Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 33

• 56 566
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ваяна, you the guy! Абсолютно на същото мнение съм. Кръстниците на малкия ми син минаха през изгребване на сгур под паркет в жилище в центъра на София на 4 етаж, колко животински свят имаше в него (хлебарки+) не подлежи на описание Shocked Shocked Shocked.

Арчо вече си каза, че си представя прахосмукачка-робот. А вече има и Браави, които мият...Напоследък съм се размечтала и аз за подобни играчки, макар че у нас това не го правя аз,   прави го чистачката два пъти седмично...спира ме само фактът, че трапезарията и хола са ми на различни нива и има стълби.

# 256
  • София

Да, Doris.

# 257
  • Варна
За сгурията - доколкото разбрах са я слагали за изолация под замазката заедно с парчета тухли, ако е така как ли са влезли гадинките  newsm78. Не се гнусете толкова от тухлите, защото съвременния керамзит е топчета керамика.

Паркетът е лепен върху замазката, просто няма как да стане да се налепи върху сгурия, ще трябва да се разбие първо замазката.

И не не съм препоръчвала на Арчо дантели, рюшчета и дърворезби. Нормално е за мъжки апартамент да не изглежда така?

Но аз съм зелено и еко настроен човек, не искам да измествам в тази посока темата, но живеенето сред естествени материали е много по-здравословно, да не кажа, че живота сред изкуственяк може да се окаже доста вреден, спомнете си за откритието навремето азбест. Може би затова недолюбвам и пдч и мдф в т.ч. и ламинат, това са отпадъци от обработка на истинско дърво окашотено с лепило със съставки с неизяснено въздействие върху организма. В тях се съдържа формалдехид например. За изолациите - различните вати, стиропори и т.н. да не говорим. Но щом казвате слагай подов xps, реди ламинат, важното да е "модерно". Ами като се смени модата?
Затова поне в спалнята и детската бих заложила на истински паркет с лак на водна или масло. Щом не му се занимава да си купи нов. И го казвам защото е ценово съпоставимо. Да не говорим, че тук не сме с испански климат, Арчо да каже как е в Добрич, направо е континентален - зимата много студено, лятото много горещо.

# 258
  • София
Sharky ,  Wink.
Просто прям Овен  bowuu

# 259
  • Варна
Сори после прочетох Sharky и осъзнах, че може би съм от малцината без чистачка.

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 12:10 от Doris

# 260
# 261
  • София
Имам дете с астма, аз самата съм с множество алергии: когато нямаш време сам, работиш много, или си просто алергичен, наемаш чистачка, струва средно 30 лева на посещение, не е астрономическа сума. Това, разбира се, само ако съпругът ти те е взел по любов, а не те е взел за прислужница (има и такива мъже).  

# 262
  • София
Показвала съм и друг път, но от старото ни, 40-годишно дюшеме, със сгурия, огромни фуги, подувания и всякакви екстри, след пренареждане, циклене и фугиране стана това:

Скрит текст:

Моето мнение е, че от старото дърво по-хубаво няма. Всичките нови паркети на приятелки се издуха или изметнаха броени месеци след полагането.

Арчо, ако можеш да заделиш малко читави паркетини, можеш да ги използваш за спалнята само омаслени и наредени на квадрати, например.

Скрит текст:

А колкото до гранитогреса - нито светъл, нито тъмен, а задължително пъстър. Нашият е този и не личат нито тъмни, нито светли боклучета:

Скрит текст:

# 263
Това, разбира се, само ако съпругът ти те е взел по любов, а не те е взел за прислужница (има и такива мъже).  

Това беше грубо  Close Айде да има поне една тема , в която да не се скубят и замерят с тигани домакини и кариеристки. По презумпция всички са си подредили живота както им е удобно и приятно.
И любовта към проядени дървении и ширпотреба ПДЧта също е личен избор. Всеки си казва какви идеи има, Арчо накрая ще си направи апартамента както му харесва. Със сигурност няма да е по съветите на нито една, така че малко по-спокойно, много насериозно се взехте. Че и прахосмукачка му избрахте  ooooh! за тъмния под...

Assos страхотни идеи!

# 264
  • София
Била съм 12 години съпруга на подобен социопат, знам какво говоря.

# 265
Била съм 12 години съпруга на подобен социопат, знам какво говоря.

Извинявай, на мен ми прозвуча по друг начин  Hug Помислих, че визираш чужди мъже, което не е редно.

# 266
  • София
Добруджанец беше; Арчо нищо лично  Laughing, съвпадение е. Между другото, защо описвате апартамента на Арчо като мъжки, той си каза, че вижда в него и жена и деца, няма да е все ергенско жилище...

# 267
  • София
Това, разбира се, само ако съпругът ти те е взел по любов, а не те е взел за прислужница (има и такива мъже).  

Това беше грубо  Close Айде да има поне една тема , в която да не се скубят и замерят с тигани домакини и кариеристки. По презумпция всички са си подредили живота както им е удобно и приятно.
И любовта към проядени дървении и ширпотреба ПДЧта също е личен избор. Всеки си казва какви идеи има, Арчо накрая ще си направи апартамента както му харесва. Със сигурност няма да е по съветите на нито една, така че малко по-спокойно, много насериозно се взехте. Че и прахосмукачка му избрахте  ooooh! за тъмния под...

b]Assos [/b] страхотни идеи!

Сто пъти по-полезно от съвет да запази ужасния паркет!

# 268
  • На брега
Скрит текст:
ЕмаHug
...
Между другото, да споделя информация. Вчера открих много хубав плътен лен за дамаски. Графитено-сив. Цена 16лв. Имаше и небелен - 12лв. Имаше и със щампи на цветя и надписи. Съвсем прилично изглеждащи.
На някого светнаха ли му очите? Магазинът се намира срещу служебния вход на завод "Дружба", там където им е фирмения магазин.  Мисля, че и в подлеза на Централна гара пак са същите собственици със същите артикули.
Направо на фарове ми станаха очите, зная ги и двата магазина, от там съм купувала плат за тенти, продават много по-евтино. Задължително ще се посети - трябва ми и за завеси.
И ние редовно пазаруваме от тях. Последно зелен брезент и дунапрен за градинската люлка (май и една тапицерия за дивана, че му слагахме клик-клак механизъм и подменихме меката част). В другия зареждат редовно с дамаски и завеси. Има и 2 подобни, евтини и в подлеза под гарата, да!
А да знаете къде шият такива покривала за диван, като на Assos втората снимка? Или към тапицер трябва да се обърна за разкрояването и ушиването!
Assos, паркета и червената точка ми харесаха много! Laughing
Добруджанец беше; Арчо нищо лично  Laughing, съвпадение е. Между другото, защо описвате апартамента на Арчо като мъжки, той си каза, че вижда в него и жена и деца, няма да е все ергенско жилище...
Ааа, чакай да влезе жената и тогава ще видиш как се прави нов ремонт по неин вкус!

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 12:44 от NovaTema

# 269
дами моля ви не се карайте Simple Smile на всички ви ще обърна внимание  smile3525

Sharky* не успя да ме засегнеш спокойно Simple Smile ние добруджанци сме доста смахнати - съдя по баща си , по себе си и по още една камара приятели Grinning а че апартамента ще си остане с мъжко излъчване дори да има деца и жена в него е неоспоримо ! няма да позволя да ми се качват на главата всякакви женоря колкото и влюбен да съм Grinning Grinning виж ако детето каже тате искам розово - там вече няма как Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт