47 тема на ЕЛП - ароматна, начетена, пролетна

• 20 049
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • гр. София
Аз пък нося нещо специално за Милорд.
Видях тази картинка и веднага се сетих за него, не знам защо:

Скрит текст:

# 76
  • Пазете Гор
Вярвай ми, Розе - просълзи ме!

# 77
Вкупом можем да завидим на дядото, имал нужда веднъж в живота си от доктор.  Laughing

Мисълта е много мъдра и правилна, но ако мога да я доразвия, аз имам нужда и от колач и млекопреработвател  Laughing, а на всеки час имам нужда от онези мили хора, измислили водопровода, водопречистването или бутилирането на минерална вода.

Най с добро обаче споменавам сладурите, изобретили, внедрили и масово разпространили пералнята.  Laughing

First world problems, мдаа.

# 78
  • София
Нося нещо специално за Атти.  Laughing Много ми липсват нейните истории... за разрязани сърчица от чаршафа, фризирани котки и хряпад.
МУХА!  Joy Joy Joy Точно преди броени минути го четох това и се сетих за собствените си подвизи в градината на свекърва ми. Понеже хората разбраха, че съм безнадежден случай, вече се преместиха да живеят в града, за да нямам възможност за посегателство върху тяхната светая светих. Не знам дали някога отново ще ми бъде разрешен достъп до местопрестъплението.

Но пък от Властелинката на ножиците непрекъснато има нови попълнения в семейната история. Последни две случки от последните два дни:

Случка първа (завчера): Разгеле се е случило един ден в седмицата да нямат физическо и да не се налага да ходи по анцуг, а и вече не е толкова студено, решавам да облека момиченцето ми като момиченце - бял чорапогащник, свежа блузка и дънков сукман, косата - вече почти до кръста - събрана на спретната опашка отзад. Тя щастлива, щото е с рокля, заминаваме на училище. Следобед отивам да събера, каквото съм поверила на държавата за този ден. Появява ми се... нещо, което аз не съм водила сутринта  Rolling Eyes Нещото е особено рошаво, кичури коса, измъкнати от ластика, висят и стърчат от неопределени посоки, което от тяхна страна е истински подвиг, защото през челото е вързан шалът й с възела отзад, като една суща наследница на Ястребовия Поглед (а може би и на онзи индианец с кофтито име от вица). Надолу пейзажът продължава с блузката, под която виси потник, а под потника - изненада. С четири букви. Буквални. Дъното на чорапогащника се посвлякло до нивото на коленете, а от горната страна се разкриват дребни гащи в цвят лилав. Дънков сукман хич нанай йок. Къде ти е роклята, бе, маме? - А, в чантата е, спокойно, не съм я загубила! (твърде необходимо уточнение, всеки ден осчетоводяваме материални липси по инвентара). - Ами защо е в чантата, а ти се развяваш по трепетлики? - Защото ми стана горещо!...  ooooh! То и на мен ми стана горещо, като я видях, ама не се съблякох насред фоайето, трябва да ми се зачете вероятно. Дръпнах я настрани, приведох я в тригонометричен вид, за да можем все пак да се приберем до вкъщи, без да ме закопчаят социалните.

Случка втора (вчера): След плачевния опит с (исках да напиша без) роклята решавам аз, че няма  да рискувам отново и ще облечем дънки. С два крачола  Whistling За всички, които логично ще си кажат: що за тъпо уточнение - веднага пояснявам - понеже на връщане дънките вече бяха с един крачол. На мястото на другия висяха малко парцали, понеже като тичали по двора, тя толкова бързо бягала, че изведнъж дънките се скъсали (според обяснението й). Истината е, че на едното коляно имаше едно малко протрито място (нарочно направено, естествено), което се беше скъсало от зор както на височина, така и на широчина. Правеше опит да го прикрие с шала си (същия от горната случка).

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 23:44 от Атти

# 79
  • гр. София
Милорд, надявам се от лошо  Simple Smile

Аттинкоооо  Joy Joy Joy

Аз с нещо за преводачите в темата:
Скрит текст:

И нещо енотско
Скрит текст:
[/img][/img]

# 80
Цитат
толкова бързо бягала, че изведнъж дънките се скъсали

Joy Joy  Joy

Нимоа!

