Отново за кърменето на обществени места

• 78 469
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 960
Кърменето в никакъв случай не е единствения фактор, дори не е основен или твърде важен, но да се отрича тотално е неоправдано от научна гледна точка.
А кой го е отрекъл?
Ето:
Тва за умните кърмачета и глупавите некърмачета е част от митовете, легендите и кърмаческия фолклор, подхранван явно и от разни псевдонаучни изследвания...
Абсолютни глупости.
Само докато си изпия кафето сутрин, IQ-то ми скача с поне десет пъти повече.
Изследванията са не само неверни, но и тенденциозни.

Виждала съм и тенденциозни изследвания, и сериозни. Да, кърменето не предопределя живота на детето, никой не го и твърди, но има някакъв положителен ефект, изглежда включително и върху IQ. А защо на някого му е важно да го отрича, не се наемам да коментирам. То положителния ефект от кърменето си го има от къщи, тотално няма отношение към темата май.

Аз доколкото виждам в тези цитати не става въпрос за отричане на кърменето, а съмнение, че кърменето дава интелектуални предимства на кърмените.

Та, кой е отрекъл кърменето?

# 961
Децата са винаги ценни

Сега ще задам еретичния въпрос - защо? За кого и с какво?

За мен. Децата са живот. Животът за мен е ценност сам по себе си. Защото е толкова рядък, крехък и интересен.

# 962
  • София
Не отричам кърменето, а всякакви тенденциозни изследвания, които са в състояние да докарат до психоза всяка "неуспяла" по нечии критерии кърмачка.

# 963

Не съм казала, че се отрича кърменето въобще. Отрича се това, че е един от факторите, които имат потенциално положителна роля върху коефициента на интелигентност.

Всъщност все ми е тая кърменето има или не ефект върху интелигентността, но не можах да се сдържа, когато всички проучвания на тази тема бяха етикетирани набързо като тенденциозни, несериозни, и пр., при условие, че е слабо вероятно някой да е прочел всичките от-до.

# 964
Още ли я дъвчите тази кАрма  Joy

# 965
Я мъжката аудитория вместо да следи кой кога ще развява цици в мола, да каже тяхното мнение. Обикновено мъжете са дооста по-гнусливи от нас жените. Памперсите знам, че на много от вас ви се опират. Кажете вие как възприемате? Дразни ли ви? Предпочитате ли да сте свидетели на подобни гледки или предпочитате дамите да са по-дискретни?
Копирам тук отговора на един мъж. За останалите не мога да знам дали мислят по същия начин:

Въпроси и отговори относно кърменето

Защо кърмят жените?
Защото природата ги е надарила с гърди, които по време на майчинството се пълнят с мляко, което е най-полезната храна за всяко бебе. Много вероятно е и ти да си бил кърмен, но да не помниш.

Не могат ли да си кърмят вкъщи?
Не, не могат. Те не са крепостни селянки, имат същите права като всеки един от нас. Те също пазаруват, плащат сметки и данъци и всичко, което се сетиш, само че им е доста по-трудно, защото са с бебе или дори няколко, с количка, чанти с бебешки неща и т.н. Пробвай някой ден слалом с количка и деца между паркирали на тротоара коли, липса на тротоар, липса на асансьори, липса на рампи в подлези, кални паркове с ръждясали катерушки около които нощем се изхождат бездомните кучета тип и други типове зловеща градска среда.

Не могат ли да кърмят в помещенията за кърмене?
Могат, но само по тяхно желание. Не е зле също да хвърлиш един поглед в тези "помещения", които всъщност са незатоплен плочник с мивка без стол, предназначен за смяна на пелени, намиращ се между мъжката и женската тоалетна, добре "ароматизирани", ако ме разбираш, дори ти няма да хапнеш там, нищо, че не си гнуслив.

Не е ли отвратително да си вадят гърдите на показ?
Не, не е. Те не ги вадят, реално гърди не се виждат, защото бебешката главичка закрива всичко, само фантазията ти продължава да работи, но за това не е виновна майката, която кърми.

