Истанбул Пролетен и Цветен [тема 36]

• 62 082
  • 724
  •   1
Отговори
# 390
Нашествието на сирийци малко е объркало реда в града (квартал Аксарай вече прилича на арабско гето). Но скоро и това ще се поправи.

http://aspirinbg.com/viewtopic.php?f=4&t=2094

По стара традиция ходих и на техния битак, но нещо не се въодушевих много - https://www.facebook.com/wazlaw/media_set?set=a.936636943055890. … 781736&type=3

Забрави да кажеш в коя църква бяхте за Великден?  Mr. Green
Значи, няма да се смеете. В петък отидох да разуча гръцката на Таксим и с презумцията да мина под плащеницата. В средата на църквата имаше нещо мраморно като маса. Плащеница нямаше. Но аз геройски се метнах на пода, пропълзах отдолу под смаяните погледи на присъстващите. #Crazy
В църквата служителите бяха мъже, говорещи шумно на турски, наподобяващи на продавачите от сергиите от пазара. Не си купих дори и свещ да запаля. Някак си некомфортно ми стана и реших да си спестя тези емоции на Великден.  По руската телевизия имаше вълшебно богослужение.

# 391
  • София
Значи, няма да се смеете. В петък отидох да разуча гръцката на Таксим и с презумцията да мина под плащеницата. В средата на църквата имаше нещо мраморно като маса. Плащеница нямаше. Но аз геройски се метнах на пода, пропълзах отдолу под смаяните погледи на присъстващите. #Crazy
В църквата служителите бяха мъже, говорещи шумно на турски, наподобяващи на продавачите от сергиите от пазара. Не си купих дори и свещ да запаля.

Извинявай, но ме разсмя с глас!  hahaha hahaha hahaha Представих си картинката на "живо". А турските служители изцъклиха ли очи?  Joy Joy Joy

Николия, те не само за лалетата разбраха от нас. Сапфир също се показа в програмите им след като беше коментиран тук.  Wink И други неща имаше, но в момента не се сещам какви бяха.

# 392
Здравейте!
Завърнахме се от Истанбул.
Благодаря много на всички от темата, които ми помогнаха при „обмислянето” на пътуването ни.   bouquet

# 393
За последното ми пътуване мислех да ползвам агенция за транспорт и хотел. По-добре, че не го направих - пътувайки самоорганизирано освен пари спестих и хиляди главоболия. На Чамлъджа се засякохме с група от България - хората се оплакваха, че са пътували цяла нощ и ги домъкнали на хълма в Азия, а в хотела щели да ги настаняват следобед.

За мен това пък бе най-лекото пътуване до Истанбул - с личен автомобил до Пловдив и от там с двупосочен билет на Матпу. Така общо за по 60 лева на човек бяхме и се върнахме от Истанбул. В хотела пристигнахме в 7 часа и го напуснахме в 19,00 часа на четвъртия ден. Това прави 4 пълни дни в любимия град. За това време сме похарчили по 50 лири за Истанбул карт, а сме обиколили толкова места, за които на туристическите агенции ще им трябва седмица, а на туристите, пътуващи с ТА "удоволствието" ще им струва по 500 лири.

Хотелът ни струваше 540 лева или по 135 лева на човек за 3 нощувки. Намираше се буквално на 10 метра от изхода на Мармарай в Сиркеджи, а гледката към Босфора по време на закуска бе направо изумителна:

# 394
Аз преди да тръгна прегледах офертите от агенциите и цените за 3 нощувки с транспорт бяха около 250 лева на човек. Ние бяхме 4-ма и ни излезе малко над 600 (400 лв. хотел за нас и колата+гориво) Освен, че спестихме 400 лева, предния път с агенция в толкова мизерен хотел ни настаниха, че си обещах повече да не си правя подобни експерименти.

# 395
Да докладвам за книгата на Шебек. Има я в Хеликон, но тази цена е за притежателите на промочип. Ако нямате, пращате един смс и получавате. Наистина е уникаллна.

# 396
Мерси

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 15:48 от ani12544

# 397
И ние се върнахме в понеделник от Истанбул, заредени както винаги с много положителни емоции. Ще разкажа по-подробно следващите дни как премина посещението ни, сега искам само да споделя със заминаващите, че е възможно да имат проблеми със закупуването на 3-дневна карта за музеите. На 10.04 искахме да купим карта и ни казаха, че са останали само 5дневни и в целия град няма 3дневни. В интерес на истината, направиха ни услуга, тъй като ние бяхме влизали в почти всички музеи и църкви, включени в картата, с изключение на Археологическия и този на мозайките. Не си купихме 5дневна, а просто посетихме Археологическия музей, отделихме му достатъчно време, без да бързаме, но за всичко останало обещавам да напиша следващите дни.
И последно – агенциите наистина четат форума. Тъй като не сме записвали никакви допълнителни екскурзии, не погледнах листа с програмата, която ни дадоха на тръгване. През почивката с изненада разбрах, че е включен ‘бонус’ – посещение на Емирган в неделя сутринта. Зарадвах се, разбира се, макар че се наложи да променяме предварителната програма за събота и неделя.
Сърдечни благодарности на всички, пишещи в темата и приятен път на заминаващите следващите дни  Simple Smile

# 398
  • Варна и...духом на Босфора
  HugБраво,браво,музея е петият
в света по експонати и колекции.И не са изложени всички даже!
Чакаме разкази с нетърпение!

Ани с Жозе,ти душе,Саръйер не снима ли! Flutter

# 399
Ние пътуваме края на май. Без агенция, с автобус, три нощувки, четири дни.
Не мога обаче да реша как да организирам деня по Босфора. Кой тур да избера, къде да сляза и къде да зяпам само от кораба? Ако имате идеи, ще съм ви много благодарна  Simple Smile
Искам да посетим Бейлербей и Кючуксу, но тура който спира на тях тръгва в 1ч следобяд. А сутринта къде да отидем и с какво? Мисля си за Ченгелкьой, Арнавуткьой, Сарайър, но не знам кой район да избера и как да ги съчетая със следобедния тур.

# 400
Ето една от терасата на заведението до пристанището, докато декустираме баклавички

# 401
Въпрос към посетилите на скоро Ортакьой, ще ходим вечерта с корабче от Еминьоню, но няма такова за връщане, потърсих автобус и открих 25 Е от спирка Ортакьой, вие с него ли се прибрахте и ако не, с какво?
Благодаря предварително за отговорите.

# 402
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Да докладвам за книгата на Шебек. Има я в Хеликон, но тази цена е за притежателите на промочип. Ако нямате, пращате един смс и получавате. Наистина е уникаллна.

Асамарисче, в сайта пишеше някъде, че това са цени само за онлайн магазина. Реално, за доставката със Спиди ми взеха 2 лв, но аз поръчах още няколко неща и пакета е по-голям. Но ако и смса е толкова, пращай и взимай. Иначе ще ги доставят на адреса утре, пратиха ми смс одеве.
Дано и майка ми хареса книгата, че на мен ми хареса по картинките и описанието  Laughing

Танче, и Сапфира да, и Бейлербей, и Чалъджа, и Пиер лоти...ама лалетата им правят бизнеса половин година, а по една луковица не почерпиха, а само ни солят  Laughing Laughing Laughing Ако бяха по-умни щяха да ни метнат по една промо екскурзия, да ги хвалим после тука и да им привличаме клиенти, ама нейсе...
(По тоя повод една позната с блог похвали в своя статия едни бисквити и производителите й бяха пратили един кашон подарък, ей така от човещина. Най-редовно производители й пращат продукти да пробва и коментира, даже от хотел я бяха канили за уикенд, ходи и нямаше ласкави отзиви после...а не е някаква известна блогърка, просто има някакъв късмет явно).

# 403

Асамарисче, в сайта пишеше някъде, че това са цени само за онлайн магазина. Реално, за доставката със Спиди ми взеха 2 лв, но аз поръчах още няколко неща и пакета е по-голям. Но ако и смса е толкова, пращай и взимай. Иначе ще ги доставят на адреса утре, пратиха ми смс одеве.
Дано и майка ми хареса книгата, че на мен ми хареса по картинките и описанието  Laughing

Аз я чета вече  Joy   bouquet за инфото!
Пощръклих и Дидкото. И тя си я има вече.

# 404
  • гр. София
А за коя книга става въпрос?  newsm78 Не следя постоянно темата и съм изпуснала някъде..............

Общи условия

Активация на акаунт