Атти, Дреболинда е същински терминатор с платовете. Ъпгрейднала е - ножици не и трябват  Laughing

# 81
  • Пазете Гор
Браво на детето Аттино! Практичните хора въртят Земята, са знаете.

...Мисълта е много мъдра и правилна, но ако мога да я доразвия, аз имам нужда и от колач и млекопреработвател  Laughing, а на всеки час имам нужда от онези мили хора, измислили водопровода, водопречистването или бутилирането на минерална вода.
Най с добро обаче споменавам сладурите, изобретили, внедрили и масово разпространили пералнята.  Laughing

First world problems, мдаа.
абе всичко дето се нуждаем е това. Actually.

# 82
Много харесвам тази песен, Куркума (и колко хубав финал на деня!  Grinning), но няма да се съглася с теб, при това ще изразя несъгласието си също музикално  Laughing  

Ще рече: "Ако любовта беше достатъчна (ама не е)"

# 83
И токаджиите, колега, моля ти се, не ги забравяй!  Mr. Green И оптиците.

Атти, убийствен разказ!  Joy Развявала се била по трепетлики!  hahaha hahaha hahaha

Да ви питам сега, 12-13-14-годишните днес имат ли някакъв жаргон, дето е без аналог в историята? Нещо извън готино/яко/свежо (за това даже не съм сигурна, че го ползват)/страхотно? Новата ми книжка е за таквиз и искам да звуча максимално автентично.

# 84
  • Пазете Гор
Оставеет другите, ами пивоварите? ТЯХ забравих, точно пък аз!

О, ранобуден Пуценщайн! трябва да се ориентирам към едното дете, че да разуча малко думички. Тя, душичката, има някакви любовни трепети и ми споделя, а аз съм съвсем безполезен в тая материя. Както и да е, старая се. Изобщо тазгодишният ми ергенлък се очертава да е от най-сложните.

Чувах 16-17 годишни да ползват "брутално". И вечното супер-нещо си.

# 85
  • на кого му пука
Синковеца на 11 ,определяйки някой като не наред/откачил казва "тоя се е бъгнал".
И обикновено като израз на одобрение момичетата май използват "уникално".

# 86
  • n/a
ЛоДж кара 11-та година, но някакви извънредни
и непознати думи в речника ѝ не съм срещала -
все са такива, дето и аз ги ползвам  Mr. Green .

Ох, сестро Атти, едва ли се скучае с такива сък-
ровища  Hug

# 87
  • София
Единственото, което съм напипала като актуален жаргон засега, е "саднах/саднах го" и "той садфейсна"  Mr. Green ooooh! Също "омъгъ" на всяка втора дума. Като се сетя още, ще докладвам.

# 88
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Болен съм...парцал съм. Съчувствайте ми. Бухам като магаре и подсмърчам като гаврош.
От миенето на прозорците е - онзи ден ги мих и през нощта вече бях втасала.
Извод: Не си мийте прозорците - вредно е за здравето. Най-добре е някой друг да ви ги измие. Joy

Атти, блазе ви, колко интересно е у вас...Давай ги тия истории насам, да им се радваме и ние.

Голяма грешка е да купиш на хлапе фабрично скъсани панталони - ръчичката му е все в дупчицата и разширява ли, разширява...

Главата ми тежи, ще рече човек, че е пълна с нещо...

Пуцинка, пусни си темичка и ще събереш думички от жаргона на тийновете. На нас ни е рано - Госпойцата няма още 12, май само "бъгнал" съм чувала от нея.
Отивам да се пльосна, че съм като Нивеляшка - главата ми тежи и тегли надолу.

Последна редакция: чт, 02 апр 2015, 12:32 от svetal4o27

# 89
  • София
Ох, Свече, с опасна работа си се захванала ти, жизнено вредна. И аз замислям от няколко дни, ама когато съм свободна, все дъждове ме валят. Пък то, видя ли, имало за какво, господ ме пази от вредности. Ха сега да те гушна и да вземеш да се оправяш бързичко  Hug

Моята работа е малко като в китайското проклятие - "да живееш в интересни времена дано". Remove, remove...

Общи условия

Активация на акаунт