Професионални серии за коса - тема 77

• 66 746
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Фрея, май си права, за това беше четивото Rolling Eyes
И аз няма да рискувам и ще си действам по стандартния метод... После ще ви се похваля (или мрънкам) Mr. Green

# 61
Понеже съм абсолютен новак в професионалните грижи за коса, ще се включа само с един коментар от скормния си триседмичен опит. Wink

По съветите от тук в крайна сметка избрах шампоан и маска "Напура" за възстановяване на кератина. Като цяло ефектът е изненадващо добър - косата ми изглежда все по-плътна след всяко измиване. Изключително ме озадачава обаче това, че шампоанът избощо не е пенлив. Може би защото не съм свикнала, явно ползвам повече количество от необходимото и имам чувството, че "премивам" косата. По тази причина пробвах да комбинирам маската с тестерчета на други нехидратиращи шампоани, с които се сдобих между другото и май нещата са по-добре по този начин.

Комбинацията шампоан + маска "Напура" (подозирам, че именно заради това премиване) при мен води до плътна и обемна коса, но без блясък. Може би пък ми трябва още един продукт, без отмиване...  Thinking Бих приела всякакви съвети.

# 62
scaramouche, за блясък с две ръце препоръчвам Л2 http://www.zlatnaribka.com/lakme/dvufazen-balsam-bez-izplakvane-lakme-l2-300-ml В началото може и да не го усетиш, но в дългосрочен план ефектът е на лице. С оптимизирано пх-а е, спомагайки да се затворят люспиците на косъма, кутикулата му да се изглади и по този начин да успява да отдава блясък.

# 63
Чудя се дали да поръчвам от този сайт за който писахте, МШ.....някой поръчвал ли е от там? Освен сметаната какво друго бихте препоръчали, как са шампоаните? Аз съм с малко проблемен скалп, иначе косата ми е тънка, бързоомазняваща, лесно късаща се, небоядисана.

# 64
Freya, този Л2 ми изглежда много, много добре "на хартия". Подходящо ли е да се ползва след маска?
Обмислям сериозно тониращия шампоан на Lakme, който е по-скоро хидратиращ?, и предполагам бих могла да ползвам двете в комбинация.

# 65
  • София
Чудя се дали да поръчвам от този сайт за който писахте, МШ.....някой поръчвал ли е от там? Освен сметаната какво друго бихте препоръчали, как са шампоаните? Аз съм с малко проблемен скалп, иначе косата ми е тънка, бързоомазняваща, лесно късаща се, небоядисана.

Препоръчвам маслото с 12 ефекта - за мен е незаменим продукт. Омекотява, приглажда, не утежнява косата  Peace

Аз се интересувам от шампоанът за честа употреба, моля за коментари, ако някоя от вас го е ползвала.

# 66
  • Варна
Шампоанът за боядисана коса на МШ и аргановият премиват (особено втория). Интегрити пък ми утежнява Grinning Любим ми беше шампоанът за ежедневна употреба, но смениха аромата и спрях да го използвам. За протокола не се боядисвам, дълга, суха (ест. руса), чувствителен скалп.

# 67
Freya, мерси за темата   bouquet
1. Коя е вашата "уау" комбинация?
По спомен "уау" ефект винаги имах от комплекта кератин на Наши, ама пусто любопитство, не мога да го вместя да го взема пак Laughing В момента ми харесва и комбинацията от ш+б Pureology Cure Strenght и термо крема Дисциплин. Simple Smile

2. От кой продукт/продукти забелязвате видимо намаляване на цъфтежа на косата?
цъфтежа винаги е бил и продължава да бъде най-големия ми проблем. Подстригвам и слагам какво ли не, но по-скоро експлозиите винаги ги има. Сякаш обаче от както започнах да правя маслени маски доста намаля в сравнение с преди това. Смятам, че те се отразиха добре и на растежа. Разбора се всичко това и в комбинация с останалите продукти.

3. А спомняте ли си кой беше първият професионален продукт, който си купихте?
Първият ми продукт беше преди сигурно 7-8 години - шампоан Авапуи на Пил Митчел.  Simple Smile

# 68
Freya, този Л2 ми изглежда много, много добре "на хартия". Подходящо ли е да се ползва след маска?
Обмислям сериозно тониращия шампоан на Lakme, който е по-скоро хидратиращ?, и предполагам бих могла да ползвам двете в комбинация.
Аз го ползвам абсолютно всеки път след измиване. Комбинира се добре със всичко. Много лек продукт.

