Отговори
# 585
Здравейте момичета,

Миналата седмиця бях на преглед. Бебка е добре - 2300гр. Все още седалищно. От другата седмица ще записваме тонове. Миналият път, докато ги прави моята докторка не плащах. След това, когато преноси се правеха всеки ден и всеки ден си плащах...
Относно раждането на термин - и аз знам, че само 5% раждат тогава.
Аз предишната си бременност преносих 13 дни. Бебата не искаше да се ражда, та накрая секцио я извадиха. Беше се позиционирала толкова високо, че казаха, че дори и да предизвикат раждане пак няма да слезе и да излезе.

# 586
Мен досега не са ме карали да плащам- ходя всяка седмица в болницата и смятам, че това си влиза към "услугите", особено когато е държавна, не би трябвало да се искат пари!

# 587
И с миналата Б, и сега си ги плащам.

# 588

Колко плащате за тонове ?

# 589
Здравейте момичета,
искам да попитам майчетата, които имат дечица в градинска възраст: Мислите ли да ги спрете от градина, когато се появи бебо? Педиатърката на сина ми (на 5г), която ще поеме и бебо, живи и здрави, е на мнение че бебето докато не стане на 3-4 месеца е хубаво баткото да не посещава градина, защото щял да носи вируси, на които бебчо ще е много податлив. Ние нямаме кой да ни помага за грижите за децата и с ММ си мислехме в началото да си ходи. newsm78
Имам и едно друго питане. Бях доста настинала и хремава миналата седмица, но нещата се влошиха, възпали се синузитът ми (който си е хроничен от 3-4 години) и ми изписаха Оспамокс 1000. Д-рката ме увери, че няма проблем да пия АБ вече в 9-ти месец, но аз малко се притеснявам. Вие какво мислите? Трябва да се излекувам, защото тази седмица в края трябва да влезна в Майчин дом за изследвания и за другата седмица секцио.
Благодаря Ви и извинявайте за дългия пост.

# 590
И аз ходя на тонове два пъти до сега в държавна болница и не съм плащала нищо.Да то остава и това да им плащам,не се ли полага от здравната каса? Как може да ви вземат пари  #Cussing out ама какво ли се чудя и на мен за болнични ми бяха взели няколко пъти!!!

# 591
angel4eto^^  Ами маят син,ходи на градина и не смятам да го спирам,че помощ около мен няма да имам и с 2те деца от самото начало,ще ми е нанагорно.Но смятам,че има значение и от това ,какво е детето.Моя син е на4г.и е на ясла и градина от 2г. за сега да чукна на дърво не е от болнавите деца.Рядко боледува и не носи често вируси.Ако обаче нещата се променят и се разболее,определено ще го спра от градината.

# 592
Привет на всички!

angel4eto, аз няма да го спирам моя син от градина ( и той е на почти 5 ). Надявам се, че вече май месец ще е утихнало положението с вирусите, а и в крайна сметка всеки е потенциялен вирусоносител, ММ, баби, дядовци...........няма да правя стерилна среда! Надявам се до средата на Август да си ходи на градина, че после имат 1 месец ваканция, когато искам не искам ще трябва да се оправям и с двамата!

Аз съм с пакет за проследяване на бременост, в който влизат и тонове, така че засега не съм платила нищо извънредно, но пък по ЗК не знам изобщо как е!

Тъй като и аз вече официално не ходя на работа, решила съм че от утре почвам с прането и подреждането, че време не остана! И стига съм се подмотвала, дето се вика Simple Smile

# 593
 renji, dudunski Благодаря Ви за мненията   bouquet. ММ също ще си ходи на работа, следователно ще е контактен с други хора, а и аз неискам да правя стерилна среда, ама моята докторка като ми ги наговори едни и се шашнах. Абе друго си е да чуеш и други мнения на хора, които имат деца в градинска възраст.

