Отговори
# 120
  • Пловдив
Акъла не ми го побита нищо му нямаше до сега и сега изведнъж уфффффф

Как така изведнъж?Досега при профилактичните прегледи при офталмолог не е излизало астигматизъм и късогледство ли?Или не е воден и на теб ти идва изведнъж.При децата рядко има външен белег,че имат проблем с очите или че не виждат добре.На тази възраст окото чудесно се адаптира и компенсира,но ако има проблем той се задълбочава.Затова е хубаво да се водят на офталмолог веднъж годишно профилактично

Я да ви питам, с какво миете ръцете на бебковците

С нашия течен сапун за ръце.Влизайки вкъщи,минаваме през мивката и мием ръчичките

# 121
  • София
Samo privet che vi cheta ot tel I niamam bg shte pisha poveche skoro.  Radvam vi se mnogo na postovete sujaliavam za koremcheto Marbella I mama suncho pishi koga ste Ns pregled che ne vidiah. Vodih batko pri doktor Konstantinov v klinika den elfitka me nasochi toi e detski sorry ako se povtaria infoto

# 122
Акъла не ми го побита нищо му нямаше до сега и сега изведнъж уфффффф

Как така изведнъж?Досега при профилактичните прегледи при офталмолог не е излизало астигматизъм и късогледство ли?Или не е воден и на теб ти идва изведнъж.При децата рядко има външен белег,че имат проблем с очите или че не виждат добре.На тази възраст окото чудесно се адаптира и компенсира,но ако има проблем той се задълбочава.Затова е хубаво да се водят на офталмолог веднъж годишно профилактично
Ами честно казано за веднъж годишно не го знаех - воден е намалко преди да навърши две тогава ни казаха че трябва да се води на профилактика и нищо не ни казаха. Но и аз незнам четох че ако го има на тази възраст трябва да е вроден. Ох цял ден го гледам и ми се плаче може и да решите че много драматизирам,но ми е едно свито под лъжичката- чувствам се ужасно че не съм го опазила ако му има нещо направо незнам как ще си простя. До петък ще полудея.

# 123
Привет!

Ох сега разгледах официалният сайт на Clark's. Има много сладки обувчици за прохождане и за преди прохождане, които ми се струват подходящи. Аз все пак ще поръчам Attipas-ки засега. Пък като проходи и се затопли ще го мисля.
Благодаря на всички за мненията. Наистина теории бол за всичко Simple Smile

Мама Сънчо не се обвинявай! Няма как да се предвидят тези неща и да предпазим децата си. Аз съм с висок дьоптър от край време. Мисля, че са ми го открили като съм била на 1 или 2. Живея си животът и това е. А при вас сигурно е нищо или поне нищо сериозно. Но дори и нещо да излезе няма нищо фатално. Стискам палци да е добре !

elpet Hug Липсваш!

Ръчички мия с душ гела, с който го къпя  Simple Smile Всеки път като се приберем, също. Че и моят пипа навсякъде и лапа после ръчички.

Днес си останахме вкъщи- малко почивка, а и да поизчистя. Довечера връчва дребния на ММ и излизам на така желаната от мен женска вечер с вино и сладки приказки  Crazy и ..още вино  Laughing

Спокойна вечер на всички!

# 124
  • Телиш/Плевен
iliqna.avramova, Sem.Djambazovi, elpet, радвам се да ви "видя" отново в темата. Hug

Мама Сънчо, не се обвинявай за неща, които не зависят от теб. Hug Вярвам, че всичко ще се нареди. Стискам палци в петък да чуете добри новини. Praynig

Елица си е по чорапи или ританки, още не мисля за буйки, понеже тя няма много-много мераци да стъпва. Едва се опитва да пълзи, нека това да усвои първо. Laughing Пък и с проходилката още не е съвсем наясно как се борави. Joy Едва сега й стигат крачетата до земята и то не съвсем стабилно, доколкото виждам. Още половин сантиметър да порасне и ще е таман работата. Mr. Green

Ръчичките й мия със сапун Бочко.

Хубава вечер на всички! Hug Hug Hug

# 125
  • Пловдив
[воден е намалко преди да навърши две тогава ни казаха че трябва да се води на профилактика и нищо не ни казаха.

Това е чудесно.Значи зрението му е било добро.Предполагам,че нещата,които ви е наговорила последната лекарка са глупости.Често и така правят,с цел да ви вербува за пациенти.Чакам да се похвалиш от следващия преглед  Hug

Сега за краката ползваме меки обувки за фасон,вкъщи с чорапи или чорапи с кожичка.Не стъпва,няма мераци и скоро няма май да има.

elpet ,Sem.Djambazovi   Hug

# 126
  • Варна
Мира от къде взехте кларкс?

Бях поръчвала от Амазон на намаленията. И в продавалник съм виждала на прилични цени мисля.

Марбела много неприятно с този рефлукс.. Звънете на гастрото и кажете как ви се отразява спирането на сиропа и да дава идеи.

И аз ползвам нашия течен сапун. Сега май е на Детол. Предния беше Палмолив.

# 127
  • Пловдив
МС усвой проходилката за 1 седмица 2 дни ходеше назад сега тича из апартамента и подскача в нея имам чувството,че ще я счупи.В проходилката се изправя на крачета без да се подпира  никъде,а не може да сяда стабилно още се клатушка.Не пълзи изобщо и скоро няма изгледи,той си е намерил друг начин на придвижване търкаля се като топка. Joy
На всички пожелавам лека вечер  Hug

# 128
Привет,
пак сте изписали много, но аз тези дни не съм активна нито във ФБ, нито тук, сега имам малко минутки за мама и от три часа ви чета / през които и играх на подаване с топка за бързи рефлекси с баткото и го слушах как чете - и то какво чете Дневникът на един Дръндьо  ooooh! но поне това чете с кеф, егати поколението.../.

Mama Suncho - аз водя баткото веднъж годишно на очен, профилактично, последно лятото - оказа се, че има алергия към слънцето, което не е нещо ново, че и баща му е така. За последно го водих при Д-р Алексиева в 3та Градска, страхотен лекар, има си всичките уреди, мери, премерва, преглежда, не претупва, работи със здравна каса, горещо препоръчвам, на мен ми я пепоръчаха 3 майки, не се познават и реших да опитам - е, не съжалявам. Бързо да се оправя детенце!
Mar bella - съжалявам, че пак сте с безсънни нощи, дано да е моментно този път и скоро да мине!

За обувки за похождане, както си виках далеч сме от това, така вече се замислям, защото Александър стъпва доста стабилно, изобщо пропусна това с друскането, баткото му го правеше с голям кеф, този малкият си стои стабилно. Харесвам Clarks и се чудя ако му измеря качето дали да не поръчам на майка ми да ми изпрати, тябва да има разгледам сайта.

Проходилка нова не купих, тази без едното колело и без друго я ползва като център за ига, по-скоро Walker мисля да взема, но се чудя какъв - приемам съвети и препоръки.

За гърнето - слагам го 2-3 пъти на ден, колкото да свикне с идеята, за кратко, не бързам, мисля лятото да се пробваме да се учим активно, без памперс, ако не стане сега - другата пролет ще е по-озъзнат на година и половина. Не го мисля толкова, баткото беше на почти 2 г. и се научи бързо.

И още мога да пиша, но пак ще стане 2 км дълго, та мисля да спра до тук!
Поздрави сърдечни и ако има още болни бебоци и дечица да оздравяват бързо!

