Отговори
# 90
Привет и от мен !

Мама Сънчо : Дано бързо се оправя баткото, много мъчно ми става като чета и си представя какво му е.
И на всички дечица с болки и вируси бързо оздравяване. Няма по-гадно нещо от това да гледаш как се мъчи детето ти.

Аз мисля да водя моя на гастро(приемам предложения за добър детски гастро в София?). През нощта много плаче и ми напомня на колики. Усещам газове, а като му свия крачетата се успокоява. Не съм променяла нищо в режима му на хранене. През деня, обаче е добре. Или поне аз така си мисля.

Lubito: Лелеее как месец без топла вода. Тия луди ли са  Naughty За съжаление не разбирам от бойлери.

И Виктор изяжда по около 200гр пюре. Мляко, обаче, рядко изпива над 200мл.

Мама СЪнчо: За мен най-добрият очен в точно я правителствена - проф. Петровски. И не взима скъпо за разлика от другите професори, но не е детски очен. За детски нямам идея.

Хубав и спокоен ден на всички без болежки и с много усмивки!

# 91
  • Телиш/Плевен
Лаленце, Еличка е голяма сладуранка. Благородно ти завиждам, че е такава кротичка и усмихната!
Hug
Аз не смея много-много да се хваля и радвам, че те нещата много бързо могат да се обърнат. Laughing Но да са ни живи и здрави, все ще си ги гледаме, нали са си наши. Heart Eyes

Мама Сънчо, гушшшш Hug Бързо да минават всички тия неприятности, че само се измъчихте всички. Sad Hug

Авенсис, бързо да оздравявате и честито за бебчето на твоя приятел. Hug

ЛюбитоHug Не мога да помогна за бойлер, но ти съчувствам, защото преди няколко години ММ като живееше на квартира в София, преживя същото. Само че май беше за по-дълъг период, почти цялото лято изкара така. Sad Къпеше се със студена вода обаче, не са взимали бойлер. Казва, че е пищял като малко дете в банята. Joy То не е смешно, де, ама нали е на чужд гръб... Laughing

Моника, дано всичко е наред с Виктор! Hug

За храненето - Елица яде по 5-6 пъти на ден. Все още я кърмя, 2 са заместените хранения - на обяд и следобед. На обяд яде към 220 гр пюре (малко на око, ама не мога да преценя, изяжда едно цяло бурканче от 190 гр и още десетина лъжички отгоре). Следобед яде каша, много обича тези на Слънчо, сега е на бананово-ябълкова. Около 200 гр изяжда, пак е на око, защото не спазвам до грам точните пропорции на кашата и водата. Абе добре си хапва хиенчето. Laughing

Усмихнат ден на всички! Hug
Ние днес няма да излизаме, че духа силен вятър. Sad

# 92
Ние нямаме заместено хранене иначе предлагам сутрин, обед, следобед и вечер, но не редовно искам до годинка основното да си е кърма. Месо не съм въвела, млечни също. Не знам по колко изяжда на хранене, не го меря и не държа- колкото иска толкова. Не пие и много вода, по-скоро за забавление.

# 93
 Simple SmileЗДРАВЕЙТЕ много ви изпуснах Hug

# 94
Ухх а Виктор изпива мнооого вода!! Поне половин литър на денонощие си отива.

Да ви питам. С какво са обути бебетата ви? Сега като започна да иска да е прав искам да го обуя с нещо, за да може навън да си стъпва на земята, че е хладно. За вкъщи също на моменти, че се хлъзга с чорапките, а за бос не става още.

Мислих едни чорапи с кожа отдолу, но днес ги гледах и пробвах и Виктор много се пързаля. Сега съм се спряла на Attipas и днес също ги пробвах покрай една приятелка и ми се сториха много удобни. Подметката е гумена и много гъвкава, не се пързалят. Бях много скептична, защото в сайта изглеждат много грозно патешки, но на живо изглеждат по друг начин.

