В очакване сме всички вече на АПРИЛското човече - Тема 19

• 34 989
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Честита Калинка на shmatkofel! Да е жива и здрава, бързо възстановяване!  bouquet

# 601
  • Варна
Жасминче, аз така или иначе ще съм секцио, заради предлежанието, затова реших по-късно да го почна, а и най-вече за еластичност на матката и тъканите около нея, пък и целта ми беше все пак да тръгне някаква родова дейност, и тогава да извадят бебо. Дано да стане така, защото предния път ми го извадиха 2 седмици преди термин, беше само 45 см и 2600г. и аз много се ядосах. Казах си че няма да раждам пак секцио слдващия път - а ето какво се случи - бебето ми пак е седалищно. Този път съм се уговорила 5 дни преди термин, с надеждата само да тръгне. Simple Smile

# 602
Venetavd, shmatkofel честити бебенца   bouquet Сигурно ще имат страхотно чувство за хумор и като едни типични овни ще са душата на компанията  Hug

На Amy_lee май са и подействали фурмите и босилека, никаква не се вясва  Crazy стискам палциии!

Аз съм си в 10 месец да ми е честит, ще я карам като слоновете 2 години.  ooooh!

# 603
  • Под кленовите дървета
paKris, jasmin_veni, за какво спомага чая от малинови листа?
"Нама­ля­ват бол­ката по време на и след раж­дане. Като тони­зи­рат мус­ку­лите, изпол­з­вани през бре­мен­ността и раж­да­нето, лис­тата от малина пре­мах­ват много от при­чи­ните за болез­нено раж­дане и дълго въз­с­та­но­вя­ване. Това естес­т­вено не пре­махва бол­ката при раз­ши­ря­ва­нето на ший­ката на матката.
Под­по­ма­гат изо­бил­ната сек­ре­ция на кърма. Висо­кото мине­рално съдър­жа­ние в лис­тата от малина под­по­мага про­из­вод­с­т­вото на май­чино мляко, но стип­чи­востта им може да пречи при някои жени.
Пома­гат за бързо и леко раж­дане. Лис­тата от малина пома­гат на мат­ката да работи без допъл­ни­телно нап­ре­же­ние. Те не правят кон­т­рак­ци­ите по-силни, но пома­гат на кон­т­ра­хи­ра­щата се матка да дейс­тва по-ефективно и по този начин правят раж­да­нето по-лесно и бързо."

http://www.rodilnitza.com/blog/pregnancy/herbs-in-pregnancy/

не съм фен на Родилница, но добре са синтезирали инфотп

# 604
Ventana  Hug  Бързам да родиш ;-

Smatkofel Честита Калина! Да ви е жива и здрава  bouquet

За датата за секцио и преди сме коментирали,  тук операцията е минимум седмица преди термин. Ако няма медицински проблем не бих дала да вадят бебето по-рано. Родих в първия ден на 39 г.с. Педиатъра каза, че бебчето е с много верникс, което предполага, че не е било готово за излизане, въпреки че се роди над 3 кг с абгар 9-10 което е перфектно. Всеки ден в корема на мама е от значение Peace

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 22:38 от C a r r y

# 605
  • София
Ясно, благодаря jasmin_veni  Hug

# 606
Извинявам се че не мога да ви изчета, на всички родили Честито и бързо възстановяване  bouquet. Ще се борим за приза първо априлче на априлките  Mr. Green:
 Днес на 01.04 в 4:11ч се роди нормално и моята малка Михаела - 3650, 50см. Всичко мина добре, вече съм... все едно не съм раждала хаха. Освен шевовете дето ме придърпват, други оплаквания нямам. Ще ви разказвам подробно като се приберем, защото нета тук е много зле.
(казах ви аз че накрая шегата ще е за моя сметка Joy)

# 607
Какъв хубав ден с много бебчета! Бързо възстановяване на мамитата! Да са ви живи и здрави дечицата!

# 608
Amy_lee, браво! Много  да те слуша малката! Бързо изписване, и да разкажеш подробности! Кажи сега, ананасът ли или босилекът подействаха?

# 609
  • София
Shmatkofel честито! Да ви е жива и здрава Калина и много да ви радва! Ей че яко ще разхождаме Калина и Калоян из Дружбенските полянки Wink

Amy lee честита Михаела много се радвам за теб! Ей не преноси! Супер че се чувстваш добре. Чакаме те да раскажеш!

Pakris от личен опит, секцио на контрахираща матка е ужасно болезнено да не кажем че и много опасно. Аз в сраванение с планираните секция се възтанових бавно, раздвижването беше кошмарно, и на капак на всичко бях на допълнителен антибиотик несъвместим с кърменето. Така че си представи че е в пъти по добре планирано ако се налага.

Съни още ли термин чакаш? Не ти ли се ражда вече?

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 23:46 от Мацето

# 610
  • София
amy_lee, беше от най-мераклийките за раждане преди термин, ама си устиска човечето до април...
Да ти е живо и здраво!  bouquet

# 611
Еймиии, честита Михаела!   bouquet Много здраве и щастие за човечето! Искаше ти се да си мартенка, ама бебка друго е решила!  Hug
Пакрис, за бременните хемоглобин 120 е висш пилотаж. При тях е нормален по-ниския - дори и при 100 не всички АГ-та изписват желязо..  Peace

# 612
amy_lee, честито  Heart Eyes За какво ти е било по-рано. Я виж какви страхотни мерки си имате. Да сте живи и здрави. Още едно бебче Михаела си имаме  Hug
Маце, по едно време взе да ми се ражда. Ама вече не искам, защото ми се появи херпес под устната. Ако въобще наистина е такова, защото вече не съм сигурна. Мъчно ми става, че няма да мога да си целувам човечето като се появи  Sad А и ще ме е страх да не го заразя. Все пак е вирусна инфекция. Сега се мажа. Моето предчувствие е за 5-ти април, но не защото е Цветница, а поради други причини. Ще видим...

# 613
  • София
Ейми, жена, чакахме те да се обадиш! Ах тииии, нарочно чакахте с Михаелка да дойде април, признай си:)Simple SmileSimple SmileSimple Smile И после сте си спретнали един ударен коктейл фурми, босилек, ананас...Simple Smile
Да ти е жива и здрава, да расте много щастлива и обичана!

Redtree, моят хемоглобин падна на 113, при долна граница 120. Док не каза да е голям проблем, ама... През цялата бременност ми беше 117-120.
Ама и тая вечер си изпуснах желязото, утре цял ден ще съм по задачки и ме е страааах....

Пакрис - така така, трябва си глезене:)

# 614
Съни, трябва да носиш и маска като родиш! Сега се мажи с вазелин или някакво цинково мазило и задължително си мий ръцете като го пипаш. После като мине си смени четката и пастата за зъби. Peace

Общи условия

Активация на акаунт