# 594
И аз се чудя дали да почвам с прането вече,ама пак 3 седмици като стоят дрехите ми се струва множко  Grinning Обаче акъла не ми го побира как ще изпера коща на количката  #Crazy А с матрачето за кошарите как сте процедирали,защото и това малко ми е мъгла  Grinning  Hug

# 595
Аз пък моята я спрях още октомври. Не, че исках, наложи се. Много боледуваше и ми лепеше вирусите и на мен. Сами се оправяме и зная, че ще е тежко, то сега е, но понеже е 2 дни детска, 1 месец болна мин. си е в къщи. Просто нямам избор.
Мацки с чистенето по-внимателно, ако искате до термин да изкарате. Аз не, че прекалих ама ми се смъкна корема от миенето на прозорци и пердета и сега съжалявам, защото не зная до кога ще устискам.
Стиснати палчета на всички.  Praynig

# 596
  • Бургас
StellaI, много се радвам, че сте си вече в къщи и сте добре. Пускай от време на време по едно Добре сме, че те бяхме умислили  Hug

gergana_na, аз ходя на тонове всяка седмица по веднъж, но не плащам. Не знам теб защо те таксуват  newsm78 Не ходиш ли на тонове там, където те следят по ЗК? Тоновете НЕ ми ги мери докторът в неговия кабинет, а си има специален кабинет, където всеки четвъртък ги мери една акушерка.
А, тук в Бургас дори мога да отида в Окръжна болница /тя е държавна/ и да ми измерят тоновете без дори да си следя бременността при тях...., без да се плаща...., само час записваш  Thinking
На мен ми дават записа всеки път....

ginbay, и аз благодаря за книжката, свалих я  Hug

perunika, полага ти се почивка вече. Накрая да не идеш от работа направо в болницата да раждаш  Joy

angel4eto^^, аз ще пия, както по-долу съм споменала Зинат. И доктора и аптекарката ме убедиха,
че в деветия месец, по наложителни причини може да се пие. Все пак лекарят преценя.
По въпроса за градините - нашия батко е ученик, което на практика си е същото и до края на месец май е на училище. И да искам няма как да го спра. Слава Богу след това излиза ваканция  Praynig та се надявам в тоя един месец, когато ще ходи на училище да не домъкне нещо атрактивно и екзотично в къщи   Mr. Green

blondellinna, нашия матрак на кошарката има свалящ се калъф. Та го махнах и изпрах в пералнята. Малко зор видяхме след това с вкарването, защото матракът ни е с кокос от двете страни на дунапрена, а и колко боклук направихме не е истина. Но съм доволна, че го изпрах.
На количката всичко ще пера също в пералнята. Иначе, ако устискам до термин и аз имам 3 седмици, но днес вече изгладих първите дрешки + комплекта за изписване. Не мисля, че кой знае какво ще им стане....

Днес АГ ми назначи лечението за бактерията дето ми я откриха. Ще пия естествено АБ. Но дано я уморим гадината и да си довърша бременността спокойна. Имаше ли някой, който пи Зинат?

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 20:05 от Никки

# 597
Имаше ли някой, който пи Зинат?

Аз съм пила Зинат,само че в 5 месец бях,заради силно зачервено гърло,кашлица, и ми мина за 2-3 дена Simple Smile

# 598
Black Lady ти си вече 37г.с. така че колкото и да устискаш си почти на финала  Hug

Детето няма да го спирам от градина за сега, макар че лекинко ме е страх. Ще си излезе обаче ваканция като учениците, то тя така или иначе сега е трета група, така че май имат задължителна ваканция (юни, юли и август). Само да преборим май месец. Като цяло не е болнава, обаче аз някакви леки сополи до сега не ги броях за болест, макар че я оставях по 1-2 дни в къщи и я почвах с промивки с физиологичен и едни хомеопатични хапченца и всичко се пресичаше в зародиш, обаче с бебето тия безобидни сополи може и да ме шашнат леко. Да не говорим за епидемията от въшки, бебетата поне нямат коса, та сигурно не могат да хванат въшки  Joy

Утре ще я водя на зъболекар, при нова зъболекарка, стискайте палци да си паснат и да няма проблеми, че една друга ме убеждаваше че има кариес, пък аз нещо не вярвам и затова ще търся второ мнение  Thinking

# 599
  • София
Никки, аз също съм пила зинат - два пъти - в 3тия и в 7мия месец заради цистит...

От последните резултати от секрета се оказа, че пак съм се сдобила с гъбички - кандида; изписаха ми залаин, дано помогне  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт