Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 33

• 56 499
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Кърпата е като нова. Как са ги правили нещата едно време не знам. Обаче са вечни.

Абсолютно  Peace  Според мен е до качество на материала тогава (дори естественият такъв днес няма същия състав и качество), техниката и любовта  Heart Eyes
Днес се дразня на еднодневките, защото ти губят времето в нови проучвания, издирвания, вложения, напасване и т.н.

# 376
  • ГО
За сега се справям успешно с опазване на мебелите. Нямам поражения, освен одраскания плот на бюрото в детската, ама не се впечатлявам.
Когато се нанесохме в това ни жилище, в коридора бяхме с тапети, влизам да мия банята, а голямото ми момче (тогава на 2г.) искаше да дойде при мен, ама аз не го пуснах и той от яд скъса тапетите в коридора. Тъкмо се бяхме нанесли, няма и седмица.
Сетих се и за още една слука, ама няма да изпадам в подробности.

Богиня, надявам се, че не го каза това за идеалния дом с ирония.
Много ми се иска да създам едно уютно и функционално жилище, че времето и бюджетът ни са ограничени.
Имаме 2 месеца, а още не сме почнали.  ooooh! Първо е парното.

# 377
  • Варна
Stef4o аз не се извинявам, че съм екоМалко стана "Аз съм Шарли", просто на моменти прекалих.
Само като си спомня какво и писах на Vayana за тоалетната хартия...  Embarassed
Американ, не е ли платното с което се подсирва млякото, като по-плътен тензух, от памук?
И каква е разликата от кенар?
Баба ми ми е оставила ръчно тъкани чаршафи, тя предеше тъчеше, шиеше, но все си мислех, че всичко е вълнено, зашото съм участвала в чепкането на вълна, откъде ще е взела памук?

# 378
  • София
   И аз от 3-4 дни ви гоня и не мога да ви изчета. То искам да се включа да кажа нещо, ама времето и момента отдавна са минали...
    Американа ми е любим! Особено има един много фин (не от грубия дето е много остър) от който са правели ризи той е невероятно красив! Този от кой вид е, Боги?
    И на Арчо много исках да кажа - плочите от баща му са супер! За стаите и аз съм твърдо за паркет и за запазване на стари паркети по принцип, но щом има сгурия отдолу ужаса по изриването е невероятен, та по - добре сега да се изрине отколкото по някаква причина да се наложи след това и тогава да се направи на нищо всичко вече готово. И още нещо - онези по - старите плочки на които се беше спрял за банята триизмерните бяха много по - интересни и стилни. И мен тия килийки нещо са ми много тривиални и биха омръзнали много бързо и започнали да дразнят според мен  newsm78
    И още много неща си казах с вас, ама забравих докато стигна до края  Mr. Green

# 379
Американа се използва предимно за нелицеви повърхности в тапицерската и шивашка промишленост (100% памук) . Не е скъп, а  изглежда добре и е сравнително здрав. Недостатъците са, че много се свива (до 15-20%), задължително е да се изпере преди да се шие иначе може да останеш неприятно изненадан след първото пране при вече ушито изделие и много се мачка, но това  си е задължително при естествените материи.

# 380
  • вятърничава
Богиня,dafinov list , да са ви живи и здрави свекитата дето са ви родили и отгледали Богин и Лист Дафин.
И аз скоро извадих от скрина една кенарена кърпа с бродерия - красота.
Бабите ни едно време предяха и тъчаха,а ние тъчем в интернет  Embarassed

# 381
  • София

Май ще си поръчваме финландската къща (дано не ми мине котка път, което няма как да стане при наличие на три вкъщи  Joy и то двете са черни). Мислим цялата с дюшеме и в коридора, дано няма проблеми, но ще рискувам.

Късмет с къщата! Не рискувайте с дюшеме в коридора. Не знам дали в момента живеете в къща, и дали имате опит, но в къщата е много по-вероятно при влизане да внесете вода или кал отвън. Освен, че дюшемето не носи много на мокрене, финландското е от иглолистна дървесина, много е меко. В спалнята ни, например по дюшемето са останали вдлъбнати следи от дъската за гладене, която се ползва 1-2 пъти седмично (това да илюстрирам колко е меко  Simple Smile) За кухня според мен също няма да е подходящо - натоварването и мокренето в тези помещения не е за иглолистна дървесина. Не че пречи да опитате, но вероятно ще трябва да подменяте настилки след 2-3 години.

