Съпруги на военнослужещи - 11

• 55 657
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
  • Ямбол
Еййййй, искам и аз обувки .....ама как да хукна към Пловдив.
И аз съм болна една зверска кашлица ме хваща, дълбока ...този сироп с кока - кола ще помогне ли, аз знам и един бирен сироп за кашлица много ефективен беше при децата.
Трябва и аз да изляза на пазар ама с това бачкане и болоно дете вкъщи не знам как ще стане.

# 241
  • на правилното място, в точното време
Привет момичета, отдавна не съм писала, само чета набързо. Темата направо ухае на козунаци. Намислила съм да се пробвам тази година, ще видим. Иначе обещах на щерката да правим суши по празниците. Хората курабии, яйца и козунаци, ние суши, ама мерак. Купих си водораслите, досвидяха ми се 6 лв за ориза, сега с някакъв от тук ще го замествам.
Ако се получи, ще се похваля и ще ви каня на гости на суши / и бейлис  Wine Glass , Цвете   bouquet/
Патенце,   bouquet честито ти племенници! Да са много здрави и послушни!
Болните момичета -  danity_79,  ДУНДИ cold да се възстановявате по-бързо, да посрещате здрави празниците.
sad_woman  txtloves пожелавам ви вълшебно време и емоции! Дай Боже всекиму!
Аз се надявам да ми остане поне малко време да си почина. Планувах цялата седмица, но не би... последните години все така ми се получава с планираните почивки. Вече нищо няма да планирам.
Отивам да рисувам, че съм обещала. За вечерната проверка ще гледам да намина. Wink

# 242
Фей, Фло благодаря ви и на вас за хубавите пожелания Simple Smile  Тази година съм намислила и аз да се пробвам с козунаците. Реших да си останем у дома, ММ е на работа събота и неделя по цял ден, а аз ще си седя у дома ще меся козунаци, ще боядисвам яйца и ще пека агнешко Simple Smile  и като добра бъдеща съпруга, ще го чакам вечер с маса отрупана с вкусотии  Joy  chef  Утре отиваме до кумовете, за да им дадем и официалната покана, че както сме се затрупали с работа не можем да си напаснем свободното време, но важното е че за сега всичко върви по план с малко закъснение, но няма нищо фатално. Може би като минат празниците, роклята и костюма, ще са пак на дневен ред, дано този път търсенето се увенчае с успех. Днес пак съм дежурна и обещавам по- късно да се появя пак, ако не за вечерна проверка, то по-късно за завиването на спящите. ooooh!

# 243
Здравейте момичета, много сте писали, а ме нямаше само няколко дни. Нали съм във ваканция...решихме с моите приятелки да попътуваме. Стигнахме до Будапеща и Виена. Времето беше с нас, пролетното слънце ни съпътстваше през цялото време. Прибирайки се, при нас валеше хубав снежец. ФЛО, на Цветница не можах да ти честитя именния ден, но предполагам и сега ще приемеш пожеланията ми да имаш много слънчеви моменти и да носиш със себе си усмивката и оптизма си.   bouquet
На ПАТЕНЦЕТО - да са ти честити племенниците!!!
Аз всяка година се пробвам да правя козунаци, но не всеки път ми се получава. Предпочитам свекърва ми да меси, а ние да консумираме Wink
А с какви бои бядисвате яйцата? Някой използва ли естествени багрила?
Приятна вечер от мен!

# 244
  • София
Строй се, преброй се...Къде стееее? Сама ли ще си говоря newsm78

FLEURE DE LUNE, радвам се, че сте се разходили насам, натам. Освежена си, събрала си впечатления, ще разказваш, като се видим.

ПАТЕНЦЕ, на теб пък колко ти се радвам...Вярвам, ще се справиш и с козунаците, и с агнешкото, и с яйцата. Действай, а после ще рапортуваш. Как ли ще се казват юначетата?

ФЕЙЩИЦЕ Hug От Бейлиса не се отказвам, ще си го пием заедно, а за сушито ще разкажеш как се е получило. Освободена си от вечерна проверка. Личният състав ще го нагледам аз Simple Smile

DANITY, не знам нищо за бирения сироп, ама ако го гарнираш с двойка нервозни кюфтета, сигурно ще помогне Wink Дано да имаш чувство за хумор.

