МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

• 85 588
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Не бях имала неуспехи отдавна и затова не ми е хрумвало да пробвам с клечка. Иначе врория път сложих по-малко вода и определено е по-малко лепкав от първия.

# 301
пробата за изпечен хляб при мен е с почукване върху горната кора. трябва да се чува като на кухо.

# 302
Ама на този му е супер тънка.

# 303
  • София
Celika, пробвай с клечка дали не е сурово и ако нещо, допичай.
Аз съм доволна от Силвъркреста, хлябът се вдига на милиметри от капака, но не импровизирам много от основните рецепти. Вчера правих с бяло, типово и пълнозърнесто, пак така се наду. Проблемът е, че не спирам да ям.
Вие как си съхранявате брашното и маята?

Маята суха или на кубчета?

Какъв е максимума, който сте вадили (1200г е моята). Ползвам я от около месец, май мина времето за връщане, а и вече нямам втора.
1200г какво включваше - теглото на съставките преди печене? Ще пробвам да я натоваря до краен предел.

Обаче с ръженото брашно трудно се работи. За пълнозърнесто говоря.

# 304
Пробвала съм и с кубчета, пак става, но предимно със суха. Крайният предел на машината е 700гр брашно и 1/2 кубче(или 7 гр суха) мая. При това положение се получава около 1200гр. хляб.
Ти какви рецепти ползваш? Мисля, че за пълнозърнест хляб е нормално да не се надува. Обаче като не се надуе, как се пече отгоре- не знам

# 305
Здравейте ..... моят  мъж няма работа взе ,че преди 3 седмици
ми донесе една хлебопекарна ..... аз съм си привърженичка на ръчното замесено тесто ,но
сега ми отвори работа   chef .Да си призная 2-3 хляба до момента изпекох и съм доволна . Grinning
И пълнозърнестен ,заедно с бяло и царевично .... стана чудесен слагам на 1250 гр. и препечена коричка
и бял на програмата за френския хляб .....
Единствено пада една борба ,докато го извадя от контейнера ....  Joy
искам да попитам момичетата с хлебопекарните на Silvercrest .... отстранявате ли предварително бъркалките или
след изпичането . Засега не успявам да уловя момента преди започване на печенето да ги отстраня и мисля,че оттам е трудността ... залепва под бъркалките и се пече заедно ....  newsm78
В момента  меся козунак ..... и ползвам програмата за тесто ..... после във фурната
Приятен ден Ви желая !!!! Heart Eyes

# 306
Остви го да стои един час след изпичане вътре и ще го извадиш лесно.

# 307
  • София

dianakattou
Необходима ти е някаква корекция в количествата на съставките за да не ти залепва така, но каква не мога да знам т.к. не ти знам рецептата.

@ celika  кой ще чака прясно изпечен хляб 1 час, особено работещи хора в делнично време  Crazy чакането е 5-15 мин най-много.

# 308
Аз, че имам да свалям кипца. Wink

# 309
Благодаря за бързия отговор ......  bouquet
Кой ще чака един час ..... веднага го начупва армията .... Laughing
Не е само при една рецепта , при всички до момента е така ,иначе пече чудесно ....

# 310

Засега не успявам да уловя момента преди започване на печенето да ги отстраня и мисля,че оттам е трудността ... залепва под бъркалките и се пече заедно ....  newsm78
добре де , задаваш ли си въпроса какво може да стане с тестото ако успееш да извадиш бъркалките преди печенето ?
за тези бъркалки се пише през страница във всяка тема. не успя ли да го прочетеш и това ?

пп. след печене вадиш контейнера и го оставяш за няколко мин. извън машината. след това пробваш да вадиш хляба.
бъркалките се вадят преди ПОСЛЕДНОТО ВТАСВАНЕ.

# 311
Има и сигнал да ги извадиш бъркалките. Аз мажа с мазнина държачите, вадя хляба 10-ина минути след печене и "дупките" са хванали коричка.
По навик проверявам всички печива. То и при еднакви рецепти се случва да се опече различно, така че...

# 312
Може би не се изразих правилно ,точно това имах впредвид ,след последното втасване ......
Много си строг Bongo !!!!!!  Joy
Точно така процедирам ..... изваждам от хлебопекарната и изчаквам 10 тина минути
и после се опитвам да го извадя ......
Въпросът ми бе на някого   случва ли се това или е само при мен ?!

# 313
Има и сигнал да ги извадиш бъркалките.
  Зная ... интересно ,че всички сигнали при промяна на процеса на работа чувам ..... а при тоя не успях ..... имаш право !!!!

# 314
Въпросът ми бе на някого   случва ли се това или е само при мен ?!

случвало се е , разбира се  Laughing
а за целта дават и кукичка към инвентара на машината. ако пък няма може да се направи.

Общи условия

Активация на акаунт