МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

• 85 534
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
Момчета  Mr. Green един от вас беше пуснал подробна схема за ремонт на казанче на хлебопекарна. Може ли линк? Потърсих на първа страница та Бонго няма да е лошо и там да има инструкции със снимковия матрЯл, че е полезно. Аз днес звъннах да си поръчам ново казанче, понеже старото взе да дава фира, а мъжкото присъствие в семейстовото напоследък не му остава много време и не смея да го занимавам и с казанчето. Пералнята е на ред този път  Rolling Eyes та си пазя свободното му време за нея. Благодаря предварително  Hug

Иначе да споделя, че съм изключително доволна и почти всекидневно ползвам хлебопекарната. Не експериментирам, понеже аз хляб не ям, а мъжа ми е капризен и признава само бял хляб. Та си имам перфектната (за нас) рецепта и си карам по нея. Аз доволен  bowuu в нас хляб не се купува, само брашно, мая, сол, олио, захар, оцет....като изключим дългия списък с нуждите на хляба  Mr. Green съм доволна.

# 391
Здравейте, подариха ми хлебопекарна Gorenje BM 900 W Хлебопекарни , вчера пробвах да направя хляб, но не ми се получи - до един момент беше изпълнил целия съд, но след това спадна и повече не се надигна. Когато се изпече отвън кората беше добре, но вътре си беше сурово тесто. Явно нещо не съм направила както трябва. Ако някой има такъв модел моля за съвети.

Последна редакция: пт, 08 май 2015, 11:50 от Valentina Yzynova

# 392
Здравейте, подариха ми хлебопекарна Gorenje BM 900 W Хлебопекарни , вчера пробвах да направя хляб, но не ми се получи - до един момент беше изпълнил целия съд, но след това спадна и повече не се надигна. Когато се изпече отвън кората беше добре, но вътре си беше сурово тесто. Явно нещо не съм направила както трябва. Ако някой има такъв модел моля за съвети.
Моята е такава. За бял хляб ползвам първата рецепта(понякога и без сухо мляко). Меря всичко с везната, евентуално 1-2с.л. брашно съм добавяла и  маята я тегля 5гр или 1 и 1/2 малка лъжичка, на малкият грамаж.

# 393
Момчета  Mr. Green един от вас беше пуснал подробна схема за ремонт на казанче на хлебопекарна. Може ли линк? Потърсих на първа страница та Бонго няма да е лошо и там да има инструкции със снимковия матрЯл, че е полезно. Аз днес звъннах да си поръчам ново казанче, понеже старото взе да дава фира, а мъжкото присъствие в семейстовото напоследък не му остава много време и не смея да го занимавам и с казанчето. Пералнята е на ред този път  Rolling Eyes та си пазя свободното му време за нея. Благодаря предварително  Hug

Иначе да споделя, че съм изключително доволна и почти всекидневно ползвам хлебопекарната. Не експериментирам, понеже аз хляб не ям, а мъжа ми е капризен и признава само бял хляб. Та си имам перфектната (за нас) рецепта и си карам по нея. Аз доволен  bowuu в нас хляб не се купува, само брашно, мая, сол, олио, захар, оцет....като изключим дългия списък с нуждите на хляба  Mr. Green съм доволна.
Какъв  модел  ви е хлебопекарната  и  ако  може да  кажете от къде си  поръчвахте  че  моята  MOULINEX OW 2000  има  нужда  от  ново  казанче

# 394
Вили, казанче в сервиза си поръчай.

# 395
Вили, казанче в сервиза си поръчай.
От  сервиза в нашия  град  ми  казаха  по  добре да съм  си купела  нова  хлебопекарна  защото  нямало  казанчета  за  това  питам  от къде  си  поръчвате.

# 396
Моята е Силвъркрест от Лидл и казанче си поръчах от сервиза в София - сервиз Бушона се казва. На няколко модела казанчетата са еднакви, така че може да проверите първо и ако пасва да поръчате.

# 397
Моята е Силвъркрест от Лидл и казанче си поръчах от сервиза в София - сервиз Бушона се казва. На няколко модела казанчетата са еднакви, така че може да проверите първо и ако пасва да поръчате.
Благодаря    bouquet

# 398
Момчета  Mr. Green един от вас беше пуснал подробна схема за ремонт на казанче на хлебопекарна. Може ли линк? Потърсих на първа страница та Бонго няма да е лошо и там да има инструкции със снимковия матрЯл, че е полезно.
вярно е ,че ремонта го няма на първа страница , но в последните 2 теми са публикувани снимки. ето ти ги пак. разнитваш , почистваш хубаво и сглобяваш. слагаш и силикон за по-добро уплътняване.

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 09:05 от bongo_2007 ®

# 399
Благодаря от сърце Бонго  Hug Не съм влизала в темата много отдавна и не следя. Затова първо проверих на първа страница. От известно време ми блокира едната бъркалка и много трудно се върти. Машината си я върти, но аз на ръка усещам разликата. Моя мъж намери нещо черничко в хляба и обвинихме детето, че е пуснал нещо в тестото. После видях, че е грес и червеният о-пръстен се е показал леко вече. Определено като се освободи малко мъжкото тяло ще го чака казанчето ремонт.
Болтовете са хромникелови предполагам, иначе ще ръждясат. Идея от къде да купя?

# 400

Болтовете са хромникелови предполагам, иначе ще ръждясат. Идея от къде да купя?
болтчетата са неръждаеми. не съм се интересувал какъв е хим.състав.
"Идея от къде да купя" - какво ?

# 401
Болтчета  Mr. Green

# 402
От известно време ми блокира едната бъркалка и много трудно се върти. Машината си я върти, но аз на ръка усещам разликата. Моя мъж намери нещо черничко в хляба и обвинихме детето, че е пуснал нещо в тестото. После видях, че е грес и червеният о-пръстен се е показал леко вече.
грес няма как да се види защото не се използва.
това са фини стърготини от алум.корпус и в допир с влажното тесто вероятно праличат на грес.

# 403
във всеки магазин за железария.

# 404
От известно време ми блокира едната бъркалка и много трудно се върти. Машината си я върти, но аз на ръка усещам разликата. Моя мъж намери нещо черничко в хляба и обвинихме детето, че е пуснал нещо в тестото. После видях, че е грес и червеният о-пръстен се е показал леко вече.
грес няма как да се види защото не се използва.
това са фини стърготини от алум.корпус и в допир с влажното тесто вероятно праличат на грес.

Възможно е, не съм разбирател  Whistling Искрено благодаря за всички разяснения  Hug

Общи условия

Активация на акаунт