Чета темата ви отскоро, покрай довършителните работи и обзавеждането на един двустаен апартамент (води се ателие). Темата е изключително полезна, вдъхновяваща, възпитаваща вкус дори. Съжалявам само, че започнах да я чета чак след като купихме подовите настилки  Simple Smile
Имам нужда от съвет, за който благодаря предварително. От плотовете на кухнята (кухнята е от Икеа, бяла, а плотовете са икейските от масивна дървесина) ми остана достатъчно голямо парче, от което искам да си направя кръгла ниска масичка за кафе, която лесно да местя из помещението. Нямам идея обаче какви крачета (основа) да и сложа, засега идеята е да са метални, нито къде биха изработили такива.

Иначе за ориентир, помещението е дневна с кухненски бокс, засега в него освен кухнята има кожен диван и фотьоил в сиво (отново от икеа  Simple Smile) и сиви ленени пердета. На този етап няма да се използва за живеене, а по-скоро като кабинет и място за срещи.

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 18:36 от Lindt

# 382
  • София
Да, в България съм, ето тази е фирмата, имат представителство тук, дано не се обърка нещо.

Мерси, много ми харесват! Дано успея да навия свеки за нещо такова, защото с апартаментите в момента е ...  Sick

# 383
  • На брега
Интересни осветителни тела. Много от тях коментирахме в предишни теми.
Тези дни не успявам да вградя линк в дума. Confused
&subpage=Glance&isFullGlance=false&scope=b1&page … p;ref=qd_all_sr_1

# 384
Lindt, защо от парчето не си направиш дъска за рязане или няколко, не знам колко е голямо парчето, или не го използваш за рафт или плот на някое невзрачно шкафче, а щом си фен на Икеа не си вземеш това например, или това, това, ето тук някакви не от Икеа.
Много са скъпи краката и според мен не си заслужава хамалогията Peace

# 385
Lindt, по описание звучи много хубаво, ще се радвам да покажеш снимки.
За масичките - подкрепям Ема.  Peace

# 386
  • София
Благодаря, момичета!
Място за рафтчета не остана, а дъска мисля да си взема от Икеа, има специфична г-образна форма, така че да може да се слага върху плота или мивка.
Парчето е 63 см. на около 50 см., и идеята ми е визуално да повтаря дървения елемент от кухнята, която се вижда от основното помещение, а и да не прекалявам с разнообразието от материали и текстури на иначе малко квадрати.
Разбира се ако не намеря решение за парчето дърво ще си избера нещо готово. Обмислям две от показаните от Ема масички  Grinning
Тези дни ще направя снимки.

# 387
Lindth, ето тази я имаме два броя http://www.ikea.bg/living-room/Coffee-and-side-tables/Side-tables/13231/14362/ , защото на първата и се счупи едното стъкло и я сложихме в градината и купихме още една за хола. Точно вчера обаче, имаше страшна буря при нас, която направи и другото стъкло на сол. В момента мъжът ми прави плот от дъски за да можем да я използваме. Страшно е удобна за местене и я ползваме за какво ли. А в ИКЕА продават и крачета http://www.ikea.com/de/de/search/?query=+Tischbeine. Сигурна съм, че и по другите магазини има избор и ще намериш нещо подходящо! Не знам, в какъв стил е помещението. Аз бих и сложила метални крачета като на Лейди Април! Grinning

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 21:16 от Има ли значение?

# 388
  • Варна
Камъче, е, как така с ирония?  Shocked Абсолютно сериозна съм.  Peace

ББ6, мерси много. Тортата се оказа вкусна, нищо че е леко грозна  Whistling

Не знам от кой вид ми е американът, но е много, много симпатичен. Тъкмо го изпрах. Предупредиха ме, че се свива и ще го дам на шивачка за завеси.

За масичката подкрепям Ема. Аз си харесах тази с чекмеджетата.

# 389
  • София
Чудесни идеи! Ще потърся подходящи готови крачета, ако не намеря мисля да си взема тази масичка http://www.ikea.bg/living-room/Coffee-and-side-tables/Side-tables/23655/24786/   и да видя как ще стане с дървен плот изрязан така, че да влиза в най-горния поднос.

Общи условия

Активация на акаунт