да й е мирна главата. Ако не й харесва, винаги може да иде в Канада или Германия и да следва тамошните табелки, указания и предписания.

Отказвам да бъда приравнена с обидно коментиралите само защото не ръкопляскам възторжено на истеричните демонстрантки. Агресивни демонстрации от този вид ме отвращават и ме карат да вървя в противоположната посока.

Прочетете fiolio, която за пореден път онагледява, че въпросът не е "дали" , а "как". Тя не е имала проблеми на обществено място.

# 410
Имаше една, кърмила на Айфеловата кула. И то 2годишен бозайник.

как е възможно да се кърми 2-годишно дете  Shocked Shocked Shocked

Крали Марко са го кърмили  до девет години, пък ти за две правиш въпрос.
Да чакаме значи навалица от Крали Марковци. Представям си как ще съм им тъща... newsm78

Оставам без думи Shocked. Кърмаче на 2 години....Натъртвам на кърмаче Rolling Eyes

За биберон ли ползва гърдата? Наистина ли ви е приятно да ви дъвче голямо дете/със зъбки/, което говори и може да поема твърда храна?

Може и да те шокирам, но Световната Здравна Организация го препоръчва:

http://www.who.int/topics/breastfeeding/en/

Препоръчва се кърмене до две години.

# 411
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не мога да изчета цялата тема, но помещенията са за майки, на които им е некомфортно да кърмят на пейката! Кърменето НЕ Е ЗАБРАНЕНО!, за да се наказва или гони майката!
А какво става с тези, на които им е некомфортно да се сблъскват с голи гърди, докато пазаруват? За тях има ли предоставено място, в което да се чувстват удобно?

# 412
  • SF
Толкова съм потресена от всички гнусни коментари които прочетох за кърмачките че не е истина. направо обществен линч.... не искам даже и да чета 26-те страници...
..... Дори да си е развявала циците....дали щеше да предизвика толкова неодобрителни коментари някоя напомпана и начервена кака с камшик в ботуша, която си ги развява по същото време  и на същото място.... Комплексари и чек....ии и злобни кучки, ето това е представителната извадка която аз направих от пишещите под статиите в нета
 Sick

И те не са подминати, спокойно. Даже ще се извадят телефони, ще се качват клипчета в Instagram, youtube.... На това трябва да бъде готов всеки, който по някакъв начин се различава от общоприетото и общоприятното. Дори да тръгнеш из мола, пеейки високо "Тих бял Дунав", ще бъдеш обект на коментари и неодобрение.
Освен това, не всичко, което виждаме в мола или извън мола, ни харесва. Гола кака на витрина... гол батко зад витрина... Дори и да не кажем нищо, или да не отворим нова тема в бг мамма, не означава, че много ни е харесало или че искаме децата ни да са като тях.
А последното ти изречение направо няма да го коментирам.

# 413
Аз пък друго не мога да разбера..
В интервю жената казва, че нарочно си е провела експеримент с този мол.Значи,мотаела се е там,с очакването детето да се разплаче и изнерви,за да види,дали ще я изгонят.  newsm78
Боркиня за права ли?Доста неуместно..Ами ако беше на аудиенция при кмета?В Лувъра?На интервю за работа?Пак ли щеше да постъпи по същия начин?
 newsm78
Горкото дете..

Не, вторият път си е направила експеримент. Отишла две седмици след след случката и пак кърмила, но не я изгонили този път.

само за корекция - и първия път НЕ СА я изгонили, а са я подканили да ползва определеното за целта  място.

имам 4 племеннички/в Холандия/ , които към момента са майки на бебета от нула до едногодишна възраст, дори заварената ми дъщеря има двумесечно кърмаче. Вчера ги попитах дали биха кърмили пред ескалаторите в мола. До една категорично казаха, че би било абсурдно и че има /ако им се наложи да бъдат с бебе в мол изобщо/ място във всеки мол, където майката на спокойствие ще накърми детето си.

Никога не съм видяла в мол разгърдени жени, нито съм видяла 2 годишни да се кърмят.

# 414
  • София - Рим и обратно

Софи, там, където живееш, не е тук, където ние живеем. Нормална и разумна жена с най-голямата отговорност - дете, ще се съобразява с обществената реалност и ще следва табелки, указания и предписания, за да й е мирна главата. Ако не й харесва, винаги може да иде в Канада или Германия и да следва тамошните табелки, указания и предписания.

Агресивни демонстрации от този вид ме отвращават и ме карат да вървя в противоположната посока.

Абсолютно!
Обществената нагласа е обществена нагласа. И агресивно няма шанс никакъв да се промени. НАй-много да се задълбочи негативизмът.

# 415

Аз НЕ КОМЕНТИРАМ конкретния случай много отдавна, въпреки че тук, където живея има. ЗАКОН!, който специално адресира кърменето на обществено място, и според който жена може да кърми свободно когато и където поиска и никой не може да и прави забележки.

"You have rights as a breastfeeding mother, including the right to breastfeed a child in a public area. No one should prevent you from breastfeeding your child simply because you are in a public area. They should not ask you to “cover up,” disturb you, or ask you to move to another area that is more “discreet.”

Повтарям, че мен ме притесняват по-скоро коментарите в темата. Показват какво е мисленето, а то е закостеняло и остаряло.

sophiemmaspencer, на кой му пука ти къде живееш и че в няква си  цивилизована държава има закони, защитаващи ЕСТЕСТВЕНОТО И ПРАВИЛНО ХРАНЕНЕ НА БЕБЕТАТА? И на кой му пука, че нечие бебе било гладно и че малките кърмачета, кърмени на поискване (както трябва да бъдат кърмени децата според всички водещи световни педиатрии в момента, не според някакви фанатизирани селски врачки, да речем), НЕ МОГАТ и НЕ ТРЯБВА да чакат? Примерно, на кой му пука от факта, че поради физиологията на бебето, за едно кърмаче 3 минути гладен рев са еквивалентни на мъките от3-дневно лишаване от храна на възрастния човек?

(Дано схващаш иронията, да не се разсърдиш да погрешния адресат.)

От друга страна, чак сега разбирам защо наистина е толкова дълъг срокът на майчинството в БГ - щом майката не се предполага да напуска "крепостта на дома", хеле пък с бебето, щото... съкън!

# 416
  И защо сега си се самонадъхваш сама? Кеф ли ти прави, какво? Кой има нещо против да се накърми клетото кърмаче?

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 11:54 от Iris04

# 417
Агресивни демонстрации от този вид ме отвращават и ме карат да вървя в противоположната посока.

И коя е тази посока?  newsm78

# 418

Търся кърмаче за да се включа и аз в протеста в мола,пишете ми на лични!  Hug

# 419
Никога в живота си не съм виждала кърмачка с натрапчиво и неприятно поведение.
    Нима? Сигурно не си излизала по улиците поне десет години през 90-те и затова реши да обидиш сума народ в темата на комплексари и кучки.
    Мръсните (некъпани и с нечисти дрехи) просякини, кърмещи седнали удобно пред входовете на магазини, подлези, институции, понякога пушещи над бебетата бяха обичайна гледка. И те ли извикват умиление? Или онзи, който стои скрит зад ъгъла и обира парите?   

Общи условия

Активация на акаунт