МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

• 85 575
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Има и сигнал да ги извадиш бъркалките.
  Зная ... интересно ,че всички сигнали при промяна на процеса на работа чувам ..... а при тоя не успях ..... имаш право !!!!

Е, ама вие сега искате с пекарната да върви и един пекар  Wink , който да следи всичко и даже да ви вади и готовия хляб  Laughing това в кръга на шегата, разбира се  Laughing
Не се оплаквайте, вие даже си имате и сигнал за вадене на бъркалките  Crossing Arms

# 316
този сигнал да не се бърка със сигнала за добавяне на ядки,семена и др. ?

# 317
  • Пловдив
Здравейте!
За втори път ми се случва следното: Едната бъркалка някакси потъва в хляба и когато започна да я вадя трябва да човъркам доста и я намирам навътре. Този път дори трябваше да направя голяма дупка, за да я извадя. А и беше застанала накриво. Защо се получава така? newsm78

Другото, което ме притеснява е, че когато се получи така около тази бъркалка има сиви остатъци по хляба.

Машината я ползвам вече около 20 дни. Прави хубав хляб. Много си я харесвам. Но този проблем с бъркалката много ме притесни. Особено днес. Първия път се беше случило на мъжа ми и тогава си помислих, че не е сложил правилни пропорции продукти, защото тогава хлябът му беше леко глетав. Но този път аз го правих..хлябът е добре изпечен отвсякъде. Нямам идея защо потъва тази бъркалка и защо и от какво са тия сиви петна по хляба около нея?  

# 318
този сигнал да не се бърка със сигнала за добавяне на ядки,семена и др. ?

Не, първият сигнал е по време на второто месене, а вторият- преди последното втасване.
Същинска пекарка съм аз  Laughing, направо се влюбих в тая машина и я гледам като писано яйце.

# 319
На мен това с бъркалката веднъж ми се случи когато ползвах отложен старт.Оказа се че тестото ми избутва перката и тя дефакто не меси,а оста се върти и чернилка олеле мале-нещо като смазка.От тогава винаги хвърлям по едно око като меси-не ме кефи ама няма друг начин.Моята машина е First но е 1:1със Силвъра.

# 320
  • София
Тази кука, при изваден хляб от контейнера ли се ползва?! И интересно метал с тефлон как са го решили...

# 321
по същият начин както метална ос с бъркалката.
куката спомага да се извади останалата в хляба бъркалка. което пък предполага ,че хляба трябва да е изваден от контейнера

# 322
  • София
 Момичета, когато печете с бъркалките, след изваждането на казанчето и съответното изчакване от 10-тина минути, хванете перките и развъртете по малко в двете посоки. Така долната кора се пропуква и самата бъркалка криво-ляво се освобождава от полепналото тесто. Е, дупките след ваденето са дооооооста по големи отколкото ако бъркалките са извадени предварително.

# 323
аз мисля ,че това се прилага когато бъркалките са извадени , а хляба е залепнал по тестото.
тогава се върти оста за да се отлепи от тестото и хляба излиза по-лесно

# 324
Да,държиш хляба и мушкаш куката след което дърпаш.И да,драскат се перките от вътре.Аз затова ги вадя.В крайна сметка много държах на отложения старт като функция,а при моята машина се оказа неудачна.

# 325
не следиш ли целият цикъл , както и ваденето на бъркалките, отложеният старт е излишен при всяка машина , не само при твоята

# 326
  • Пловдив
На мен това с бъркалката веднъж ми се случи когато ползвах отложен старт.Оказа се че тестото ми избутва перката и тя дефакто не меси,а оста се върти и чернилка олеле мале-нещо като смазка.От тогава винаги хвърлям по едно око като меси-не ме кефи ама няма друг начин.Моята машина е First но е 1:1със Силвъра.

Хмм, а знаеш ли защо тестото избутва перката? На мен при отложен старт не ми се е случвало. А и тази смазка откъде идва? Все пак вече 20 дни я ползвам и всеки път я измивам добре, подсушавам..

Сега пак пуснах хляб. Следя перките. За сега са си на местата.

# 327
Да обаче преди да я закупя,си представях как като събудя и хляба е готов.Да ама не,освен ако не я вземам до мен в спалнята.На този етап обаче ми се спи повече,отколкото ми се яде Laughing

# 328
дали е отложен старта или започва веднага месенето перките не могат да го знаят. те започват да месят. така че отложеният старт според мен няма вина за измъкването на перката.

# 329
Не,аз я пращах на сервиз и ми я върнаха с отговор че е нормално.Ти мислиш ли че е така,защото аз не.И друго защо само едната го прави.Когато тестото е по-лепкаво повече се избутва,вече като е по-стегнато не.До като меси добавям брашното постепенно,имам чувството че на остта се е изял някакъв ограничител,но няма сменяне.А ММ каза ако искаш мога да я заваря  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт