Отговори
# 390
  • Варна
Здравейте и от мен на днешния хубав празник! Много обичам пролетта и цялата поредица от великденски празници! Днес беше малко хладно, ама все пак излязохме с дребния, заведохме го на делфинариума, че мрънка от 3 месеца за там, накрая се разплака нещастен по време на представлението, защото делфина не му хвърлил топката на него Simple Smile Голямо е бебе, чак се чудя какво ще правя скоро с две, той толкова бързо и за нищо се сърди ...

Иначе много странно, моя корем от два дена се е качил много нагоре, понякога не мога да дишам, понякога имам една болка точно под гърдите. Явно расте бебка, на 20ти сме на преглед, надявам се да е отличничка този път, че все малка я изкарва.

Имаме вече количка, кошарка, от няколко дни ще шия и обиколници и чаршафи. Скроих ги и сега стоят в една торба, готови да седна да ги мятам. Ама се върнах за последни 3 седмици на работа сега и вечер съм много уморена. Мисля и следващата седмица да ходим да пазарим останалите в списъка неща, че уж има време, ама много бързо минава....

За раждането и аз се чудя как ще стане схемата с баткото. Предното раждане майка ми разбра, че имам контракции, в крайна сметка не й дадохме да дойде до болницата, нали не е хубаво. Ама този път ми се иска да й спестя тази емоция по чакането и притеснението, ако може да не разбира. Ама и с дребния не знам как ще стане....

# 391
  • Монтана
Количката  дойде вече,толкова съм радосттна  Party сглобих ме я,и чака своя наемател вече хихи.
От няколко дена ми се е смъкнал корема на долу,всеки който ме види,и само ме пита леле тая седмица ли ще раждаш,корема ти се е смъкнал.Накрая се вкарах във филма и като отидох на преглед попитах АГ дали наистина се е смъкнал,и тя ми потвърди.Дано да остиска още,че мама не е готова с багажа за болницата.Ето я и количката:

# 392
И моят корем се е качил нагоре с  2 см от предната седмица Simple Smile акушерката ми каза , че е нормално бебето да се качва първо нагоре, след това надолу за раждането Simple Smile

# 393
  • София
Аз не мога да си преценя корема. Уж си е все така високо, но като седна много ми опира на краката и трябва да седя разкрачена, та не знам дали се е смъкнал, или просто уголемил Simple Smile

# 394
Аз съм в процес на избиране на помпа,спрях се на Авент,разглеждайки из сайтовете обаче има различни модели и направо се побърквам каква точно да е,моля ви споделете мнение

# 395
  • София
Моята помпа е електрическа Медела, такава ми препоръчаха.
Памперси мисля да взема Памперс сензитив 1 по-малкия пакет за болницата
Мокри кърпички съм се спряла за момента на памперс сензитив, но ми харесват много и тези на Тео бебе с алое вера, много по-меки са от останалите и са доста мокри, така че може и от тях да взема.
Козметика ще купувам на Себамед, защото ги ползвам и за себе си и съм много доволна.
Шишета мисля да взема 2 малки стъклени на Авент за всеки случай. Избрах тях заради антиколиковите биберони, дано са ок. Simple Smile А стъкло защото ми казаха, че пластмасовите много бързо се оцветявали в кафяво и не можели да се изчистят.
За прането за сега съм си купила Сано максима течен перилен препарат, но още не съм започнала да пера дрешките, изпрах само чаршафите и едното одеалце. Миришат супер хубаво, много ми харесва.
Бибероните (залъгалки или както там се казват) засега не мисля да купувам, ще взема като се роди и като мине малко време, не мисля, че още от началото ще ми трябва...ама и да потрябва аптеката е наблизо и ще купя.
АМ не мисля да купувам за резерва пак по същата причина (аптеката е отсреща)
Ми май това е, стига съм писала вече....отивам да се опитвам да заспя, въпреки че се съмнявам с тези проклети киселини, цял ден ме побъркватттт мамка му Sad((  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 396
Привет и от мен! Честито на новите мами   bouquet

Ние днес поръчахме креватче и скрин и си взех помпа на Медела суинг и съм много доволна. За шишетата много се колебаех, но реших да не взимам допълнителни, има едно с в комплект с помпата и от бебемания имам едно подарено на томи типи, така че за първо време ще свършат работа. В крайна сметка имам 2 големи бебешки магазина до нас така че винаги някой може да оттърчи за нещо, ако трябва. Само за АМ-то се чудя дали да не взема, че то е малко по-сложно, пък и не искам да давам което и да е, ако  се наложи. Подготвила съм почти чантата за болницата, въпреки че все още не съм ги питала какво ще ми трябва  Crazy но реших да залагам на сигурно и да си взема всичко.

Голям проблем с тези педиатри в София, ако някой има в препоръки за близките раьони до Манастирски Ливади да споделя.