# 95
Като гледам едни и същи сме си дежурни вечер  ooooh! ,ама пък са толкова милички и колко бързо растат.Не ми се искаше от сега с тия АБ,ама такова е..
За храненето ние бяхме така:
в 6ч 230АМ
Към 9ч плодово 60-70
10ч 180-190 закуска
13.30ч 180-190 манджа
17,30-18ч 180-190 каша,кисел т.н.т
21-22ч 230-240АМ
Сега положението е различно,намали грамажа до -40-50 .Вероятно е от настинката,още набутвам някакво количество по предишния режим,ама чакам да оздравее и ще си покаже  дали иска да намали храненията.
Успокоих се,че др дечица хапват дори по 200гр,понеже и при нас се е случвало преди.
Имали вече дечица на ДК,как я давате?

# 96
 Hug
Любито,  сега сме с Аристон, били сме и с Елдом.
Моника, за бънджито, проходилката и шляеене вкъщи сме с чорапки с гума отдолу.  Навън с маратонки над  глезена, а преди тях с по-високи пантофки. Имаме вече и зимни буйки.

# 97
Здравейте мамета:-)
Благодаря на всички за милите думи и загрижеността  Hug
Имаме конюктивит вероятно в резултат на грипа се е получило запушване на канала и от там конюктивит. Изписаха капки. Лекарката сега ме хвърли обаче в ново 20 имал може би лек астегматизъм, ама много мърдъл и не била сигурна и в петък пак ще го преглежда. Заговори за очила и на мен ми призля. Е така най обичам може и да има може и да няма та и късогледство спомена ама то сигурно го нямал пък и бил дете то всичко се променя. Мирише ми на друг очен,ама нека оправим конюктивита и ще ходя другаде за второ мнение. Е изстреля ми ги всичките глупости на куп аз съвсем изпаднах в потрес( кскъо последните дни въобще не спя щях вече да ревна от безсилие и умора) и после ама вие не се тревожете #2gunfire

За обуване ние сме с обувки за прохождане на понки. Аз не съм съгласна с новоприетата от няколко години теория че не трябва да са с обувки с форт когато прохождат. Според мен си имат нужда от стабилност, а и имам жив пример с детето на кумата не слагат обувки и вече е изкривил походката. Иначе като проходи стабилно и е здрав долу в глезена вече крака от там дамо боса.МС пантофи не обува зимата с дебели чорапи у дома и така,но товс след като стана станилен.

За яденето и аз незнам какво да гласувам.Сутрин ядем попара + 120 мл мляко,  на обед 190 гр пюре( местно или зеленчуково)  + 100 гр плод,следобед 200 гр каша + 100 гр плод или сок + плод,вечер 150 гр.Ам  с бисквити / или кисело  мляко с бисквити /или каша лека нощ+ 150 гр. АМ и ако не заспи в 21,а остане до 23 още веднъж  AM 150 мл.И така смятам и занапред АМ няма да го спирам поне до годинка годинка и половина.Малкия така от АМ си мина на мляко и до сега сутрин и следобед обикновенно опуква по една чаша.
Ох малката се събуди оставям ви.
Гуш на всички и болните да се оправят.

# 98
И аз много се чудя за обувки какви. Вкъщи сме по чорапи или боси, защото тя си събува чорапите и ги носи в уста като куче, казвам й Чорапеното чудовище Simple Smile взех й чорапки от НМ с гумени точки, но тя и с обикновени не се пързаля, само съвсем в началото като почна да се изправя, сега се придвижва подпирайки се по мебелите без проблем и стъпва стабилно.
За обувките се чудя дали буйки, или едни маратонки. Днес една мама ми каза, че не е доволна от буйките, защото отзад кожата омеквала и не били стабилни. Много се чудя  newsm78