# 69
  • София
Фрея, направо ме изкушаваш с този Мароканоил. Особено хидратиращата маска.  Hug

Който питаше за серията на Кюн - ето тази е
http://profesionalnakozmetika.com/profesionalna-seria-keune-so-p … uvctvitelen-ckalp

Пак обаче да кажа. Не се подлъгвайте по споделени уау ефекти, а следете момичатата,  с които имате сходни коси. Няма да забравя едно мое възторжено ревю за SHU UEMURA ART OF HAIR MOISTURE VELVET как беше накарало едно от момичетата да изръси един куп пари за серията и не й хареса. А не й хареса, защото тя иска обем и плътност и косата й още не си е взела доволно количество протеин, та няма как такава силна хидратираща серия да й допадне. Освен това косата й беше много различна от моята. Подобна на моята коса имат Лаури и Цветичка, но и двете напоследък рядко пишат. Донякъде и косата на Фрея е подобна на моята, макар че нейната е значително по-дълга и по-гъста.

# 70
Момичета, щом сравнявате крема митик ойл с нектар термика, цимента с кой крем на лореал може да се сравни?  Thinking

От предишната тема питам за термозащитите, но.. точен отговор не получавам. А се интересувам от известни продукти.. защо така не знам  Thinking
Ще се побъркам вече. Утре отивам да взимам нещо, но кое - митик ойла, крема липидиум или  Laughing почвам да заглеждам и лиса. Помагайте деее

# 71
Фрея, направо ме изкушаваш с този Мароканоил. Особено хидратиращата маска.  Hug

Който питаше за серията на Кюн - ето тази е
http://profesionalnakozmetika.com/profesionalna-seria-keune-so-p … uvctvitelen-ckalp

Пак обаче да кажа. Не се подлъгвайте по споделени уау ефекти, а следете момичатата,  с които имате сходни коси. Няма да забравя едно мое възторжено ревю за SHU UEMURA ART OF HAIR MOISTURE VELVET как беше накарало едно от момичетата да изръси един куп пари за серията и не й хареса. А не й хареса, защото тя иска обем и плътност и косата й още не си е взела доволно количество протеин, та няма как такава силна хидратираща серия да й допадне. Освен това косата й беше много различна от моята. Подобна на моята коса имат Лаури и Цветичка, но и двете напоследък рядко пишат. Донякъде и косата на Фрея е подобна на моята, макар че нейната е значително по-дълга и по-гъста.
И по-изтощена. А след още малко време ще бъде още по-изтощена  Laughing
И да, така е, не бива да разчитаме сляпо на споделеното в темата. Най-вече тези, които търсят точно този уау ефект, което е голяма рядкост, а и зависи не само от типа коса ами и от това какво иска тя в дадения момент. Иначе всеки си мечтае за един шампоан и една маска и до там, коса мечта, но на практика не се получава толкова лесно. Ето сега примерно хидратиращата маска на Мароканойл съм почти убедена, че на тънка коса ще дойде тежка и твърде "мазна". Аз гледах ревю-та предимно на чернокожи момичета, чийто косъм е много капризен и изисква много повече хидратация и протеин, отколкото нормална европейска коса. Прецених, че щом на тях им харесват, значи за мен ще са злато, но пак не можеш да си напълно сигурен докато не пробваш лично и то няколко пъти в различни интервали от време.

# 72
  • гр. София
Фрея, благодаря много за новата тема!   bouquet

1. Коя е вашата "уау" комбинация? Все още нямам такава, тъй като отскоро използвам проф. козметика за коса.

2. От кой продукт/продукти забелязвате видимо намаляване на цъфтежа на косата? Нямам цъфтежи.

3. Кои продукти/серии използвате най-често? А спомняте ли си кой беше първият професионален продукт, който си купихте? Спомням си, понеже не беше отдавна  Laughing шампоаните Денсифик на Керастаз и Сlear moisture на Редкен, заедно с Extreme cat на Редкен и Ciment Anti-Usure на Керастаз.

Изпуснах снимките на косата на Linnda........ Sad

# 73
  • София
Момичета, щом сравнявате крема митик ойл с нектар термика, цимента с кой крем на лореал може да се сравни?  Thinking

От предишната тема питам за термозащитите, но.. точен отговор не получавам. А се интересувам от известни продукти.. защо така не знам  Thinking
Ще се побъркам вече. Утре отивам да взимам нещо, но кое - митик ойла, крема липидиум или  Laughing почвам да заглеждам и лиса. Помагайте деее

Аз харесвам термокрема на Митик Оил,  според мен балансиран и много хубаво мирише. Изглажда и подхранва. Другите, между които се чудиш не съм ги пробвала и не мога да кажа. Термото на Напура, също е много хубаво.

За съжаление серията на  Кюн Со Пюър няма термозащита иначе шях да си взема, за да си допълня серията. Сега ползвам тази на Керастаз Хрома термик с хидратиращи серии.

ФРЕЯ, не ти е изтощена косата, поне по снимките това мога да видя. Ти какво се чудиш сега  - какъв цвят да си сложиш ли?

# 74

Форс вектор, който обаче трудно се намира.

Общи условия

Активация на акаунт