Отново за кърменето на обществени места

• 78 324
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 540
  • където ми харесва
Значи, хванах я г-жата в репортаж по тв-то. И след подробно изслушване съм още по-изумена. Първо казва, че охраната я е помолил да се ориентира към мястото, отредено за кърмене, след което й се е извинил. После се сърди, че на въпросното място, представете си, имало други деца, които са шумни и така пречели на нейното, след това е сърдита, че не й се позволява да задоволява своите(!!!) Естетвени нужди... и накрая, 9 месеца по-късно, решава да съди мола, който от своя страна заявява, че подкрепя кърменето.

# 541
  какъв е шанса да осъди мола? Според мен почти никакъв.

# 542
Шанса да осъди мола не знам какъв е, но шанса да стане за резил е огромен.
Даже вече и стана за резил, според мен...

# 543
Трябва да се шокираме ли  newsm78 Магазин -ревю на миски .

Оф, кои сте вие? От чие име пишеш? ... Чиста загуба на време, знам, ама... Simple Smile
И от мое. И сега какво правим, като не е сама?

Ти сериозно ли? Смешно ми стана изразяването в множествено число, характерно е за стадото. Няма какво да правим, спокойно, напразно си си навила ръкавите.  Joy

# 544
  • София - Рим и обратно

Шанса да осъди мола не знам какъв е, но шанса да стане за резил е огромен.
Даже вече и стана за резил, според мен...
Ами станала е, да. Дори и сред върлите привърженички на кърменето; дори и сред боркините за кърмене на обществени места е станала за резил даже. Останалите десетина истерички, с които ще веят цици на публичното кърмене-протест, ще я подкрепят.

# 545
  • До хладилника, който обичам
Ли Лу, то е формулирано точно така, че никой да не ги съди. Никъде не пише, че е забранено кърменето в мола, а че не е желателно, извън обособените за тази дейност места.
След като са се потрудили да осигурят място, което е точно за кърмене и повиване на едно бебе, защо тази процедура трябва да се извършва на толкова оживена част в мола, каквато е пейката пред ескалаторите? Rolling Eyes
Доколкото аз разбрах, нищо никъде не им е формулирано, а пазача казва, 'идете в стаята', която е стая за смяна на пелени. Стига с това "обособено помещение" и "специално пригодена". Тя със сигурност не е обособено за целта място, понеже я снимаха и показаха въпросната 'стая' в нета. Намира се май в тоалетните:

# 546

Друг е въпроса, ако беше се поприкрила с пелена, то тогава охранителят изобщо нямаше да разбере кърми ли тази жена или не...за да ходи и да и прави забележка.
 Явно е направила впечатление, което и е било целта на заданието...

# 547
      Мола - не знам. Сградата вероятно е собственост на една фирма, управлява се от друга, помещенията са наети от най-различни. Но охранителната фирма може да изгуби делото. Законът предвижда само да твърдиш, че си дискриминиран. Другата страна трябва да доказва, че не е извършила този акт или че той не представлява неравно третиране. Схемата е отработена, за изхода на делото са важни детайлите.

# 548
  • където ми харесва
Бу, ясно ми е, че така звучи много романтично-появява се лошия охранител и нарежда на бедната кърмачка да отиде в това помещение. Ама дори и горката кърмачка казва, че не е баш така. Не са компютри ами компоти.

# 549
  • София
З а сте седнали да съдите майките,

Тези разголените и натискащите се не реват истерично за нарушените си права по медиите, затова и не се обсъждат толкова. И да кажа, че в случая кърмачката съди, не нея я съдят. От нея е започнал конфликта, пак тя го разпалва още повече с отказа си отиде в стаята за кърмене, с  претенциите си в съда и по медиите, и накрая излиза че "ние" съдим?! Слезте на земята, моля.