А да не забравя, една приятелки ми препоръча мокри кърпички на Water Wipes. Оказа се че били доста добри с сертификати за качество и тн. имат сайтна български който го интересува може да види. Мен ме привлече идеята че са без химия 99% вода и цитрусов екстракт, до колко е вярно естествено не мога да кажа, но ги поръчах и наистина нямат усещане за химия в тях. Вече друг е въпросът колко ще вършат работа  newsm78, ако не поне за мен ще си ги ползвам.

И да питам някой, ако знае марка за пелени тензухени или памучни които да са мекички и качествени? С една приятелка установихме, че тези старите от едно време използвани многократно за какво ли не са много по-хубави от сегашните чисто нови по магазините.

# 397
Добро утро коремчета   bouquet Честита Цветница на всички именници. Нека името ви носи късмет и като пролетно цвете да бъдете винаги свежи и красиви!

# 398
И да питам някой, ако знае марка за пелени тензухени или памучни които да са мекички и качествени? С една приятелка установихме, че тези старите от едно време използвани многократно за какво ли не са много по-хубави от сегашните чисто нови по магазините.

Аз купих тези - красиви и меки, и скъпи, но до ден днешен ги ползвам.
http://www.adenandanais.com/en-us/productlanding/4615/baby/swadd … ddle+classic.aspx

# 399
Здравейте!
Честит имен ден на всички цветя! Бъдете много щастливи, и със здраве си носете имената!
За помпа, моята е на Авент комфорт. Много съм доволна, има страхотен вакуум, а като се цедиш не боли. С каката съм я ползвала доста. Сега пак залагам на нея, дано не се наложи много ползване де. Шише едно взех стъклено на Авент за всеки случай. Дано кърменето е успешно. Има и едно подарено на Нук. Залъгалки няма да купувам засега, както и АМ. Ако нещо се наложи имам бебешки магазин и няколко аптеки наоколо.
Педиатърката на каката ще е и за бебето. Близо ми е, а и като цяло е ОК. За по-сериозни въпроси си ходя на частно при д-р Масларски. Още нищо не съм прала, нито чантата за болницата съм приготвяла. Даже и нищо не съм купувала за болницата, освен еднократното бельо. Все си казвам, че има време, пък и от болницата почти нищо не ми искат на мен, а за бебето нищо. Така, че ще се справя Simple Smile Креватче съм харесала, но за каката, бебето ще е в нейното сегашно.
Хубав ден майчета! И весело празнуване, на тези които ще празнуват. Ние сме на свекито на имен ден, сега ще ходя за някакъв подарък Simple Smile

# 400
Elektra___ аз купих един пакет ето такива: http://www.pakostnik.com/bg/barhetni-peleni-motherhood. С голямата ми дъщеря също ползвах такива пелени и лично на мен бархетните/памучните ми вършеха повече работа от тензухените, които ми се сториха по-твърди.

# 401
Добро утро на всички   bouquet
И аз вече съм в 45 дневния, някак си много бързо мина. Сега се чувствам и по-спокойна, след като всяка седмица ще се виждаме с доки.  Hug
За пелените и аз харесах тези, които nut_ella е показала. Има ги и в Хиполенд и могат да се видят на живо. Изглеждат качествени.
Исках да ви питам, знаете ли дали детските и бебешките магазини правят промоции около Великден или след това. Харесала съм си количка и се чудя дали има смисъл да чакам или да ходя да я поръчвам. Имам още време до раждането, но доставката е 2 седмици. Има я в Раятойс и на сайта им беше на промоция до скоро, но исках да я видя първо на живо Simple Smile  Peace

# 402
Здравейте момичета!

Нова съм във форума и за пръв път пиша в темата. Изчетох всичко и забелязвам, че много от вас вече с пълна пара се приготвят Simple Smile.

Споменавате гладене на бебешките дрешки и исках да ви попитам, гладенето задължително ли е и до кой месец? Всичко ли ще гладите (чаршафчета, дрешки...)? Ще си купувам сушилня другата седмица и се надявах да не се налага да гладя Rolling Eyes.

И аз съм в 45 дневния болничен от миналата седмица и съм се захванала с покупки. Харесала съм количка на Mutsy - 4Rider или EVO, тъй като ми подариха кош за кола на същата марка. Някой има ли опит с тях?

Относно педиатрите, аз също съм от София и бих се радвала на препоръка за педиатър (по възможност в Лозенец).

# 403
Аз гладих с каката до към годинка.

# 404
Добро утро и от мен! Добре дошли на новите мамчета.   bouquet За гладенето повечето мнения, които съм прочела са, че когато имаш сушилня не се налага да гладиш. Но според мен си е до твоето усещане, как искаш да процедираш.  Peace Sweety ஜ как си? Къде се изгуби? Дано всичко да е наред  fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт