Работа, CV-та, HR-и, съвети - 43-та тема

• 55 017
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
Да ви кажа правичката- в пълен потрес съм. Обикновено сменям работа и съответно имам най-много предложения в този сезон- късна пролет, ранно лято. Та, и днес получих покана за интервю на място, където и не съм сънувала, че ще ме поканят. Simple Smile

Обаче искам да ви питам нещо: ако ваш познат на управленски пост в институция ( т.е. изцяло зависещо е от него вземането на нови кадри) ви е обещал при първа възможност да ви предложи работа при него, е обявил свободни места, но не ви се е обадил, бихте ли кандидатствали?

# 691
Да, бих кандидатствала по общия pед.
Все пак познатия едва ли денонощно мисли за мене.
А и ако ме одобpят без да знаят за познанството ни - сама съм се спpавила.
Така няма да съм зависима от  шефа-познат.
Ако пък не стане - той може да даде 1 рамо.

# 692
Денонощно не мисли за мен, но и преди седмица бяхме заедно.
По какъвто и ред да кандидатствам, ще съм пряко зависима от него, защото йерархията е проста- директор, заместник и това е.
Не едно рамо, а цялото решение дали този или онзи ще бъде негов подчинен, е негово.

Отделно е, че цели конкурси се правят, за да вземе определен човек дадения пост. Пък ако ще кандидатите да са 50. Законът задължава да се мине по канален ред, нищо че нещата са предварително ясни.

# 693
Да ви кажа правичката- в пълен потрес съм. Обикновено сменям работа и съответно имам най-много предложения в този сезон- късна пролет, ранно лято. Та, и днес получих покана за интервю на място, където и не съм сънувала, че ще ме поканят. Simple Smile

Обаче искам да ви питам нещо: ако ваш познат на управленски пост в институция ( т.е. изцяло зависещо е от него вземането на нови кадри) ви е обещал при първа възможност да ви предложи работа при него, е обявил свободни места, но не ви се е обадил, бихте ли кандидатствали?
Похвално за интервюто. Бих се учудила, ако в случая дадено име не говори нищо на даден човек (освен ако не е Петя Петрова, извинете или Стефка Стефанова и т.н.) Минала съм този потрес, случи ми се това разочарование, но ми мина... Здраве да е! Това, че той/тя не ме потърси (нито при публикуване на вакантните позции, нито след 1 етап на интервю) не ми попречи да се надявам и вярвам на възможностите си. Желая ти успех, дано познатия все пак съдейства и те оцени, а в твоят случай може и да е забравил (въобще да е бил супер натоварен в служебно и лично отношение)  PeaceВсяко зло за добро!

# 694

Наскоро ми се случи, не познат, а бившият ми шеф, преди известно време си направи собствена фирма и се кълнеше как само да се обадя, ще отвори позиция за мен, дори да не търси хора, толкова ценен кадър съм му и иска да работи с мен. Преди 5 седмици видях обява в Джобс, обадих му се, накара ме да кандидатствам по каналия ред, минах 2 интервюта и всички възможни тестове и въпреки обещанието, че до седмица ще получа обратна връзка, вече 4 седмици нищо от фирмата.
Конкретно на въпроса: кандидатствай, но като на всяко друго място, без очаквания. Хората често говорят "на едро", а когато дойде време да поемат отговорност за думите и обещанията си, се скатават. Дори и мениджърите на най-високо ниво.

# 695
  • София
И аз мисля като Melusine. Кандидатствай, Каси, но като на всяко друго място. Нищо не губиш, а ако се сети за теб - още по-добре. Успех  Simple Smile

На мен пък днес ми звъннаха от още 2 места, които отложих за евентуално. Точно по закона на Мърфи - цял месец ни вест, ни кост, и точно когато не мога да ходя по интервюта, от фирмите вземат, че се сетят за мен. Страшно се нервирах  Twisted Evil

# 696
Благодаря! Няма да кандидатствам обаче, т.е. чувствам го като унижение, все едно искам да работя там на всяка цена ... Малко е тъпо от моя страна, но така усещам нещата. Когато аз поема ангажимент да се обадя на някого като се оваканти пост при мен, го правя. Очаквам същото.

Таис, кофти, но пък аз съм на принципа, че всяко зло е за добро.

# 697
Касита, мисля си, че зависи изцяло от отношенията ти с твоя познат. Ако не ти е толкова близък, нормално е да не мисли постоянно за това и ми се струва ок кандидатстването по нормалния ред - един вид като подсещане  Wink Ако обаче ти е по-близък, какъвто май е случаят, няма как да не се сети какво ти е казал при положение, че иска да помогне. Това, че си трае е вероятно да значи, че само на думи е обещавал и няма изобщо намерение да съдейства. Аз също не бих подала св в такъв случай, защото не бих се чувствала добре да се бутам, при положение, че очевидно той не дава никакви сигнали и явно не желае ти да кандидатстваш за позиция, която му е пряко подчинена.

# 698
Здравейте, момичета! Имам нужда от малко разяснение. Реших да кандидатствам в държавната администрация.  Mr. Green Един от необходимите документи, който трябва да се предостави е молба. Та, какво всъщност трябва да съдържа тя, има ли задължителни реквизити? И другото, което ме интересува е, че изискват документ за професионален стаж. Аз като все още учащ нямам такъв. Това проблем ли ще е според Вас?   

# 699
Здравейте, момичета! Имам нужда от малко разяснение. Реших да кандидатствам в държавната администрация.  Mr. Green Един от необходимите документи, който трябва да се предостави е молба. Та, какво всъщност трябва да съдържа тя, има ли задължителни реквизити? И другото, което ме интересува е, че изискват документ за професионален стаж. Аз като все още учащ нямам такъв. Това проблем ли ще е според Вас?   

Щом изискват стаж, а ти нямаш, ще те отхвърлят по документи. Там е много стриктно откъм покриване на условията.

Аз например, веднъж кандидатствах и за стажа си приложих копие от трудовата книжка, което обаче не ми беше признато - не било официален документ.  newsm78 Само веднъж ми се е случвало. Другите пъти са ми признавали.

# 700
Няма смисъл да кандидатстваш, щом нямаш докуент. Няма да те допуснат до конкурс. Иначе молбата обикновено само се попълва, като се тегли от някъде.

На мен, освен копие, ми искаха и оригинал, но ми признаха и само копие, като написах на него "вярно с оригинала", защото книжката ми беше в работодатела.

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 19:04 от celika

# 701
  • Другата България
Там е много стриктно откъм покриване на условията.

Shocked hahaha
Извини ме.
Не се сдържах.

Работила ли си в ДА?

# 702
Мери Ан, какво смешно има? Преди време подавах документи за допускане до участие в конкурс за ДА. Два пъти подавах и два пъти не бях допускана до следващ етап, защото не отговарях на условията, които са поставени за първи етап- подаване на определен набор документи, удостоверяващ изискванията на ДА.
Да, могат да допуснат и котаракът ми, стига да си намери нужните връзки.

# 703
  • Другата България
Ами сама си отговорила на въпроса си виждам.

# 704
Там е много стриктно откъм покриване на условията.

Shocked hahaha
Извини ме.
Не се сдържах.

Работила ли си в ДА?

Стриктно е откъм покриване на условията за представяне на документи за конкурс. Ако имаш връзки не знам как е, нямам такива!

Не съм работила, въпреки че отговарям на всички условия на местата, за които съм кандидатствала. Понеже обаче искам по-висока позиция, видях как стават нещата. Отказах се много бързо!

Общи условия

Активация на акаунт