МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

  • 85 559
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 1 342
bongo, а според теб защо така се избутва едната бъркалка..другата си стои на мястото? И каква е тази сива смазка?
може би тестото е сухо и при въртенето на бъркалките то "прихваща" едната бъркалка.
друг вариант е бъркалките да не са поставени правилно върху оста. при поставянето горните краища на оста и бъркалките трябва да са на едно ниво.
сивата смазка според мен е признак ,че зегерката стърже върху леглото (където е втулката). това пък е признак ,че има триене , което пък означава ,че оста може да изпадне или да навреди втулката. при нараняване на втулката (семеринга) започва теч покрай оста. току така не може да се каже.  но ако се чува скърцане по време на месене това най-вероятно се дължи на триене между зегерка и леглото


bongo, много ти благодаря за отговора! При снощния хляб не се появи този проблем. Огледах добре поставянето на бъркалките. Едната е точно на едно ниво на оста, но другата стои съвсем мъничко по-високо от оста. Размествах им местата. Същото. Проблем явно има при едната ос.
Относно скърцането..Когато направи проблема нямаше скърцане, а снощи скърцаше от време на време докато месеше, но пък не направи този проблем.
И при мен е същото  Crossing Arms

# 346
  • Мнения: 3 020
И аз имах такива проблеми, докато бях с оригиналното казанче. След като го смених, да чукна на дърво, сега нямам.
Зайче, 2 пъти те питам, но ти не ми отговаряш - какво стана, направи ли рекламация, успя ли да смениш нещо и въобще какво предприе и какво ти казаха?

# 347
  • Мнения: 1 342
И аз имах такива проблеми, докато бях с оригиналното казанче. След като го смених, да чукна на дърво, сега нямам.
Зайче, 2 пъти те питам, но ти не ми отговаряш - какво стана, направи ли рекламация, успя ли да смениш нещо и въобще какво предприе и какво ти казаха?
Blush Не съм видяла. Чета отгоре-отгоре. За сега нищо не съм успяла да направя.
Писах на Лидл. От там ми дадоха координати на сервиза за нови консумативи както и мейл на производителя да им пиша. Та писах им аз, прикачих и снимки и ми отговориха, че ще ми изпратят по пощата. Още чакам, но какво ще ми изпратят и дали не знам...

# 348
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 577
Моля за рецепта на хляб, който може да се реже на тънки филии и не се рони - много вкусен става хляба на машинката, само където не мога да отрежа свястна филия Rolling Eyes.

# 349
  • Мнения: 21 615
Моля за рецепта на хляб, който може да се реже на тънки филии и не се рони - много вкусен става хляба на машинката, само където не мога да отрежа свястна филия Rolling Eyes.
Ако го оставиш малко да поизстине, се реже добре с остър нож. Иначе за роненето, в купешкия слагат разни Е-та, за да не се рони и да трае повече, в домашния хляб няма и съответно повечко се рони.

# 350
  • Мнения: 413
Купих си машината преди три седмици от промоция с нож тефал - назъбен е за хляб специално - режа го горещ на тънки филийки без проблем - буквално от машината изваден .   bouquet

# 351
  • Мнения: 21 615
Купих си машината преди три седмици от промоция с нож тефал - назъбен е за хляб специално - режа го горещ на тънки филийки без проблем - буквално от машината изваден .   bouquet
Дай някакъв линк на тоя нож, че ми стана интересно?

# 352
  • Мнения: 413
milittana  такъв е ножа  http://www.emag.bg/nozh-za-hljab-tefal-20-cm-k0770414/pd/DQPYJBBBM/ , от верига магазини го взех подарък към машината , имаше залепена цена 25 лева иначе .  bouquet

# 353
  • Мнения: 103
И аз имам подобен проблем с рязането на филийките, но защото кората се отделя от средата, просто се разпада филията. Някъде бъркам в рецептата, но не знам точно, дали брашното е повече или маята?

# 354
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 577
Привет!

Видях тази рецепта в първият пост ( в темата за рецептите).
Панетоне
4 супени лъжици прясно мляко
2 яйца
80 г масло
130 г брашно
60 г захар
130 г брашно
1 пакетче суха мая
6 супени лъжици стафиди
4 супени лъжици захаросани портокалови корички

В моята машина се слагат в този ред съставките.
Пече се на програма за Сладък хляб (3 часа и 9 минути, но изключих 10-на минути преди края, защото взе да попрегаря).
Наистина е много вкусно и наистина мирише на козунак.Smile)


Някой пробвал ли я е? Притеснява ме , че е с много малко брашно и с цяло пакетче мая newsm78( от 7 гр. предполагам).

# 355
  • Мнения: 851
Аз я пробвах същата рецепта, но не съм се ровила за допълнителни обяснения и нещо не ми се получи. То се получи, де, но не Панетоне. Според мен трябва да втасва по- дълго време, или просто маята да е повече(аз също сложих 7гр.). Доколкото си спомням, на страницата на Джемма има подробно обяснение как се прави, стъпка по стъпка. Успех и да се похвалиш после.

# 356
  • София
  • Мнения: 3 035
 При наличието на 80гр. масло и 60гр. захар няма как да мине с чаена лъжичка мая Peace. Трябва да има повече мая, за да втаса успешно произведението. В рецептата на памук-хляба количеството е същото и хлябът става като козунак - на къдели и конци.. Hug

# 357
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 577
 Mунчо, маята не е една чаена лъжичка, а едно пакетче ( предполагам 7 гр. ). За памук хляба - правих го преди 3 дни, хубав стана, вкусен, но леко ми се вдлъбна, та не знам дали 2 ч.л. мая не са му много newsm78.

 Leaves, проверих на страницата на Джемма, няма допълнителни инструкции за съжаление Rolling Eyes.

Както и да е, върти машинката панетоне в момента. Наложи се да добавя  брашно до хубава топка, после си помислих, че може би замисъла е да е по- меко тестото, да маже под бъркалките, но вече е късно така че каквото стане Wink.

Много ви благодаря за отговорите  bouquet!

П.П. Само да добавя , че правих хляба с айран на Полин и стана чуден. Също и хляб по рецепта на Лабрекс правих, с кефир - мнооого сполучлив, но аз на Лабрекс й имам пълно доверие открай време Hug.

# 358
  • Мнения: 21 615
От къде намирате в БГ кефир?

# 359
  • София
  • Мнения: 3 035
От къде намирате в БГ кефир?

Ослушай се из биомагазините, но цената може да не ти хареса. Peace

Общи условия

Активация на акаунт