Професионални серии за коса - тема 77

• 66 523
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
JOICO MOISTURE RECOVERY LEAVE-IN CONDITIONER

Имам го от вчера, но съм супер, хипер приятно изненадана. Както съм писала преди време, маската от серията не ми хареса, в състава си има много масла, но и протеин, а косата ми веднага ги различаваше протеиновите съставки и ми се "отблагодаряваше" със суха коса.
Спрея е много лек, не долавям никакъв мирис. Ползвах го на суха и на мокра (след баня коса). На суха коса веднага приглажда и дарява блясък.
Както всяка сутрин отзад, отстрани и отпред, където имам нови растежи, новоизрастналата коса се беше разхрърчала. Пръснах и веднага омекоти и приглади  Peace
На леко влажна коса след баня- не се усеща изобщо, подобно на Л2. Но като изсуша много блясък, виталност и мекота  Peace

По въпроса с кремовете за къдрици аз правя следното: равни количества олио за коса+ крем за къдрици. Така предотвратявам слепването и фиксацията, къдрите стават подвижни, оформени и меки  Peace

Момичета, може ли да ми сравните олиото на Наши с арган? Силиконово ли е усещането, приглажда ли, тежко ли е?

# 676
  • 5 етаж в ляво
Здравейте момичета! Преди една седмица си поръчах серията на Керастаз с цимент 3-4 , шампоан, маската и термо защитата. Също така имам и на Лореал рипеър шампоан и маска. Косата ми е на кичури, естествено със сухи краища и именно затова си поръчах шампоана и маската с цимент на Керастаз за порьозна коса. Фризьорът ми каза, че ще се отрази много добре на косата ми, а термо защитата поръчах, защото почти всеки ден използвам преса....
Това, което установих след едноседмично ползване на Керастаз (мия си косата на два дни!) е, че косата става някак си твърда....не мога точно да опиша как, но не е такава, каквато става при използмането на Лореал-а....не искам да съм разочарована от Керастаз....изчетох много теми, именно за тази серия с цимент....повечето я описват като много добра. Естествено, че трябва да се водим от собствената си коса, но аз направих и консулт с фризьора ми, но някак си не я чувствам така добре, както с Лореал. Сега съм решила да ползвам един  път Керстаз, един път Лореал, та да видим дали ще е добре... Tired
Въпросът ми е, възможно ли е косата да не иска точно тези съставки на циментовата серия и затова да става такава твърда, остра и на пипане леееко по-суха отколкото като я измивам с Лореала или пък самият шампоан и маската умишлено правят така косата  Thinking
Друто което искам да попитам....днес сутринта например се измих с Лореал, на мокра коса поставих термо защитата на Керастаз. Изсуших с сешоар и четка и загладих с преса....След това поставих на връхчетата масло от Макадамия и това е .... Та, правилно ли действам? Моля за помощ...Благодаря Ви   bouquet

# 677
Сега се загледа по този продкт за къдрици НА АЛТЕРНА Laughing Simple Smile Simple Smile Simple Smile
http://www.hqhair.com/alterna-bamboo-smooth-curls-anti-frizz-cur … 3ml/11022525.html
И за това се двуомя, в момента от излиза с код за 56 лв, а в рибата  е 80 лв Embarassed
http://www.hqhair.com/alterna-caviar-moisture-beauty-to-go-trave … bag/10541329.html

Последна редакция: ср, 08 апр 2015, 10:32 от DELI22

# 678
Момичета,търся аналог на Kerastase Nutritive Oleo-Relax Serum.Много ми харесва как подрежда,омекотява и придава блясък на косата.Харесва ми,това че никога не можеш да прекалиш с количеството и косата да се омазни или стане на клечки.....Мога ли да го заместя със по-бюджетен продукт или няма такъв?  bouquet

tyzarka е права.На мен това ми е най-любимия финиш.Каквито и други олиа /серуми/ да имам,никога не оставам без Олео Релакса.За мен е незаменим продукт Peace
Благодаря,момичета за мненията!Значи,направо се отказвам да търся аналог на Олео-Релакс! Peace