# 129
Добро утро мамета Hug  bouquet

Пак благодаря на всички за разбирането - и аз се надявам в петък всичко да е наред - но незнам - сега си мислех вчера че този при когото го водихме беше един дядо , които далеч нямаше такава апаратура като тази дама, малкия не искаше да седи едва го прегледаха ( той още тогава беше труден на лекари, а сега след фиаското в лабораторията на Цибалаб вече ептем ама вървим към оправяне ) а и в сравнение с нея като се замисля не вдъхваше така доверие- тогава ни изпрати една моя позната при него и незнам дали преглед а е бил както трябва - просто разликата при двата прегледа беше космическа. Да си призная аз нямам такъв опит с очни лекари и затова не ми е и направило впечатление - ходила съм само веднъж и то в базата на летците на летището при приятел които работеше там , защото ме болеше главата и се чудехме именно нямам ли астегматизъм , но се оказа че имам пренебрежим диопрет ( ако не бъркам 0,25 ) на едното око и зареди изместване на фокуса ми обясни той понеже другото око се опитва да компенсира при дълго шофиране и работа пред компютър ме боли глава. И си направих очила с какви ли ми не защити и въпросният диоптер - в оптиката даже ми казаха че за такъв диоптер не се правят очила, но аз настоях. И това е и затова и тогава не ми направи впечатление - но сега при нея разликата беше огромна. Както и да е стига съм ви занимавала - благодаря за споделените контакти - ако тази дама установи нещо в петък - едно е ясно ще го водя и при друг- но както Елфита беше казала ще изчакам месец два, понеже четох както и тя каза че трябва окото да е здраво за да се правят измервания. Вчера междодругото д-р Масларски ми препоръча д-р Колева от Сити Клиник - просто споделям контакт та и аз белким съм ви полезна не само да мрънкам. Ох много ви благодаря още веднъж Hug Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Така сега да сменим на бебешка тема- малката се изправя по мебелите и с помощ като и задържа walker- а да не се пързаля, но нещо е кът в крачките - аз и не я насилвам, но ми направи впечетление че докато преди стъпваше главно на пръсти сега е на цял крак.

От днес съм на ето тази диета http://www.zdravni.com/dieti/2005-vseki-den-minus-1-kg.html#comment-1792. Малко е драстична, но на мен този път не ми се занимава нещо с диети - може би защото далеч по-лесно свалих от миналия път незнам.Е от сега си признавам че въпреки забраната ще си пия кафе с мляко та може и ефекта да не е толкова голям - после ще споделя. Аз нямам проблеми по принцип с теглото - качвала съм много ( имам предвид по 10 кила и отгоре ) три пъти - веднъж като спрях цигарите и двата пъти когато забременях.Иначе всяка Коледа след великото ядене у нас, у техните и у нашите винаги качвам за 10 дни по 4 и отгоре кила и после с леко внимаване след празниците ги свалям бързичко. . И обикновенно свалям и качвам рязко - за дни така че при мен стремежа е да сваля и със задържането няма да имам проблем. В този ред да се оплача - счупи ми се едната вендуза на Celules MD и никъде не мога да намеря - много е добър този уред, но не ми се дават над 30 лева за нов зареди една вендуза- къде ли не пуснах че търся дори и целия втора ръка но нъц Sad А има ефект за целулита и то голям стига да си сериозен.

Днес гледам слънце - сега смятам да будя челядта и да излизаме на разходка Simple Smile

julkata81- аз купих това от продавалника ново http://kasida.bg/playskool-prohodilka-2-v-1-step-start-walkn-rid … sbro-427-909.html- има доста оферти за нови или за ползвани два пъти и то на цени от порядъка 30-40 лв- и съм хипер доволна- стабилно е - направо се учудих. А баткото как го бута и търчи - та е и здраво - ха ха- малката много си го харесва.

Айде малката калпазанка се събуди отивам да правя попара хубав ден за сега от мен Simple Smile

# 130
  • Варна
Привет!
Мислих, мислих и реших да пробваме с хомеопатия. Свързах се с представителите на Шуслерови соли и те ми препоръчаха да давам Гастрокинд и една комбинация от соли. Давам от снощи и спа малко по-спокойно, което може би е съвпадение, но пак имаше дране посред нощ, което продължи по-кратко този път. Днес откак е станала все ревтуни.
Гастрото ни вика на 9-ти на преглед и ако дотогава не е помогнала хомеопатията ще си искам прахчетата обратно.

Ади вчера ни изненада приятно като започна да стъпва на цяло стъпало. Досега все на пръсти стъпваше. Освен това започна да казва мама (не осъзнато), но досега само баба повтаряше. Сега ги реди мама, баба.

