Отново за кърменето на обществени места

• 78 733
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 480
  • Пазете Гор
Не съм останал с впечатление, че навсякъде пъплят разголени кърмачки, нито пък че някой ги безжалостно ги преследва. За какво са тези драми, не знам, та толкова разпалени са и двете страни. Някак напоследък всичко, ако не се преживее в ексцес, сякаш не е се е случвало. Та може би от тая мода иде.

А просто всички трябва да свикнат:

- кърмачките  - че ще има хора, които им се дразнят и овикват, ако кърмят на публични места
- тези, които не одобряват публичното кърмене - че кърмещите ще кърмят и без горещото им одобрение.

И толкоз.

# 481
Абе и на тях не им е лесно, заливат ги с всякакви апокалиптични картини за нечовешки страдания и ужаси, които очакват детето и изобщо цялата рода до девето коляно, ако не кърмят непрекъснато и навсякъде.

Е, тука вече опира до IQ. Аз с какво съм крива, че някоя не може да си изгради собствено мнение?

# 482
Но, както и софимаспенсър написа, показателни са коментарите - че една такава глупава случка с някаква жена (няма да я квалифицирам, защото не я познавам, но да речем, че може и тя да е по глупав начин жадна за внимание) кара хората едва ли не да тръгнат "в обратна посока" - утре, ако могат, да забранят кърменето на обществени места. Но, естествено, няма да могат, и затова цялата случка е кьорфишек за канализирането на нашето внимание.

Това не е възможно, разбира се. Възможно е, обаче, заради тая Деница и шесттотинте войнстващи кърмачки, които ще превземат мола по голи цици, хората да гледат кърмещите жени като че ли са кукувици до една. И дори тези, които са се радвали на  комфорт - тоест никой не ги е зяпал и общо взето не им е обръщал особено внимание да станат прицел на неприятни забележки, като поредната луда с бозайник.

Нужен ли е тоя ексхибиционизъм и защо... на бебето със сигурност не му трябва, значи някой друг нещо му похлопва.

Не е нужен. И аз мисля, че това ще има напълно обратен резултат. Боже, защо не може ние, българите /българките за едно нещо да сме като хората? Визирам и кърмещите демонстративно в мола, и тия, на които кърменето в мола толкова им пречи. Разбира се, аз не съм нито от едните, нито от другите - просто съм бяла и добра, и затова се изключвам от темата, че е поредната от десетки такива и голяма скука. Wink  

# 483
Абе и на тях не им е лесно, заливат ги с всякакви апокалиптични картини за нечовешки страдания и ужаси, които очакват детето и изобщо цялата рода до девето коляно, ако не кърмят непрекъснато и навсякъде.

Е, тука вече опира до IQ. Аз с какво съм крива, че някоя не може да си изгради собствено мнение?

Майки стават всички, независимо какво IQ имат. Но някои са като облъчени, непрекъснато им се насажда чувство за вина, може би имат нужда от помощ.
Не от БХК със сигурност.

# 484
Няма нужда от поход, ФБ вече гъмжи от снимки на кърмачки, гледащи зло Wink

# 485
- кърмачките  - че ще има хора, които им се дразнят и овикват, ако кърмят на публични места
Не мисля, че овикването и вербалната агресия са неща, с които който и да било трябва да свиква, най-малкото майки с малки бебета.

Как да кажа, всеки е свободен да критикува, гледа изпод вежди и да изразява несъгласие, но когато има законови предпоставки една жена да кърми на публично място, останалите просто трябва да сведат изразяването на несъгласие до позволените начини за това.

Никъде няма закон, предпазващ хората от нелицеприятни за тях гледки - това в отговор на онези, които твърдят, че правата им са нарушени.  Laughing

# 486
Майки стават всички, независимо какво IQ имат. Но някои са като облъчени, непрекъснато им се насажда чувство за вина, може би имат нужда от помощ.
И как става номерът едните да са облъчени, а другите - не, при равни условия?

# 487
  • Пазете Гор
Остави ги законите, Макарон, не се уповавай на тях - те са нещо нетрайно. С оглед на преобладаващите настроения - колко му е политиците да променят там някоя норма. Те обичат мнозинството да ги харесва. А мнозинството в момента у нас е с, как да кажа... със силно рестриктивни нагласи, поне на декларативно ниво. За всяко нещо, не само за кърменето. Та под термина "свикване" искам да кажа - това е положението към днешна дата, и към утрешна също. За вдругиден не знам.

Апропо, къде щяло да е това, с голите мацки, в кой мол, в кой град? А ще има ли, както често  бива напоследък, и съответният контрапротест?

# 488
Не мисля, че овикването и вербалната агресия са неща, с които който и да било трябва да свиква, най-малкото майки с малки бебета.
   Колко често срещано явление е това? Извън конкретния случай, колко често срещате жени, дискриминирани заради кърмене или били подложени на вербална агресия от непознати на публично място?
    Неодобрителните погледи навън и писането във форума част от позволените средства ли са?   Laughing  

# 489
Не съм съгласна 500те сеирджийки да окупират само въпросният мол.Ако случайно спре тока на 30.03 по време на великото кърмене да съдят чез!Трябва да се работи по-мащабно!Да се изтъпанчат и на др.обществени места.На жълтите павета,метростанции,летището,църкви,в градинката пред джамията,да затварят за движение кръстовища,флашмоб където се сетят.Кърмене до дупка!

# 490
  • София
Цицмоб  Mr. Green

# 491
Да бе, 500.
Я дойдат 10, я не.

# 492
И как става номерът едните да са облъчени, а другите - не, при равни условия?

Чувство за вина, че не са добри майки, ако не кърмят непрекъснато и навсякъде.
Това е като масова психоза.
Едни ги хваща, други - не. Като грип по кърчамките.  Mr. Green

# 493
  • Пазете Гор
Представям се какъв би бил протестът, ако започнат да налагат глоби на пикаещите покрай пътищата мъже.

# 494
Да бе, 500.
Я дойдат 10, я не.

В статията пише ''поне 500''.Не знам дали някоя телевизия няма да ги уважи да излъчи на живо. Mr. GreenЩе ги броим.
newsm10

Общи условия

Активация на акаунт