Отново за кърменето на обществени места

• 78 503
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 555
Ами попречи ми да прочета 35 + страници...прочетох първите две и последните. Стига толкоз. То една и съща простотия. Много малко са тези, които си завират гърдите - ето вижте ме. Как изобщо може да се появи проблем, и то от жени. В началото някой беше казал за Холандия , че нямало кърмещи ИЗ улиците. Просто в чужбина никой не му прави пвпечатление...тук ги има навсякъде и никой няма да ти каже нищо. И едната и другата страна изпадат в крайности, а от това няма смисъл....

# 556
Ами попречи ми да прочета 35 + страници...прочетох първите две и последните. Стига толкоз. То една и съща простотия. Много малко са тези, които си завират гърдите - ето вижте ме. Как изобщо може да се появи проблем, и то от жени. В началото някой беше казал за Холандия , че нямало кърмещи ИЗ улиците... Просто в чужбина никой не му прави пвпечатление...тук ги има навсякъде и никой няма да ти каже нищо...и едната и другата страна изпадат в крайности, а от това няма смисъл....
Ти изпадаш в крайности. И не е една и съща простотия. Чуха се много балансирани и разумни мнения, най-разпространеното вече съм ти го цитирала. Барем него прочети, в резюме е, само едно изречение!

# 557
Мисля, че сме на едно мнение и няма смисъл да скачаш. не мисля, че някой от нормалните кърмещи навън мисли за нормално събличането до кръста и кърменето като животно. Повръща ми се от ощипаните госпожици, които скачат и срещу тези, които седят спокойно на пейката и дори е трудно да разбереш кърми ли или приспива бебе.
Изказах мнение и това е. Ако то се припокрива към това на хора от групата - хубаво.

# 558
Мисля, че сме на едно мнение и няма смисъл да скачаш. не мисля, че някой от нормалните кърмещи навън мисли за нормално събличането до кръста и кърменето като животно. Повръща ми се от ощипаните госпожици, които скачат и срещу тези, които седят спокойно на пейката и дори е трудно да разбереш кърми ли или приспива бебе.
Изказах мнение и това е. Ако то се припокрива към това на хора от групата - хубаво.
Не "скачам", никога. Хубаво е да претегляш всяка дума преди да пишеш, да се запознаеш с възможно най-много мнения, преди да поставяш всички под общ знаменател, и да се постараеш да не звучиш твърде емоционално. Иначе изказването ти олеква, освен това се стига до ей такива пояснения, пост след пост.

# 559
От хормоните е, да знаеш...Simple Smile

# 560
Значи, хванах я г-жата в репортаж по тв-то. И след подробно изслушване съм още по-изумена. Първо казва, че охраната я е помолил да се ориентира към мястото, отредено за кърмене, след което й се е извинил. После се сърди, че на въпросното място, представете си, имало други деца, които са шумни и така пречели на нейното................
То щото на пейка насред тарапаната в МОЛ-а е много тихо и спокойно ...... Laughing

# 561
  Но къде има ощипани госпожици, които скачат срещу кърмещите спокойно на пейката? Кой въобще прави нещо на кърмещите където и да е?

Въобще не ви ли се струва, че се сражавате с някакви призраци, които май са само във вашите глави...

# 562
Извинявам се предварително за грубостта, НО
Представям си на 30 март какво чудо ще е от дойки в мола!!! По-ужасено си представям и такива, които на по 50-60 години ще се включат в надпреварата по кърмене като за последно!!! Ужас - повдига ми се!
От тази постродилна депресия някой жени направо превъртат, както е видно. Чудя се, мъже нямат ли да им кажат, че се излагат и стават за резил? Ясно е, че са надвили на морала на свекъвите и възрастните роднини!
И аз съм кърмила, но такова чудо не е било. Преценявала съм времето и нуждите на бебето!
Очаквам линча на настървените дойки!

# 563
  • София
На 30-и ще има публично кърмене ли?

# 564
  • Пловдив
Разбира се, че ЗА ЗА ЗА и пак ЗА. Мисля, че е най-прекрасното и естествено нещо да дадеш на гладното си бебе да яде, без значение къде.

# 565
Мен единственото, което ме отвращава е отношението на едни майки към други майки. Използваните епитети говорят много за личностите, които ги употребяват.

За 6г кърмене на няколко деца, само веднъж са ме гледали лошо и то в мол  Laughing. Гледащата явно централно не си беше наред, обаче.

# 566
Разбира се, че ЗА ЗА ЗА и пак ЗА. Мисля, че е най-прекрасното и естествено нещо да дадеш на гладното си бебе да яде, без значение къде.

За теб може да е най-прекрасното нещо, но не за всички е така. Щом няма и значение къде, тогава няма да ти пречи да го направиш на място, на което не смущаваш останалите.

Конкретно по темата - така и не разбрах въпросната майка дали се е прикрила поне малко или не. Ако не го е направила, за мен е явна демонстрация и считам, че мога да я причисля към войнстващите кърмачки и съчувствието ми към нея се изпарява на мига.
В тази връзка, няма да забравя една случка от морето. На плажа беше легнала една дама по монокини. Говореше си с някаква друга жена, а детето й (на видима възраст около 2,5-3 години), след като си поиграеше известно време на пясъка и във водата, се покатерваше върху нея и започваше да суче. Това се повтори поне 10 пъти за 1 час. Нямаше как да не ги видя. Бяха пред очите ми. Съжалявам, но въобще не го намерих за прекрасно и умилително, а по-скоро за нелепо.

Аз също съм кърмила и винаги съм се съобразявала с режима на детето. Но ако ми се беше случило да се наложи да кърмя навън, не бих се изтипосала насред най-големия човекопоток, особено пък без да наметна нещо. Най-малкото, че особено през деня, клиентелата на тези магазини е основно тинейджъри и не бих се чувствала удобно да ме зяпат. Но разни хора...

# 567
Блазя им на тези с режимите. Дано и другите неща в живота ви са под контрол.

# 568
  • вятър в маслините, вятър над хребета
За теб. За мен храненето на чуждо бебе не ми е нито прекрасно, нито непрекрасно. Просто хранене.

# 569
  • София
Човек би казал, че сме минимум в средата на война, щом храната толкова се превъзнася.

Общи условия

Активация на акаунт