# 99
Най-после се прибрахме, че от от телефона едва пиша, стана студено след като се скри слънцето.

Мама Сънчо, какви преживелици само, съжалявам за екшъна  Cry. Има една поликлиника в ж.к. Суха река с очна клиника в нея "Академик Пашев". Мноооого ми я препоръчаха, и едвам записах час, но нещо не се получи с времето ми и отидох в друга, за което горещо съжалих. Сега смятам точно там да отиде голямата щерка. И, браво, добре си се храните, ние сме на половината ви количество комай  Joy.
Пайче, и ние си викаме Чорапено чудовище  hahaha, маха ги от раз.
При нас като майка кърмачка (звучи ми като квачка), се опитвам да въведа закуска, т.е. след няколко кърмения по малко до към 8.30 ч. давам към 10.00 нещо малко, защото не иска повече - малко овесени ядки с пюре плодово. Днес дадох попара за първи път, яде също много малко. Обяд около 140 гр, следобедна закуска кърмене или ако има време от разходката каша с плодово пюре/настъргана ябълка или круша, рядко пюре с бисквитка, кисел веднъж, малко сухар или бисквита за гризане, парчета плод тук там. И това е твърдата храна. Не мре от глад, започна да казва АМ-АМ, ще се оправиме.
Авенсис, много интересен подарък  Peace. И аз харесвам такива, които развиват сивото вещество, но си признавам че от немай къде понякога купуваме глупости.
Замислих се че буйките имат цип отдолу, едва ли е много комфортно за малкото стъпалце, обаче масово се купуват и то на Колев и Колев  Thinking

# 100
  • Пловдив
Здравейте  Hug
Днес цял ден разходки,много хубаво време,е духаше малко,но пак ставаше.
Да се похваля бяхме на очен лекар заради запушения слъзен канал,прегледа го много обстойно и ми обясняваше всичко,е отпушило се е каналчето,и всичко му е наред.Много съм щастлива,че стана от само себе си,без намеса.И лекарката ми каза че понякога педиатрите пропускат да кажат,че трябва да се отиде на преглед на 3 годинки.
Това е от нас лека и спокойна вечер малчо заспа,че го събудих след обяд за прегледа,дано да спи цяла нощ,че малко раничко,но както и да е,поне се успокоих за окото,че много ми беше притеснено.
 Hug

# 101
  • Пловдив
Днес имахме пловдивска среща и прекарахме много добре на слънце.

Спокойна нощ,момичета и няма да мислите лошото на половинката
Mr. Green

# 102
  • Варна
♥Elfita♥  hahaha hahaha hahaha hahaha
Уцели ме в десетката. Точно така се чувствам от час насам.

За обувките щях да пиша, аз от самото начало, понеже редовно сме си били и с яке, не само с космонавт, ползвам от тия с меката подметка. Къде за завършек на тоалета, къде да топлят на краката. Но за пролетта купих на clarks. Te и elefant са доста препоръчвани от ортопедите. Последните ги има и в DM. Колев и колев съм им вдигнала мерника още от времето на баткото.

Мама Сънчо да оздравявате! Много неприятно с тия доктори. Да им нямаш вяра и да ги "слушаш" и кимаш пък да си правиш каквото знаеш, май най-добре. Е Елфита как хубаво си излекува щерката и без тях.  ooooh! Майтапа на страни, ама освен да изписват винаги АБ и да плашат пациентите си друго правят ли..  newsm78

Да си призная - аз малката не я заведох на преглед, въпреки варицелата.  Blush Само уведомих ЛЛ по телефона, че имаме такава. Ами защо да ходим?! След като баткото го заведохме и той каза само "варицела, 10 дни под карантина, никакво къпане и без шоколад и яйца"...  Rolling Eyes Та сега реших, че няма нужда. Така или иначе пъпките няма как да ги сбърка човек. Т няма детето, други симптоми освен обрива също. И за протокола - и двамата си ги къпя по старо му. Четох, че баните дори облекчват обрива и в чужбина ги препоръчват, пък ние... Само като се замисля, че 10 дена ако не се къпя и без шарка, ще умра от сърбел и не мога да го причиня на децата. Но без измивно средство, само плацикане във вода.
И за да не ме сметнете за луда и ние в понеделник сме на лекар - ще посетим ортопед. Пълзи странно, дано не е притеснително.

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 22:19 от MiRa^

# 103
Аз купих Колев и Колев  Cry Sad ама така е като не един път не прочетох инфо  #Cussing out

http://www.k-k.bg/sport

Нали няма да навредя на детето  newsm78

# 104
  • Пловдив
yulianka ,защо не ги харесваш?

♥Elfita♥  hahaha hahaha hahaha hahaha
Уцели ме в десетката. Точно така се чувствам от час насам.

Joy
То май всички,поне един път седмично ни нападат тези размисли

Общи условия

Активация на акаунт