МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

  • 85 555
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 576
 milittana, в рецептата на Лабрекс за хляба с кефир заменям кефира с айран ( 1:1 вода и кисело мляко).

Стана панетонето, малко се попрепече отвън - следващият път малко по- рано ще го извадя от машината. То и препечено си беше добре, изяде се Wink.

Отивам в темата за рецептите да търся следващата подходяща рецепта Wink.

# 361
  • Мнения: 21 609
Благодаря, ще издиря тази рецепта на Лабрекс, че ме заинтригувахте  Simple Smile

# 362
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 576
Ето я рецептата, да ти спестя търсенето Wink:

ХЛЯБ С КЕФИР/АЙРЯН

- 1,5 ч.л. суха мая
- 450 гр брашно
- 1,5 с.л. мед
- 2 ч.л. сол
- 50 мл зехтин (става и с олио)
- 260 мл кефир (при мен айрян горе-долу 1:1 кис.мляко и вода)

# 363
  • Мнения: 1 572
Мога ли да правя хляб от готови смеси за хлебопекарна на отложен старт?

# 364
  • Мнения: 7 779
проблема е в маята. ако я има в готовата смес при съприкосновение с течността тя ще се активира. това пък означава ,че не е удачно да се използва на отложен старт.
ако няма мая в сместта значи може да се използва на отложен старт.

# 365
  • Мнения: 1 572
И аз това си помислих, но все пак реших да попитам.  Благодаря.

# 366
  • Мнения: 470
Здравейте! Извинете, че нахлувам в темичката. От няколко дни ровя из форума . Трябва ми инструкция за машина за хляб  SEVERIN ВМ 3983  . Много моля, ако някой има инструкция и не го затруднява, да ми я изпрати , ще му бъда много благодарна. Братовчедка ми я подари, тъй като не я ползвала, но е загубила инструкцията. Имам голямо желание и мерак, но не знам как и се страхувам да не я повредя. Благодаря предварително!  bouquet

# 367
  • София
  • Мнения: 3 035
Здравейте! Извинете, че нахлувам в темичката. От няколко дни ровя из форума . Трябва ми инструкция за машина за хляб  SEVERIN ВМ 3983  . Много моля, ако някой има инструкция и не го затруднява, да ми я изпрати , ще му бъда много благодарна. Братовчедка ми я подари, тъй като не я ползвала, но е загубила инструкцията. Имам голямо желание и мерак, но не знам как и се страхувам да не я повредя. Благодаря предварително!  bouquet

Moтае ми се един ПДФ файл с инструкция на 10 езика, но най-понятен поне за мен е руския вариант. Има и френски, немски и английски, но не и на български. Ако мислиш, че ще ти свърши работа, ще го метна в докс-а.

# 368
  • Мнения: 21 609
Ето я рецептата, да ти спестя търсенето Wink:

ХЛЯБ С КЕФИР/АЙРЯН

- 1,5 ч.л. суха мая
- 450 гр брашно
- 1,5 с.л. мед
- 2 ч.л. сол
- 50 мл зехтин (става и с олио)
- 260 мл кефир (при мен айрян горе-долу 1:1 кис.мляко и вода)
Огромно благодаря за рецептата   bouquet

# 369
  • Мнения: 21 609
Мога ли да правя хляб от готови смеси за хлебопекарна на отложен старт?
Става, става си чуден хляб, нищо че има мая в сместта. Аз използвам немските смеси на Кухенмайстер и става перфектен хляб и на 11 часа отложен старт.

# 370
  • Мнения: 470
Здравейте! Извинете, че нахлувам в темичката. От няколко дни ровя из форума . Трябва ми инструкция за машина за хляб  SEVERIN ВМ 3983  . Много моля, ако някой има инструкция и не го затруднява, да ми я изпрати , ще му бъда много благодарна. Братовчедка ми я подари, тъй като не я ползвала, но е загубила инструкцията. Имам голямо желание и мерак, но не знам как и се страхувам да не я повредя. Благодаря предварително!  bouquet

Moтае ми се един ПДФ файл с инструкция на 10 езика, но най-понятен поне за мен е руския вариант. Има и френски, немски и английски, но не и на български. Ако мислиш, че ще ти свърши работа, ще го метна в докс-а.
Благодаря  много!  bouquet Ако не те затрудня, може ли да ми изпратиш руския вариант!? Благодаря!  bouquet 

# 371
  • Мнения: 1 978
Здравейте,
от два дни имам хлебопекарна Crown CBM-5590 с една бъркалка (подарък ми е).
Три пъти правя хляб, по рецепти от книжката с инструкции, и не се изпича добре отвътре.
Моля, ако някой има такава машина да сподели опит и рецепти, че не открих нищо из нета.
Благодаря.

# 372
  • Мнения: 7 779
Здравейте,
от два дни имам хлебопекарна Crown CBM-5590 с една бъркалка (подарък ми е).
Три пъти правя хляб, по рецепти от книжката с инструкции, и не се изпича добре отвътре.
Моля, ако някой има такава машина да сподели опит и рецепти, че не открих нищо из нета.
Благодаря.
кажи рецептата по която правиш. посети първа страница от темата. виж таблицата и може сама да откриеш проблема  Laughing

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 17:13 от bongo_2007 ®

# 373
  • Мнения: 1 978
Здравей, bongo_2007
рецептите ги има в книжката на хлебопекарната. Спазвам точно указанията за количество и последователност на продуктите.
програма 1 основни:
700гр. хляб
270ml вода
2 с.л. олио
1 ч.л. сол
1,5 ч.л. захар
420гр. брашно
1 ч.л. мая
!!!   тази рецепта я правих два пъти, като втория път увеличих маята на 2 ч.л.
 

програма 2. Френски хляб
700гр. хляб
270ml вода
2 с.л. олио
1 ч.л. сол
420гр. брашно
1 ч.л. мая

И при двете рецепти хляба не се изпича добре отвътре.

# 374
  • Мнения: 7 779
топката добра ли беше , лепнеше ли тестото ?
според мен водата е повечко или брашното е по-малко

Общи условия

Активация на акаунт