# 679
  • Сандански
Скрит текст:
Здравейте момичета! Преди една седмица си поръчах серията на Керастаз с цимент 3-4 , шампоан, маската и термо защитата. Също така имам и на Лореал рипеър шампоан и маска. Косата ми е на кичури, естествено със сухи краища и именно затова си поръчах шампоана и маската с цимент на Керастаз за порьозна коса. Фризьорът ми каза, че ще се отрази много добре на косата ми, а термо защитата поръчах, защото почти всеки ден използвам преса....
Това, което установих след едноседмично ползване на Керастаз (мия си косата на два дни!) е, че косата става някак си твърда....не мога точно да опиша как, но не е такава, каквато става при използмането на Лореал-а....не искам да съм разочарована от Керастаз....изчетох много теми, именно за тази серия с цимент....повечето я описват като много добра. Естествено, че трябва да се водим от собствената си коса, но аз направих и консулт с фризьора ми, но някак си не я чувствам така добре, както с Лореал. Сега съм решила да ползвам един  път Керстаз, един път Лореал, та да видим дали ще е добре... Tired
Въпросът ми е, възможно ли е косата да не иска точно тези съставки на циментовата серия и затова да става такава твърда, остра и на пипане леееко по-суха отколкото като я измивам с Лореала или пък самият шампоан и маската умишлено правят така косата  Thinking
Друто което искам да попитам....днес сутринта например се измих с Лореал, на мокра коса поставих термо защитата на Керастаз. Изсуших с сешоар и четка и загладих с преса....След това поставих на връхчетата масло от Макадамия и това е .... Та, правилно ли действам? Моля за помощ...Благодаря Ви   bouquet
danidji, тази серия на Kerastase аз я ползвам веднъж седмично. При повече от три поредни ползвания и аз усещам косата си леко изсушена и това се дължи на протеина в нея. Повече за влиянието на протеините можеш да прочетеш в темата. Но накратко: протеинът заздравява увредената коса като се наслагва по косъма. Ако на вече заздравен косъм прилагаме протеин, то той ще става по-сух, не по-здрав. Тази серия на Лореал, която ползваш е балансирана, тоест има и проитен, и хидратиращи съставки в нея. Щом усещаш косата си добре с балансирани продукти, може да ползваш през повечето време такива и по-рядко, когато усетиш, че косата пак става порьозна и губи плътност, да ползваш протеинови продукти. Simple Smile  Всеки сам трябва да усети какво допада на косата му и това за съжаление става на принципа проба-грешка. Аз открих, че на мен ми допада комбинация протеинов шампоан (и то силен протеин) със силно хидратираща маска и хидратиращ финиш. Simple Smile Не се отказвай от серията на Керастаз - тя е много добра, просто я ползвай по-рядко, ти ще усетиш колко често.

# 680
Здравейте момичета  Hug Имам нужда от термо спрей, който се ползва на суха коса. Идеята ми е следната: Обикновено си мия косата вечер, слагам термозащита и я издухвам със сешоар и на сутринта я оформям леко с пресата. Искам преди пресата да я напръскам със защитен спрей, т.к. не съм сигурна дали термозащитата от вечерта защитава косата ми. Спряла съм се на този спрей:

Някой ползвал ли го е? Има ли доволни?

# 681
  • Добрич
Здравейте момичета  Hug Имам нужда от термо спрей, който се ползва на суха коса. Идеята ми е следната: Обикновено си мия косата вечер, слагам термозащита и я издухвам със сешоар и на сутринта я оформям леко с пресата. Искам преди пресата да я напръскам със защитен спрей, т.к. не съм сигурна дали термозащитата от вечерта защитава косата ми. Спряла съм се на този спрей:

Някой ползвал ли го е? Има ли доволни?

Този спрей не съм го ползвала. Но на суха коса съм най-доволна  от този:
http://arlen.bg/product/1646/bezvreden-sprey-za-termozashtita-do … spray-122-ml.html

Използвах олиото на Вела. Много ми хареса. Благодаря ти Фрея  bouquet

За мое огромно съжаление еко лака за силна фиксация на Напура изчезна от Рибката. След проби и грешки мисля, че това е най-близко като подобен ефект:

http://www.zlatnaribka.com/joico/joico-finish-and-style/sprey-za … o-joishape-350-ml

# 682

Може ли линк за това олио? Благодаря.

# 683
  • Добрич

Може ли линк за това олио? Благодаря.

Заповядай:
http://www.zlatnaribka.com/wella/wella-sp-luxe-oil-%D0%B2%D1%8A% … t-oil-spray-75-ml

# 684
Сега се загледа по този продкт за къдрици НА АЛТЕРНА Laughing Simple Smile Simple Smile Simple Smile
http://www.hqhair.com/alterna-bamboo-smooth-curls-anti-frizz-cur … 3ml/11022525.html
И за това се двуомя, в момента от излиза с код за 56 лв, а в рибата  е 80 лв Embarassed
http://www.hqhair.com/alterna-caviar-moisture-beauty-to-go-trave … bag/10541329.html
Дели, в момента върви код 3 на цената на 2, точно на Алтерна в този сайт.Поръчай си и още нещо (долу-горе на същата сума) и ще ти излязат по около 45лв за брой трите продукта  Wink.

