МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

• 85 572
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
Да Bongo вината не е в отл.старт.Просто тогава я намерих в средата на хляба,явно като се е избутала и тестото я е завлякло натам.Затова от тогава вече функцията не ми е удачна,защото не мога да съм сигурна че си е на мястото.

# 331
Не,аз я пращах на сервиз и ми я върнаха с отговор че е нормално.Ти мислиш ли че е така,защото аз не.И друго защо само едната го прави.Когато тестото е по-лепкаво повече се избутва,вече като е по-стегнато не.До като меси добавям брашното постепенно,имам чувството че на остта се е изял някакъв ограничител,но няма сменяне.А ММ каза ако искаш мога да я заваря  Mr. Green
ограничител на оста няма. по простата причина ,че бъркалката трябва да влиза и излиза от оста без препятствие. мисли логично.

# 332
  • София
 И двете ми машини са със сменени бъркалки. За Мидеата купих директно от сервиза. Оказа се, че са едно към едно с оригиналните и хляба се вади много лесно. За Мулинекса си поръчах по Интернет. Когато дойдоха, установих, че нямат много общо с оригиналните Mr. Green. Друг цвят на покритието и наличието на доста голяма хлабина спрямо осите. Ако ги оставя в хляба, дори и след половинчасово изчакване, излизат с много тесто по тях, оставяйки неприятно големи дупки в хляба. По тази причина вече стриктно следя времето за вадене и се старая да не оставям бъркалките на Мулинекса в хляба. Имам чувството, че покритието на новите бъркалки е всичко друго само не и незалепващо newsm78. Та и при мен вече отложеният старт е нежелан ако искам да има повече цели филии от хляба.

# 333
Моля,моля женската логика е сложна за разбиране.На самата ос има един срез като полукръг,перката и тя е като прищипана отгоре,като сложа едната се намества добре а другата сякаш не влиза до края и  не се влияе от остта.Остта се върти,а бъркалката като се избута върти във въздуха и не с темпото на оста.Гледай к'во хубаво ти го онагледявам ти не, та не.

# 334
  • Пловдив
tontoneva, и аз мисля, че не е нормално да излиза така бъркалката. Ще огледам после осите за някакви разлики между тях. Аз също се замислих, че показва някакъв дефект. Но пък като пишеш, че от сервиза са ти отговорили, че е нормално..
Преди малко спря да меси. Бъркалките са си на местата. Ще видя какъв ще е резултатът после.

bongo, а според теб защо така се избутва едната бъркалка..другата си стои на мястото? И каква е тази сива смазка?

# 335
женската логика не трябва да се предава на една бъркалка  Laughing

хляб -грахам

# 336
bongo, а според теб защо така се избутва едната бъркалка..другата си стои на мястото? И каква е тази сива смазка?
може би тестото е сухо и при въртенето на бъркалките то "прихваща" едната бъркалка.
друг вариант е бъркалките да не са поставени правилно върху оста. при поставянето горните краища на оста и бъркалките трябва да са на едно ниво.
сивата смазка според мен е признак ,че зегерката стърже върху леглото (където е втулката). това пък е признак ,че има триене , което пък означава ,че оста може да изпадне или да навреди втулката. при нараняване на втулката (семеринга) започва теч покрай оста. току така не може да се каже.  но ако се чува скърцане по време на месене това най-вероятно се дължи на триене между зегерка и леглото

# 337
  • София

Колко % грахам?

# 338
50-60%.  повече от половината беше грахам

# 339
  • Стара Загора
Това с бъркалките и аз го имам като проблем, и друг път съм писала, машината ми е Силвъркрест. Винаги тестото ми избутваше едната, оста стържеше метала и затова се получава тази чернилка. Сега основно правя бял хляб по рецептата на Ердинч с кисело мляко и с това тесто не ми се случва (преди ползвах една рецепта от книжката), дори бих имала кураж да го пусна на отложен старт Simple Smile Иначе си е супер дразнещ проблем Sad

# 340
Днес установих че едната ос на казанчето много се мести. Според мъжо е разбито лагерче. Въпреки това я пуснах, и се чуваше скърцащ звук. От споделяно ви тук помня че казанчето не се покрива от гаранцията? Машината ми е Силвър крест от последното зареждане в магазина. Сервиза "Бушона" ли се казваше?

# 341
  • Пловдив
може би тестото е сухо и при въртенето на бъркалките то "прихваща" едната бъркалка.
друг вариант е бъркалките да не са поставени правилно върху оста. при поставянето горните краища на оста и бъркалките трябва да са на едно ниво.
сивата смазка според мен е признак ,че зегерката стърже върху леглото (където е втулката). това пък е признак ,че има триене , което пък означава ,че оста може да изпадне или да навреди втулката. при нараняване на втулката (семеринга) започва теч покрай оста. току така не може да се каже.  но ако се чува скърцане по време на месене това най-вероятно се дължи на триене между зегерка и леглото

bongo, много ти благодаря за отговора! При снощния хляб не се появи този проблем. Огледах добре поставянето на бъркалките. Едната е точно на едно ниво на оста, но другата стои съвсем мъничко по-високо от оста. Размествах им местата. Същото. Проблем явно има при едната ос.
Относно скърцането..Когато направи проблема нямаше скърцане, а снощи скърцаше от време на време докато месеше, но пък не направи този проблем.

# 342
  • Пловдив
Астера, когато ти избута бъркалката и се получи чернилката какво го правиш хляба? 

# 343
  • софия
Някой питаше за влажния хляб. При мен установих, че хлябът е влажен вътре, когато го оставя да изстива в контейнера. Говорим обаче за хляб от Лимец - не че не си го ядох и така....
При бял хляб не съм видяла такава зависимост.

# 344
  • Перник
Хлябът от лимец при мен беше пълен провал. Първият, 50 % лимец, 50 % бяло брашно стана кафява тухличка, която се вдлъбна в средата, а уж като тесто изглеждаше ок. Коричката беше хубава, но отвътре - лепило. Допичах във фурната без резултат и накрая изядох само кората, поне беше вкусна. Вторият - 2 с.л. лимец и ок. 500 гр. бяло брашно пак седеше по-влажен отвътре. И оттогава съм на хляб от магазина, защото си прецаках контейнера и чакам да ми доставят нов.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт