МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

• 85 618
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
абе те и за прането не дават ,макар че и при него е само с едно копче....
всеки си преценява

# 226
Това да му е греха на някой ,че е пуснал пералня или хлебопекарна   . С бездействие на Разпити петък си изкупваме сите грехове и ставаме агнели небеси Grinning

# 227
Майка ми днес беше направила козунаците преди да дойдем, защото с внуче ще и е по-трудно.

# 228
Цитирам ви Джемма от темата за козунаците
Скрит текст:
Вчера една жена ми разказа, защо някои месят в петък:
Когато Исус отивал към Голгота, поискал вода от една жена, която перяла. Тя му наляла от мръсната вода. По надолу по пътя видял жена, която пече хляб. Поискал и тя му дала. Тогава той казал: "Проклета да е тази, която пере в петък и благословена тази, която пече хляб"
.

# 229
Извинете ме, че разводнявам темата, но това за мен отживелици. Религията я носим в себе си, в сегашния й вид е много далеч от представите ми.... за жалост.

Греховете не се изкупуват с едното показно ходене на черква или спазването на няк'ви догми, тачени прединамсиколковека....

# 230
Влязох във владение на моята и пека козунак. Само че го преместих във фурната, че удари тавана.  Confused

# 231
Влязох във владение на моята и пека козунак. Само че го преместих във фурната, че удари тавана.  Confused
Ами то в машината поне моята може да се изпече само 1/2 доза от тази с около 500-600г брашно .

# 232
Ще оспамя темата, ама аз и прах, защото малката се оповръща по пътя.
За мен това са суеверия и нямат нищо общо с религията.

# 233
Ами то в машината поне моята може да се изпече само 1/2 доза от тази с около 500-600г брашно .

И с хляба ли така става? Иначе съм много доволна, засега. Машината ми е същата като твоята. След малко ще пусна втора доза, но ще я опека във фурната.

# 234
и с хляба става така - ако не прецениш количеството , ако оставиш тестото да превтаса ....  все удря тавана  Joy
принципно се получава така с втасващи теста

# 235
 Ами хляба не е става толкова висок. Залепено тесто съм имала само веднъж и то беше за по - голяма доза тутманик , който на вид прилича точно на козунак /има си и конци /
   Няма как да сравнявам хляб и козунак по начин на бухване и печене.

# 236
Аз за утре съм решила един пробен козунак да направя. Но само тестото ще ми замеси машинката, другото - във фурната, че така изхвърлих една хлебопекарна с превтасал козунак

# 237
Не посмях да  започна работа с него, ще изчакам, на ръка правих днес разни безобразни произведения за домашните, аз постя.

Планетарни миксери имаше между 520 и 1200 лв. В някои магазини има намаления различни.

Този спор (планетарен миксер:хлебопекарна)е безсмислен, защото и хлебопекарните имат своето предимство - затворен цикъл.

Да ви е приятна подготовката за празника!

Баба ми викаше, че който има малки деца, му е разрешено да работи по всяко време Simple Smile
Всеки е свободен да постъпва както го чувства. В различни периоди, различни неща човек чувства.

Последна редакция: пт, 10 апр 2015, 20:56 от Deborana

# 238
Здравейте! Не мога да намеря книжката на машината си за хляб, а искам да пробвам да направя козунак в нея. Но не знам кой режим да избера. Машината е Elite, модел BM-002A. Може ли да ми кажете кой режим трябва да използвам?
Пиша ги в случай, че не се отваря снимката:
1. Basic.
2. French
3. Sweet
4. Wholewheat
5. Yoghourt
6. Cake
7. Whisk
8. Jam
9. Dough
10. Sandwich
11. Fast bake
12. Bake
Благодаря предварително!

# 239
омеси тестото + едно втасване в машината. извади го , оформи го и го печи въм фурната

Общи условия

Активация на акаунт