Мама Сънчо, не се тревожи, дори и нещо да му има на детето, в днешно време всичко се оправя. Аз бях трети клас като сложих очила за първи път. Започнах от половин диоптър, кото в годините не спряха да растат и стигнаха почти до 10. 2009-та си направих лазерна операция и махнах всичко. После ми се върна половинка на едното око, но не нося очила и съм супер. Само дето сега имам друг проблем с ретината и тъкмо си запазих час за след празниците да отида да ми я обработят с лазер,за да не се разлепи.

# 131
Добро утро момичета !!

Първо искам да споделя радостта си с вас! От 2 дни Виктор ми казва мама, но вече съвсем умишлено и целенасочено. По принцип отдавна казва бабабаба и мамамама,  но някакси ей така в нищото, а сега всеки път като го гушна или иска да го гушна казва "мама". И то не мамамамам, а направо мама. Потичат ми сълзи от щастие. Чувството е невероятно!!  Heart Eyes

Мама Сънчо: Стискам палци за утре. Иначе и ние звъним постоянно на Масларски да ни препоръчва разни лекари и досега не ни е подвеждал. И аз ще заведа Виктор значи при този Колев след още 2 месеца, че съм късогледа и дано не съм му предала.

Снощи излизах с приятелки, много добре ми се отрази. ММ беше изкъпал и нахранил малкия и себе си. Хич да не ги мисля!

Хубав ден засега от мен Simple Smile

# 132
Избиха ви и горните зъбчетааааа  Grinning
Вчера сложихме и най - накрая и прословуто отлаганата ваксина, малчо вдигна температура и днес до обяд още подържаше, но дадох панадол една доза и лепенки куул пач и вече сме ок.
Отивам да готвя , докато детенце се е излъгало да поспи

# 133
Мамии, здравейте :* Изи съм. В момента много бързам за излизане, но докато съм се добрала до лаптопа - създадох група за ЕБХ (Естествена бебешка хигиена) и една мама ме помоли да го известя и във форума. Да, обаче както гледам последната им тема по въпроса е била през 2011.

Аз съм съвсем отчасти с ЕБХ, но има много въпроси по темата и има доста народ, който не е запознат с форумите. За това се наех със задачата Simple Smile Знаете ли за скорошна тема тук по за ЕБХ? Може ли да им споделите линк?: https://www.facebook.com/groups/1565803787015061/

ПП: Обсъждаме и проблемите с приучване към гърнето ^_^

# 134
Привет Simple Smile
Mama Suncho благодаря, че сподели за уокъра, ако и други мами ползват, моля да споделят, че искам да го купя следващите дни / докато има още заделени пари  Joy /
Изи, присъединих се към групата, любопитно ми е и се надявам да е полезна Simple Smile Благодаря Simple Smile   bouquet
yulianka честити зъбчета Simple Smile И на МС тази сутин окончателно проби второто зъбче - пак е долу, като по учебник го кара, и батко му беше така  Heart Eyes Сега от горе венеца е надут, дано не го мъчи пак месец и повече, че направо ми е жал и за него и за мен - да спи и да стене, къса ми се сърцето!
Mar bella и аз от доста времме наблягам на билки и хомеопатия и за децата, и за нас и съм доволна Simple Smile Дано има ефект и при вас, имай предвид / сигурно знаеш, но аз да си кажа Simple Smile /, че действа с натрупване и трябва време за добър резултат.
Monik@ честито осъзнато МАМА Simple Smile Александър го казва от 2-3 седмици - и може да се смеете, но си е напълно осъзнато - като го гушкам, като иска да се кърми, като му се спи, като не ме е виждал няколко часа и му липсвам докато ме няма ме търси или като ме види след това, като го боли нещо - за мен това си е осъзнато отвсякъде Simple Smile Иначе и той мамосва и бабосва отдавна. Преди седмица каза и Бобо докато гледаше и се радваше на брат си как играе футбол с други деца, после само още веднъж му го каза, но баткото се разтопи от кеф Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт