МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

  • 85 646
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
  • Мнения: 711
Hope♥, непременно ще пиша.Simple Smile

# 136
  • София
  • Мнения: 3 040
Hope♥, непременно ще пиша.Simple Smile

Щом ще работиш с везна, ето ти една безотказна рецепта за бял хляб, може и 50/50 бяло/пълнозърнесто брашно.

Вода - 320 гр.
Олио - 24 гр.
Сол - 6 гр.
Захар - 20 гр.
Брашно - 520 гр.
Мая - суха/ 1 малка мерителна лъжичка

Аз също ползвам френската.

# 137
  • Мнения: 7 779
Хубаво ли е, има ли гадинки в него, каквито постоянно намираш  Laughing? Става ли за хляб, за козунаци? Питам, щото мисля да си взема няколко стека Simple Smile
При нас още го няма на промоция, но ако някой го е пробвал, ако иска да сподели мнение Simple Smile
напоследък брашното им е хубаво. имаше известен период в който ги намирах гадинките. освен при Мелко ги намирах и при Великотърновската мелница. възможно е да са чели коментарите тук и да са направили нужното за подобряване качеството на брашното. напоследък съм доволен и от брашното на Топаз мел. но пак казвам - в различните партиди може да има разлика в качеството. за това си купувай по-често по 1- 2 пакета.

# 138
  • Мнения: 7 779
Hope♥, маята, която ползвам е saf-instant единия път и на YOTIS два пъти. Различно слагах..първия път 1 пакетче saf-instant на около 500г брашно, втория път 1 пакетче YOTIS на 500г брашно, снощи 1 и 1/2ч.л на около 400г брашно. Съвсем съм ги омотала явно.
Днес взехме и електронна везна и ще нагласям пропорциите съвсем прецизно.
сигурно ще скокнат някои потребителки , но да си го кажа - ако беше прочела първа страница от темата (препратките) щеше да разбереш , че на 100 гр брашно се слага по 1 гр мая. едни слагат жива , а други суха. ти ще си прецениш как е по-добре за теб. френската мая е по 11 гр пакетчето , така че по горната формула би трябвало да го използваш минимум за 1100 гр брашно.
аз , а и другите, го използваме за по-голямо количество брашно.
все пак хвърли едно око на първа страница.   bouquet

# 139
  • Мнения: 7 779

Поглеждах какво бърка..първия път ми приличаш на това, което се води твърде меко, а следващите два пъти си бъркаше направо каша..
има едно неписано правило - тестото трябва да бъде меко като меката част на ухото. Laughing
аз пощипвам тестото с пръсти докато се меси. при бяло/типово брашно не трябва да полепва по пръстите.

# 140
  • Мнения: 1 244
Хубаво ли е, има ли гадинки в него, каквито постоянно намираш  Laughing? Става ли за хляб, за козунаци? Питам, щото мисля да си взема няколко стека Simple Smile
При нас още го няма на промоция, но ако някой го е пробвал, ако иска да сподели мнение Simple Smile
напоследък брашното им е хубаво. имаше известен период в който ги намирах гадинките. освен при Мелко ги намирах и при Великотърновската мелница. възможно е да са чели коментарите тук и да са направили нужното за подобряване качеството на брашното. напоследък съм доволен и от брашното на Топаз мел. но пак казвам - в различните партиди може да има разлика в качеството. за това си купувай по-често по 1- 2 пакета.

 Благодаря за отговора  Grinning
Попитах, точно защото не знам като за промоция каква партида са пуснали...и ако някой вече я е пробвал, да сподели Simple Smile Досега съм взимала Мелко от Метро, където няма възможност да вземеш 1 кг. и  на риск купувам по 2-3 стека. Не е имало проблем никакъв досега. Simple Smile

С Топаз мел пробвах преди няколко месеца да правя хляб, стана лепкав (бях взела само 1 пакет за проба, беше на промоция, но тук никой нямаше впечатления от него тогава), отдавна беше, може сега да е добре, но като нещо не ми се получи с дадено брашно от първия път, обикновено ми отпада от списъка. И все към изпитаните Мелко и София мел се връщам...Simple Smile Лидълското Кастело 650 също става и цената му е супер, обаче с него не ми харесва цвета на хляба, не е толкова бял, колкото ми се иска, но е много добър на вкус и консистенция.



 

# 141
  • Мнения: 7 779
защо си мислиш ,че дадена партида от брашното може да се намери само в Метро ...незнам.newsm78
аз пък от Кастело не съм доволен  Laughing

# 142
  • Мнения: 1 244
Ей сега как не съм хукнала по всички магазини да гледам кое от коя партида е  Laughing Не ходя по магазинчета да си купувам по 1кг. обикновено, на мен ми трябва да имам сериозни количества брашно вкъщи и да е хубаво.

# 143
  • Мнения: 7 779
тогава въпросът ти отпада. купуваш каквото пуснат на промоция в Метро и ако имаш късмет ... твой е  Joy

# 144
  • Мнения: 1 244
По-добре да приключим с диалога дотук за тази вечер, благодаря за всичките ти мнения, bongo_2007 ®  bowuu

# 145
  • София
  • Мнения: 46 984
Пак стана лепкаво моето...освен да набедя брашното нещо... не знам...

# 146
  • Мнения: 3 428
Видях ти рецептата, наред си е, явно е от брашното. Утре си направи хляб с друго брашно, явно е от него.

# 147
  • Мнения: 1 244
Пак стана лепкаво моето...освен да набедя брашното нещо... не знам...
Ако всичко друго е наред (консистенция на тестото, количества вода, мая) само от брашното ще да е. Няма какво друго...
При мен винаги и единствено причината за лепкав хляб е била в брашното  Peace

# 148
  • София
  • Мнения: 46 984
Мда...вие да препоръчате някое  брашно лиец хубаво и лесно намираемо?

# 149
  • Мнения: 3 428
Аз лимец си меля - до нас има един магазин за здравословни храни и там мелят лимец на БГ агро в пакет по 500 гр. направо си смилам 2 пакета и си правя смес с бяло брашно 1 кг , оризово брашно, лимеца и таа за няколко хляба. Много съм доволна от този лимец на БГ агро.

Общи условия

Активация на акаунт