Не могат ли да се прикриват малко повече?
Правят го колкото могат. Никой не ражда, за да си показва гърдите, има доста по-лесни начини за това, огледай се, пусни телевизора, разгърни списание и ще ги видиш веднага.

Защо не прикриват всичко това с шал?
Някои го правят, но 3 месечно бебе не се подчинява толкова лесно, маха, дърпа, така че никак не е лесно всичко да бъде прикрито. Пробвай да вечеряш завит с одеало през глава някой път, но поне 30 минути.

Не могат ли да ги накърмят и после да излизат с бебетата си?
Правят го, но бебета не огладняват по график, когато се случи внезапно, те започват да плачат и пищят, което би било доста по-неприятно за теб, ако си наоколо, повярвай ми.

Мога ли и аз да правя секс (да се изхождам и т.н.) навсякъде?
Не, не можеш. Дори бебетата се изхождат в памперс, а сексът е волево контролируемо интимно изживяване от възрастни индивиди, извън неакуратното сравнение на вид хранене и изхождане и секс.

И все пак, моловете не са за майки с деца!
Не, и за майки с деца са, освен за теб. Там има детски центрове, детски магазини, супермаркети и изобщо всичко, от което се нуждаят децата и майките им. А децата са бъдещето не само на нашата страна, а и на целия свят. Ти също си бил някога дете. Извади си детските снимки за да си спомниш и се обади на майка си. И ѝ кажи, че я обичаш. Лесно е и няма да боли, обещавам!

# 966
  • Пазете Гор
Още ли я дъвчите тази кАрма  Joy

Още, още. Последни тласъци са. Затвърждаване на знанията, обходни маневри, позиционни престрелки. Но се долавя умора - като боксьори в клинч.

Скоро ще дойде и нещо ново, според каквото пуснат на телевизора утре.

# 967
  • Тра-ла-ла
Кърмещата от Мола е в " Шоуто на Слави"

# 968
Мдаа .. обиколи де що телевизия има . ooooh!

# 969
Не са малко жените, които са се чувствали най-лошите майки, защото не са успели да кърмят. Подобни организации допринасят за такива настроения. Достатъчно е да се появи една и да обясни, че кърмените деца са гении, пък твойто е някво си там адаптарче. Така май му казвахте ooooh!

Ако ти е толкова акълът че да се вържеш, може само да се надяваш, че акълът не е от твоите гени, защото иначе кърмата няма да помогне.

# 970
Аз съм ПРОТИВ кърменето на обществени места  , според мен не е нормално една жена да кърми детето си на обществено място , в мола , в градския и прочие . Ще е хубаво ако има стаи за тази дейност ,всеки може да си направи план на деня така, че да може хем да си нахрани детето, хем да не създава дискомфорт в заобикалящите , защото на мен ,лично, не ми е приятно да гледам гола гърда насреща .

# 971
Маалко стана скандал сред екипа на Слави по този повод. ooooh!

# 972

Не съм казала, че се отрича кърменето въобще. Отрича се това, че е един от факторите, които имат потенциално положителна роля върху коефициента на интелигентност.

То има и други, по-нови проучвания. Няма да давам линк,  интелигентните да си ги намират,  да четат и да плачат.
 Tired

# 973
  • В Космоса
Върнах да я гледам и се запитах следното. Тя каза, че по спешност детето трябвало да бъде нахранено на момента в мола, защото поискало (заревало), а ако по спешност зареве за мляко по времето, в което е в студиото? М?

# 974
  • София
Върнах да я гледам и се запитах следното. Тя каза, че по спешност детето трябвало да бъде нахранено на момента в мола, защото поискало (заревало), а ако по спешност зареве за мляко по времето, в което е в студиото? М?
Да, да ,да.... добър въпрос. Ами ще трябва да гледаме отблизо как става.  Показно!

Общи условия

Активация на акаунт