МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

• 85 653
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Иначе може да пробваш  да направиш едно малко хлебче само с бялото брашно, за да си сигурна в кое точно е проблема  Peace Дали е в брашното от лимец или в другото (бяло не знам какво използваш)
Аз брашно от лимец никога не съм използвала и нямам ни най-малка представа кое е хубаво.

# 151
  • София
Бял правя нон стоп, нямам грижи с него, перфектно е брашното.

# 152
Пробвала съм различни брашна от лимец. Може ли да е от маята?

Ето ти моята рецепта:
280 мл вода
3 с.л олио
500 грама брашно от лимец
1/2 с.л. захар
1/2 с.л. сол
1/2 с.л. суха мая
Програма: пълнозърнест хляб, 750 гр.

А на мен защо кекса отгоре ми остана малко суров?

Последна редакция: чт, 02 апр 2015, 17:35 от celika

# 153
  • София
Не е от маята ползвам си френската от както имаме машина, абе то свърши вече това брашно та по-натам ще го мисля друго ли да взимам какво ли... а иначе много е вкусен хляба стига да не беше това лепнене отвратително.

# 154
Ние само такъв хляб ядем. Дори не бях купувала бяло брашно от месеци, но днес купих за кекс.

# 155
  • София
Ами аз и преди съм правила с лимец - в разни смески разнообразни, не съм имала такъв проблем. И на пълнозърнеста програма и на програма за бял съм пекла, единствено, че не бухваше кой знае колко... обаче се съмнявам и в програмата да е проблема. Абе не знам ще потърся др брашно и ще пробвам с него... факт, че вчера опитах и да го допека във фурната, на някакви малки градуси го сложих около 120 и седя повече от час и осван че кората му стана по-дебела и твърда друг ефект не видях от това Simple Smile

# 156
И аз скоро имах същия опит с допичането. После го нарязах на филии да си изсъхне така

# 157
Току-що направих памук хляб, не бях правила досега. Разкошен стана - много пухкав вътре, на конци, с хрупкава коричка. Както е топъл още, ометох 2 филийки  Grinning

# 158
слагайте и снимки в постовете си  Laughing

# 159
  • София

А на мен защо кекса отгоре ми остана малко суров?

Най-вероятно дозата е била по-голяма. На мене ми се случва като вкарам двойна доза  Peace.

# 160
Кекс в машина не бих правила. Не мисля ,че може да се опече така както трябва ,а и рецептите ,които са приложими в машината не са наш тип .
 Предпочитам си във фурна и да е в красива форма.
 Инак мяза на тухла Grinning

# 161
Правила съм и друг път и си беше добре изпечен. От книжката е рецепатата и си ми харесва, въпреки, че е като тухла.   Този път, обаче, не сложих лимонена кора. И бакпулвера може да е бил повече или по-малко.
Поше 3ч.л. и половина, а аз сложих един пакет на Йоткер.
И аз не бих правила кекс в хлебопекарната, ако имах време да го пека във фурната.
Аз пускам хлебопекарната и излизам.

# 162
Току-що направих памук хляб, не бях правила досега. Разкошен стана - много пухкав вътре, на конци, с хрупкава коричка. Както е топъл още, ометох 2 филийки  Grinning

Може ли рецептата за този хляб? Wink

# 163
Момичета и момчета, някой има ли хлебопекарна NEO BM-201?Трябва ми размера на перката, че изхвърлих моята.Предварително Ви благодаря!

# 164
  • Пловдив
Hope♥, маята, която ползвам е saf-instant единия път и на YOTIS два пъти. Различно слагах..първия път 1 пакетче saf-instant на около 500г брашно, втория път 1 пакетче YOTIS на 500г брашно, снощи 1 и 1/2ч.л на около 400г брашно. Съвсем съм ги омотала явно.
Днес взехме и електронна везна и ще нагласям пропорциите съвсем прецизно.
сигурно ще скокнат някои потребителки , но да си го кажа - ако беше прочела първа страница от темата (препратките) щеше да разбереш , че на 100 гр брашно се слага по 1 гр мая. едни слагат жива , а други суха. ти ще си прецениш как е по-добре за теб. френската мая е по 11 гр пакетчето , така че по горната формула би трябвало да го използваш минимум за 1100 гр брашно.
аз , а и другите, го използваме за по-голямо количество брашно.
все пак хвърли едно око на първа страница.   bouquet

bongo
, четох я аз първа страница..и не само. Четох информация от доста места преди да пиша тук, но не ми се получаваше. Е, сега вече на петия опит мога да кажа, че ми се получи хубав хляб. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт