Отговори
# 510
  • София
MiRa^ може да не е свикнала с вкуса на яденето от кухнята, и моята отначало не искаше нищо, но сега изяжда половината от основното. От една седмица е на кухня.

# 511
Бяхме днес на консултация,нямаме + проба манту и трябва да слагаме БЦЖ,но доки каза да изчакам до есента или по натам,не била от спешните,дано не бъркам като не настоявам да му се сложи.
Иначе е 10кг и 75,5 см,каза че вече може да му давам агнешко и риба,и лека полека кисело мляко да вкарвам,ама аз още сирене не съм дала(доки,не знае).За сега ще почна с месата пък и млечните до годинка и малко ще вкарам .
Влади почна да ми проявява характер,като не му харесва нещо почва да крещи и да маха с ръка,тръшка се и пищи.
Ние излизаме сутрин и се прибираме на обяд да яде и спи,но от няколко дни отказва следобедния сън на вън и да се храни навън,като се приберем си изяжда следобедната закуска и заспива,нещо готовите бурканчета с каши на Хип не ги харесва вече.

# 512
  • София
И моя взе да проявява характер, като се ядоса стиска юмручета и зъби, целия се стяга и ръмжи. Чак почервенява от напъване да ме уплаши  Laughing И взе да реве, ако се отдалеча на повече от два метра от него. Май имаше такъв период, когато ги е страх, че това което не виждат, не съществува и току виж и мама изчезне.  Whistling

# 513
Авенсис,и ние сме в кюпа с прясното мляко ..и какво ли още не.Поне ги въртят там някои неща та да му се натрупа в организма и да видя,че проблем няма.И аз бях  Shocked ама вече претръпнах.Яде детето,на обяд около 50гр от супата и основното май е около 170-180 така кълцат грамажа...писна ми вече.Някои десерти му ги дпестявам вече(добре ми се отразяват на мен  Laughing) и давам КМ  бисквита закуска.Авокадото не го кефи,а и мен,та най се харчи кивито и крушата,разкарах купешките.Взех му биберон за плодове,ми той иска аз да му го държа,опитва сам,ама що да си "гори" ръцете циганчето.
Днес трябваше да сме на ДК,ама имсло ваксина и утре бием най-после последната,уф,бях го забравила тоя стрес.
Иначе пълзи назад по-бавничко,и престъпва по 2-3 метра като го държа,а и го поставям до дивана прав.С проходилката пак същото положение,избирателно.
Стягам се за кръщенето и РД,днес купих кутийките и чантата за дрехите,1/2 от моя тоалет.Имам идея уж,ама дали ще я реализирам до края нз.Абе уж цикъла след раждането не беше болезнен,а пак ме почнаха болките  Sad Взехте ли обувки за прохождане,хич не ми харесват КиК кво да взимам хич нз.

# 514
Хелоу!
Необичайно за Ивайло, тази сутрин си изпи млякото в 6 ч и продължи да спи. Вече взех да се притеснявам, да не е болен  Crazy. Вчера цял ден пак по улиците, с едно прибиране по обед. Водих го до офиса, че имах малко работа. Ходихме без количка, че той нали пищи, като го кача с количката в автобус. Зора ми беше да го занеса до спирката, че много ми се върти и шава и малко ме е шубе да не се спъна и двамата да се люснем на плочките. В автобуса пя, чекна се по прозорците, ръце, крака, закача се с хората. Сега най-новото при нас е да го държа и той да ходи. Ама ходи ви казвам, с една бърза крачка, едвам го стигам. На връщане пътя от офиса до спирката го вървя, а това си е бая разстояние - за пловдивчанки от Медлайн до Гарата. Кръст не ми остана. Сега количката хептен ми е излишна ха-ха..Иначе не лази, не се изправя сам, ама мерак за ходене. И набива десен крак като войник, много е смешен.
Айде буден е