Последна редакция: ср, 08 апр 2015, 12:24 от martinidan

# 685
Danidji има много отговори на въпросите ти и възможни варианти за това какво всъщност се случва с косата ти. Според мен обаче цимента ти идва силен, протеина се натрупва твърде много и бързо и затова усещаш косата си суха. Това е силна серия по принцип и е добре да се редува с нещо друго хидратиращо за оптимален ефект. Може би кератинът в Лореалските серии е по-малко, по-балансирани са и затова ти допадат повече особено при системно използване. Моят съвет е да си вземеш още нещо, което да ползваш заедно с останалите ти продукти, а цимента да го оставиш за използване веднъж седмично. Виж как ще се чувства косата ти по тази схема.

Всичко е до усещане и когато даден продукт/ серия идват леки или тежки, за да се уверим, че е така и че е моментно, най-добре да се оставят за по-напред във времето. Тогава когато косата ще има такава нужда и ще допусне да усетим напълно действието на продукта.

# 686
  • Варна
Момичета,търся аналог на Kerastase Nutritive Oleo-Relax Serum.Много ми харесва как подрежда,омекотява и придава блясък на косата.Харесва ми,това че никога не можеш да прекалиш с количеството и косата да се омазни или стане на клечки.....Мога ли да го заместя със по-бюджетен продукт или няма такъв?  bouquet
tyzarka е права.На мен това ми е най-любимия финиш.Каквито и други олиа /серуми/ да имам,никога не оставам без Олео Релакса.За мен е незаменим продукт Peace
Момичета, за този серум ли става дума, че много ме залюбопитихте  Crazy
http://www.enzo.bg/kerastase/nutritive-serum-za-sukha-kosa/
Не знам какво му харесвате, лек, силиконов,състав = на не повече от 10лв. Помня преди време една потребителка, която е в козметичната индустрия, изчисли суровините на серума и резултата беше едноцифрен  Mr. Green
Аз съм го ползвала и съм със смесени чувства.

Моите уважения към тази потребителка и към всички,които разбират от състави,но просто има неща,които не могат да "изчислят".Тайната на продукта е т.нар.олео комплекс,който до колкото знам не е описан и според мен там е "чудото".В лилавия елексир ултим го има също и изглажда по същия начин,но е по-слаб.Първо цялата серия е не просто хидратираща,подхранваща,а изглаждаща.Важно е косата да има наистина нужда от нея иначе няма как да проличи ефект.На права,рядка коса с фин косъм не виждам как ще изправи косата повече.Ще ти кажа какво му харесвам аз.Моята коса е къдрава,дълга,гъста с нормален косъм,мнооого обем от корена.Не харесвам такива коси,а гладки и прави(кой каквото си няма).След измиване,на мокра коса слагам доволно от серума на цялата коса(от корена до връхчетата) и завивам с кърпа.След 10-тина мин. имам не къдрава,а леко чуплива коса с идеално оформени кичури,без фризита.Гладка и блестяща от корена.Обема е наполовина,но не защото косата е омазана и утежнена,а защото е изправена.От там нататък мога да я оставя така,мога да я изправя,всякак ми харесва,защото вече изглежда като нормална коса  Laughing
Понякога я усуквам на кок на тила.Като изсъхне изглежда като изправена с преса до тила,а надолу на хубаво оформени кичури.
Абсолютно никакво омазняване няма и 20 капки да сложа,силиконово усещане няма,напълно попива в косъма и го изглажда отвътре.Ти имаш ли наблюдения за друг продукт,който би направил това с косата ми?С удоволствие ще го пробвам  Hug

# 687
А откъде си намирате Oleo relax? Търсих я по салони и навсякъде казват,че е спряна.  Sad

РуСа-Мамма ,олиото на Наши с арган го харесвах много ,мирише страхотно ,заглажда и хидратира,ако прекалиш може да дойде малко тежко.Като  цяло съм с добри впечатления,бях много доволна от комбинацията на спрей-маската без отмиване на Наши и това олио.

# 688
  • София
Момичета, ампулите за растеж - Анаген на Напура, които са след измиване /не тези за фоликули Стамиген/, има ли опасност за омазняват допълнително скалпа?

# 689
  • Добрич
Момичета, ампулите за растеж - Анаген на Напура, които са след измиване /не тези за фоликули Стамиген/, има ли опасност за омазняват допълнително скалпа?

Аз ги ползвам вече повече от 3 месеца и при мен няма омазняване.

Общи условия

Активация на акаунт