Ъъ, би ли ми показала къде тази стая за кърмачки, защото аз не съм виждал такова чудо в нашите молове?!  Naughty

# 550
Начетох се на глупости тези дни.  Confused Няма нищо срамно в това една майка да накърми детето си, в мола, в градинката, в парка или на плажа. В това няма нищо срамно, грозно, пошло или неморално.
И преди всичко най - много ме дразни цялото това двуличие. Значи нямаме нищо против "децата ни" да се разхождат полуголи из улиците и да правят далеч по - мръсни  неща от това, някой да накърми едно бебе...или не само ще цъкаме с език и ще се кръстим.
Половината от филмите и рекламите бълвани из публичното пространство не оставят нищо на въображението. Но не! Анатема на кърменето. Под ключ първата година, сакън някой да не те види, че какво ще кажат хората. Съжалявам, но в данъчната ми декларация графа "данък обществено мнение няма". Ами не гледайте в "паницата" на бебето, скъпи моралисти.
И още нещо... Според мен мола е едно от най - противните места за разходка и прекарване на времето, бягам като дявол от тамян от такива места, но понякога нямаш избор. А ако същата тази майка, беше облякла една прозрачна блуза и й се мятаха същите насам- натам, на никой нямаше да му направи впечатление...
Да ти се доповръща от грозен морализъм!...

# 551
Сега кажи какво ти попречи да прочетеш темата и да възприемеш най-разпространеното мнение в нея, а именно, че кърменето на обществени места е окей, стига майката да е прикрита.
Аз мисля, че ти попречи меракът да изрецитираш готовата си наизустена тирада на възмущение, но ако има и друго, моля да ме допълниш.

# 552
Аз никъде, и се чудя, колко ли трябва да са се разголили тия активистки, дето чакат да им направят забележка, та въобще някой да им обърне внимание...

Аз съм виждала и съм го разказвала тук. Една рускиня почна да кърми детето си, което беше на година и нещо точно по средата на сделка в нотариална кантора. Пред мен, нотариуса, служителките, хората от другата страна на сделката и мъжа си. Очевидно всички се смутиха, даже и мъжът й, а нотариусът се скри в стаята си и каза да се обадим като сме готови за сделката. Тя докато кърмеше продължаваше да уточнява детайлите. Мъжът ѝ не е руснак, ако има значение. Накрая нотариусът въобще не се появи, прати помощничката си да ни връчи документите за подписи. Тъпотия отвсякъде беше. Тази същата по-късно повтори ритуала с публичното кърмене на масата в препълнено заведение, докато хората си обядваха. Никакви кърпи за покриване и дискретност нямаше, просто си вдигаше пуловера, дърпаше сутиена и кърмеше.

# 553
  • София
Защо не правите забележки на непълнолетните разголени, натискащи се и разхождащи се с 2литрови бутилки момиченца из парковете, а сте седнали да съдите майките, защото видиш ли някоя комплексар/ка се възмутила от смелостта и неблагоприличието да нахрани рожбата си на публично място?!
Верно обществото ни е болно, ама чак пък толкова...  Sick #2gunfire

Ние и тях ги съдим, така както съдим майките, които си водят децата гладни и наакани в мола.

Ако не ми вярваш, прочети последните ми постове в тази тема и ще се увериш, че съм ги осъдила, още преди да си ни попитала.
Иначе забележки не правя нито на едните, нито на другите. Просто не ми харесват.
Ти част от кое общество си? От болното или от никое?

Не съм чел цялата тема, не смятам и за нужно, за мен това е излишно...
Значи съдим по форумите, а в рейса или в парка като стане нещо - всичко живо се покрива - така най-обичам...

Еми познай от кое съм  Simple Smile

# 554
Противопоставянето между кърмещи майки героини, извадили всичко на показ, и натискащи се пияни тийнейджъри, е точно в стил "раждаш на 20 или на 40". Не, наистина, идете в темата "Какво мислите за майка на 18", там има много млади жени на същия акъл, но с по-малко претенции.

Общи условия

Активация на акаунт