# 515
  • София
ZVEZDA * на Мария съм й взела обувки на Капчица.

# 516
На Ивайло са на Беко. Аз обувки от 50 лв не купувам.

# 517
  • Варна
Привет!
Най-после дребната заспа и мога да пиша, че сили не ми останаха днес. Това дете започна много да се тръшка. Днес на разходката като я извадих от количката и почна един рев, едно извиване, пищене, тръшкане. Иска да я пусна да пълзи по земята. Обаче няма сила на света, която да ме накара да я пусна в мръсотията долу. Да не говорим, че е и студен асфалта все още, а в треволяците в квартала - изключено  Stop Натоварих я в пколичката и към къщи, където ревът и тръшкането продължиха. Отказа да яде и този път я оставих гладна. Друг път настоявам, но вече наистина нямам сили. Не й харесват пюретата вече. Надявам се като я запиша на кухня от 1-ви юни да й хареса и да започне да яде най-после. Днес а купих буркани и термо-чанта за кухнята.
Надявам се вече да започне да се мъчи да ходи щото свикна вкъщи да пълзи навсякъде и си мисли, ч и навън може, ама сложна работа. От вчера прави по 2-3 крачки с уолкъра, но ако аз я хвана да я държа веднага сгъва коленете.

Благодарение на Мира, вчера взех входящ номер за ясли и я пуснах в кладиране от юни догодина. Имам малка надежда за кварталното ОДЗ, но ако не стане избрах 3 обикновени ясли. Ама слушам, че е голяма драма навсякъде свикването с яслите и най-вече боледуването нон-стоп в началото.

# 518
  • Варна
Mar_bella не знам да не те отчайвам, макар че то всъщност е и добра новина за кандидатстващите за яслената група в кварталното ОДЗ - ние въпреки, че ще ползваме предимство, с две думи не я мисля дали ще я вземат или не , знам, че е  вътре, се регистрирахме за чиста ясла преди месец/два. Още повече, че и когато дойде ред за градина(първа група) пак ще имаме предимство стига да не променят дотогава правилата, разбира се. Просто съм пред голяма дилема, дали да не я пусна в Мечо пух(новопостроената) не просто заради това, че е нова, макар, че не е за пренебрегване факта, а понеже в яслената група в ОДЗ-то не бях съвсем доволна... Та като прибавим към това и лоша база, липса на адекватна площадка, двор и везните се накланят. Да не говорим, че така или иначе след яслената група, ще смени персонал, обстановка, всичко, та не отпада една адаптация така или иначе. А бе ще го умувам, пък някой път офлайн ще ти разкажа впечатленията си. Да си знаеш. Wink Относно боледуването, пожелавам на всички да ги прескочи, че моя син първите месеци беше една седмица на градина, две у дома. За щастие все сополи ми е влачил, нищо сериозно, ама пак неприятно. Еее сега в първа група, друго казва.

Ние сме с обувки на Clarks, взети на разпродажба от Амазон за 10 паунда.  Mr. Green

1905vv голям ти е образ!  Heart Eyes

Ние все така продължаваме с диетата. Едва хапва по половин порция от кухнята.. със зор.. , а как плюска боб от на баща си чинията.. Видяло се е то, няма ме огрее да спестя висене над тенджерите лятото.

