Отново за кърменето на обществени места

• 78 402
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 585
Отдавна съм наясно, че в този подфорум кърменето не е особено добре прието. Не бих казала, че съм особено изненадана от това. Правят ми впечатление няколкото основни тези:
1. Кърменето не е естетично и е гнусно.
2. Кърменето е интимен акт и следователно трябва да се случва на закрито като секса и ходенето на тоалетна.
3. Кърмачките са някакви фанатички, които много държат да навират в очите на целия свят себе си, гърдите си и бебето си.
Да, реалното кърмене не е както стилизираните снимчици на кърмещи моделки. Както реалните женски тела не са като тези на фотошопнатите ходещи скелети по модните подиуми. Малко от реалните гърди на жените могат да привлекат гладни мъжки погледи и да породят завист у жените. Но то гърдите са за друго -  да хранят бебета, както устата служи за говорене, очите - за гледане и т.н. Това, че са загубили първичната си функция през последните няколко десетилетия, не променя този  факт.
Много по-консервативни общества от нашето не са намирали нищо срамно, гнусно и ненормално в кърменето извън дома. Показват ни го иконите, картините, скулптурите с кърмещи жени. Защото то е приемано именно като хранене. Не просто като интимен акт. Когато кърмиш по осем пъти на ден в рамките на няколко месеца, няма как да приемаш кърменето като нещо сакрално, интимно и божествено. То е просто нормално. Точно толкова, колкото за друга майка е нормално да даде бутилка, биберон или нещо друго.
Кърмещите жени в България са малко и именно затова всяка жена, кърмеща навън, боде очите. А няма как да се кърми само вкъщи - това е практически невъзможно и би отказало всеки. При съществуващия лесен достъп до изкуствено мляко и при толкова малко подкрепа отвън само свръхмотивираните биха издържали. Иска ми се да дойде време, в което естественото хранене ще е толкова често срещано, че никой няма да погледне кърмачката, както никой не поглежда жената, решила да хапне ябълка или сандвич.

# 586

3. Кърмачките са някакви фанатички, които много държат да навират в очите на целия свят себе си, гърдите си и бебето си.

Не всички, не всички.  Има си и много нормални кърмачки. Но те не правят впечатление.

# 587
както никой не поглежда жената, решила да хапне ябълка или сандвич.

Зависи, зависи от жената. Някои жени се хранят страшно секси  Simple Smile Whistling
П.П Кърмачка никога не съм поглеждал , признавам, дори да е имало такава някъде където съм бил, едва ли съм я забелязал. Вероятно на секундата съм си отвърнал погледа, щот не ме касае.

# 588

Някои са именно такива, чела ли си творениета на духи-пухи или нещо подобно? Страхотия.

# 589
Някой, който се казва  духи-пухи, няма как много да е в ред , не мислиш ли  Laughing

# 590
Румцайз, няма да е далече времето, в което ще се кърми под път и над път в Бг.
Моите наблюдения са,че извън Бг кърмят публично, демонстративно такива като латино американки,индийки, ниски прослойки,както и у нас циганките.
А,тази дойка,която провокира дебатите като и видях фейса от далече си личи,че е скорощна натурализирана софянка-шопинг манячка и се бори за място на жълтите павета.

# 591
Бу-то ако ме чете моля да ми отговори на един прост въпрос -свободно ли е кърменето на обществени места в България?

# 592
Бу-то не може да не те чете. Тя, като чуе кърмене, реагира като бик на червено.  Идеята й е много добра, но я изпусна и вече е далеч извън контрола й.  Не може да спре фанатизираните кърмачки .

# 593

Някои са именно такива, чела ли си творениета на духи-пухи или нещо подобно? Страхотия.
Всъщност аз я познавам, макар и бегло. Преди време участвахме заедно в едно обучение. Държа да отбележа обаче, че не съм виждала гърдите й никога Simple Smile. Стана ми интересно какво е писала тук. Ще прочета.
П.П. Коеn_the_koen, всъщност у нас циганките вече масово не кърмят, щото и те са повлияни от модата. Дават боза и всякакви гадости. Повечето кърмещи жени в България са добре образовани и не са бедни.

# 594
Това ли е  клетата женица?
http://i2.offnews.bg/events/2015/03/24/480081/1427187356_0.jpg
 Тая и челна стойка в мола да направи, няма да я забележа. Тя, кърмене...  Rolling Eyes

# 595
Защо е нужна тази клевета- че обществото е негативно настроено към кърменето и към кърменето на обеществено място в частност. Ако беше така, досега да са извадили поне примерно черен списък на бирариите, в които гонят кърмачки.

Това дали някой го кефи или не гледката на кърмеща жена и как си представя, че това трябва да става е  субективен въпрос. Кой и кога е отнел на някого  правото  да кърми? И защо се налага тази истерия, че има негативно отношение. Това за мен е пълна клевета. Айде аз не съм кърмила, но това е бг-мама, тук масово са кърмили жените. Е, коя е била ощетена?

# 596

Кърмещите жени в България са малко и именно затова всяка жена, кърмеща навън, боде очите. А няма как да се кърми само вкъщи - това е практически невъзможно и би отказало всеки. При съществуващия лесен достъп до изкуствено мляко и при толкова малко подкрепа отвън само свръхмотивираните биха издържали.

Това не е вярно. Не познавам жена, която е родила и не се е пробвала да кърми. Не познавам жена, която отначало е казала, ооо няма да кърмя- шишето и толкова. Не че ги няма и такива. Но масата са с желание за кърмене. Едни успяват за кратко, други за по-дълго. Но повечето жени искат и правят опити да кърмят децата си. Това, че не го правят демонстративно, не ги прави малко. Напротив, много народ си кърми и е кърмил децата си. Просто го е правил по по-приемлив за обществото начин.

# 597
Защо е нужна тази клевета- че обществото е негативно настроено към кърменето и към кърменето на обеществено място в частност. Ако беше така, досега да са извадили поне примерно черен списък на бирариите, в които гонят кърмачки.

Това дали някой го кефи или не гледката на кърмеща жена и как си представя, че това трябва да става е  субективен въпрос. Кой и кога е отнел на някого  правото  да кърми? И защо се налага тази истерия, че има негативно отношение. Това за мен е пълна клевета. Айде аз не съм кърмила, но това е бг-мама, тук масово са кърмили жените. Е, коя е била ощетена?

Peace

# 598
Борил, това е милата!

# 599
кенефа, където всъщност се помещава стаичката за повиване
Ми то и да не е в кенефа, като ги преповият, пак на лайна ще мирише, нали?
Отделно, че кенефите са гнусни точно заради посетителки като въпросната, които НЕ се съобразяват какво и как. Като ходя в мол, се чудя как да застана върху седалката - винаги е напикана, ама винаги!

Общи условия

Активация на акаунт