Идеи за зеленчукова градина на балкона

• 101 660
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Не връзват,защото имат нужда от опрашване,взимаш едно памуче,и го докосваш до всеки цвят, за да се опрашат и да дадат плод. Hug

Значи с памучето внимателно , цвят по цвят  . Ама като си отвори хубаво цвета , нали . Извинете за тъпия въпрос , ама това ми е за първи път .

# 121
  • София/Испания
Да,трябва внимателно да се действа с памучето,от цвят на цвят,памучето трябва да е леко"рошаво",прави се когато са цъфнали добре доматите,с едно и също памуче.Като се опрашат доматите,изхвърляте памучето.Следващия път ,по същия начин.Нали сте виждали как насекомите прелитат от цвят на цвят,така те опрашват цветовете.Успех и богата реколта! Hug

# 122
Аз да се оплача, че от 10 коренчета марули останаха само 3, другите изгниха по незнайни за мен причини  newsm78 Садих и пипер, но нещо не виждам да цъфти, или още му е рано? Въобще не разбирам, но пък искам и аз да си имам градина.  Mr. Green Лук садих, той си е добре, расте си без проблем.  Ягодите ми също не станаха от 5 корена остана само 1, но той расте, а не цъфти  ooooh!

# 123
Хиляди благодарности , сега ще изчакам да цъфнат новата партида пъпки , защото тези които цъфнаха в началото вече са увехнали .

# 124
  • София/Испания
 Hug

# 125
Моите чери доматчета вече цъфнаха и вързаха малки доматчета. Ягодите ми се разслистват много добре, засега всичко върви по план спрямо указанията от пакетчето със семената. Пу-пу Praynig

# 126
  • Пазете Гор
Поради устройството си доматените цветове са практически самоопрашващи се, което леко обезсмисля идеята за обикаляне от цвят на цвят с памуче. Не е вредна обаче, даже може да стимулира оплождането заради размърдването на цвета, но не повече.

Мисля, че притесненията, че доматките и пиперките не са цъфнали или вързали още" са леко преувеличени. Не че е много рано, но не е и никак късно, така че - търпение. Доматените завръзи окапват естествено понякога, но при специфични условия - горещина (над 32-35) и ниска влажност на въздуха.

# 127
Привет, момичета! Някой има ли опит в отглеждането на декоративни кратунки на балкона? Сега започнаха да цъфтят и малко се обърках от информацията, която намерих в нета...

# 128
Аз пък съм намислила догодина да направя ягодова кула. Дано само ми стигне ентусиазма. Ей така изглежда и е удобно за балкон.

Като цяло представлява широка тръба, в която се пробиват дупки, където ще се показват растенията. Пълни се с пръст. В средата ѝ има втора по-тясна тръба (отново надупчена и пълна с камъчета и облицована в плат, за да не влизат коренчетата на ягодите вътре), в която се сипва водата, за да се поливат растенията равномерно. Има разни тънкости, но това е основната идея.

# 129
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз пък съм намислила догодина да направя ягодова кула. Дано само ми стигне ентусиазма. Ей така изглежда и е удобно за балкон.

Като цяло представлява широка тръба, в която се пробиват дупки, където ще се показват растенията. Пълни се с пръст. В средата ѝ има втора по-тясна тръба (отново надупчена и пълна с камъчета и облицована в плат, за да не влизат коренчетата на ягодите вътре), в която се сипва водата, за да се поливат растенията равномерно. Има разни тънкости, но това е основната идея.

продават се готови в Бриколаж Simple Smile а стават и за дребни китки  Hug

# 130

продават се готови в Бриколаж Simple Smile а стават и за дребни китки  Hug
Не знаех това. Много ценна информация. Пусна ми мухата, ама ще е догодина, че сега май е късно.

# 131
Моята градина на балкона е пълен провал. От сандъчето с магданоз поникна половината, но е гъст и ароматен. В две големи саксии засадих лук за пера /балучка/ в началото изкара хубави пера, но сега е тънък и мисля, че скоро ще го загубя. Здраве да е, ще пробвам догодина с нещо друго.
За ягоди мисля, че вече е късно.

# 132
Някой пробвал ли е с брюкселско зеле в саксия? Изкуших се и си купих разсад преди 2 дена. Сега като чета що за растение е и как се гледа, честно казано, се чудя дали не беше грешка..

# 133
При мен с доматите всичко е ОК . Последвах съвета ви с опрашването и се напълних с много "бебета" , както ги наричахме . Лошото е , че малката мина и обра първата реколта зелена  Laughing сега чакам новата партида да пораснат .   bouquet

# 134
  • София/Испания
Радвам се ,че опрашването е помогнало,успех и богата реколта! Hug
Аз опрашвах доматите така,по съвет на агроном.

Общи условия

Активация на акаунт