# 519
Здравейте мамчета   bouquet
И аз започнах подготовката за РД и кръщенето на Деа, моят тоалет е готов, сега избирам нейният. Ходих вчера запазих час за църката, за там ще ноня само 3 свещи, две хавлии, зелена китка за поръсване и една пита, никакви такива сатенени комплекти за кръщене, направо като ги видя и ми се драйфа, че и по 65лв.  Самото тържество ще е вътре в ресторанта, защото през юли в лятната им градина е много горещо, а иначе много харесвам обстановката в ресторанта, всичко е в бяло и тук таме някоя стена  с фототапет на цветя, партито ще е тематично розово на бели точки, в това число, салфетки, сламки , балони и декорация на масата, която аз ще правя. Догодина ще го направя в двора на къщата на свеки, на 7км. от града, има декар и половина райграс с овошки. Замислила съм поръчам от тези хартиените фенери и лампички, които да накача по овошките, мисля, че ще стане много добре, плюс това всички деца от компанията включително и Деа ще се вече по-големи и осъзнати и ще се накефят.
Лаленце радвам се за хубавите новини за Еличка
Честито зъбче на Амето
Обувчици поръчах от Зиззу, тъй като Деа е с малко краче, и на мен тези на КиК не ми харесват. Да тези са 50лв. Но за мен обувката е едно от най-важните неща, особено при прохождане, от това не мисля да пестя.
За ходенето, 1905vv и ние сме по-същият начин не лази, не се изправя, но иска да ходи, в началото все замятеше с левия крак, но всеки изминал ден става све по-добра.
Все още аз й правя, пюретата, кашите, до сега нищо купешко не е яла. Остава ми да въведа риба, телешко и свинско, но не бързам. Пред дилема съм дали да я записвам на кухня или да почвам да готвя за трима ни едно и също, тъкмо ще започнем и ние здравословно да ядем.

# 520
Мерси,доста интересни моделчета има на Капчица,към тях се ориентирах   bouquet

# 521
Привет мамчета и дечица !

Моето съкровище става днес на цели 11 месеца ! Да ми е жив и здрав, все така палав и усмихнат.  Heart Eyes

Ние се върнахме от Анталия. Прекарахме една невероятна седмица в почивки, море, басейни, ролби, барове, коктейли. Много съм доволна. Дребчо много ми липсваше, но пък така хубаво си починахме. С него щеше да е едно припкане напред, назад само и под строг режим. Имаше едни приятели с бебе - ами те почти не видяха ни плаж, ни бар , ни нищо.
Иначе си е изкарал супер. Няколко дни при моята майка, няколко при свеки. Слушал е, играл, хапвал, спал непробудно.

Да се включа и аз по вашите теми, не съм изчела всичко, съжалявам за което.
За обувчиците - ние поръчахме едни от Англия, но нещо ММ се е объркал и ще пристигнат кой знае кога, така че утре ще ходим и ние до Зизуу.

Рождения ден нещо не мога да го измисля още. Само знам, че искам да е на открито.

Лаленце, много се радвам за хубавите новини!

Имам нужда от съвет и мнения относно режима му:
Виктор яде 4 пъти на ден. Между 9 и 10 - закуска, между 13 и 14 - обяд , между 17 и 18 следобедна закуска и АМ преди лягане към 21-21:30.

Не ми допада този режим, защото де факто той има нещо като следобедна закуско-вечеря. По никое време. Дали да пробвам да му увелича храненията до 5 и да вкарам лека вечеря или да не пресилвам нещата, според вас?

Хубав ден на всички!   bouquet

# 522
Моника ние сме тооочно същия режим+АМ в 5-6ч сутринта.Аз се чудя да вкарвам ли вечеря преди АМ.Ще следя съветите към теб.

# 523
Здравейте и от нас, не остава време изобщо, вътре върша домакински неща, навън си спи малко или хич.
Лале, добри новини за Еличка. Ех, как искам почивчица като на Моника, заради кърменето сме лепенки денем и нощем. Относно яденето, след сутрешното кърмене и между обяда давам нещо - плодово пюре, плод с мляко или с бисквити.  Следобяд малко каша, кисело мляко, супата от кухнята е за вечеря или аз й правя със зеленчуци, лъжица кисело мляко, може и сухар. Количествата са различни, нямат цяло голямо бурканче. И кърмене, когото иска. Аз пък се чудя дали не давам повече твърда храна.
Буйките на Колев са ни вече малки, другият номер 19/20 много голями. Ще проверя и аз на Капчица.
За ясла не се сещам, ще взема да проверя. Има и други неща, но от телефона ми е кофти писането  Hug

# 524
  • София
Сега ходих и аз да търся на Капчица 19 - 20, нямало такива буйки. Само като за големи вече ходещи, продавачката каза, че не ги препоръчва и аз ще търся други. На Беко май има 19 и 20 номер.

Общи условия

Активация на акаунт