Личният състав е по леглата, завити от пети до нос, сънуват светли сънища  sleepuu  sleepuu  sleepuu

Изпълних си обещанието, момичета, разрешете да напусна. Лека нощ. Утре мисля да боядисвам яйцата. Едва ли ще е по изгрев слънце, ама когато успея... Hug

# 245
Момичета, как сте?
Flo, нещо ти убегна, че има едно не легнало момиче  Joy Още малко да до свърша това онова и аз ще опъна кокалаците. Много изморителен ден при мен - наистина къщната работа е най- не благодарна. Все чистя и все е мръсно и не подредено (а още малкия не ми "шета") .
Утре ще изчета и по-старите постове. Планирала съм утре и в петък да изпека още козунаци, сега като им хванах чалъма, та няма спирка  Joy Яйца няма да боядисвам, ще чакам на готово от мама.
Лека нощ от мен и до утре  Hug

# 246
  • Пловдив
и аз - закъсняла отново за проверката...
Денят беше кошмарен, още не мога да дойда на себе си... Предпразнично се изпокарахме с родата зверски - казахме си неща, трупани с години...
Изпари ми се празничното настроение и изобщо не ми се и ляга Sad
Благовирният пък е на работа, та ми е съвсем тъпо Sad
Дърпам си някое филмче, че ума ми е твърде обременен в момента за книжка и лягам, пък дано и Сънчо ме навести по някое време... Ако ли не - ще мина пак да ви проверя завити ли сте, спите ли спокойно... Hug

# 247
ДОБРО УТРО!
ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК ...
Скрит текст:
Днес е Велики четвъртък, най-важният ден от Страстната седмица и първият преди празника Възкресение Христово, в който според традицията се боядисват яйца.
Първото яйце трябва да бъде червено. С него се прави кръстен знак върху челата на децата, а после и на всички останали от семейството. Това яйце се оставя настрана от другите и се подменя с миналогодишното, което досега е стояло в къщата, за да носи здраве, радост и щастие на нейните обитатели.
На Велики четвъртък се подновява квасът и се замесва тестото за великденския хляб. Той носи най-разнообразни названия по територията на България - великденски кравай, богова пита, кошара, харман, квасник, яйченик, плетеница или кукла. Обикновено се украсява с нечетен брой червени или бели яйца и с усукано около тях тесто. Жените приготвят и по-малки великденски хлебчета, с по едно червено яйце в средата, които се дават на първия гостенин, на кумовете и на роднини.
У нас по традиция на Велики четвъртък се замесват и козунаците за празника. Козунакът е сладък обреден хляб, който символизира тялото на Исус Христос, така както боядисаните в червено яйца - кръвта му. Обикновено козунакът се прави в кръгла форма и се украсява с плетеници, като в средата се слага също червено яйце.

Великденски яйца - 2014г.
Скрит текст:

Кафенцеее ... Simple Smile ...

Яйцата ще ги боядисам тази вечер или в събота.
Лек и Simple SmileSimple SmileSimple Smile ден на всички ...

# 248
  • Разпиляна във въображението
Добро утро. Ние ще боядисваме яйцата в събота.  Simple Smile

# 249
Здравейте!  Hug
Патенце, да са живи и здрави племенниците! и на мен ми е интересно какви имена са избрали родителите  Blush
sweet_maniche, кофти така, ама явно е било неизбежно. Дано бързо се върнеш на празнична вълна.
Аз мисля да боядисвам яйца в събота, ама сега се сетих, че не съм си отделила кофички от кисело мляко за боичките  newsm78 освен днес и утре да изям 5-6 млека   Crazy хахах Козунак съм правила един път. Всичко точно по една рецепта, която беше написана на лист голям формат, чак и отзад имаше. Такова количество тесто ми се получи, че нямах къде да го слагам да втасва, запълних всичките ми налични тави и накрая го сложих на кухненския плот върху хартия за печене. Но стана хубаво. Сега се чудя дали да правя, най-вероятно няма да пътувам, което означава, че ще имам време, но пък трябва да потърся някоя рецепта почти без захар, че не трябва да ям.
Sessyle, ако ти пишеш в гримовата тема - аз я следя, но не пиша там, иначе много обичам да се гримирам. Нещо ако искаш да питаш - насреща съм.  Hug

# 250
  • Ямбол
Добро утро и от мен!
Значи голям карък съм, баш за празника да се тръшна да боледувам. Днес ми се скъса гърлото да кашлям, ужас , че и антибиотик пия ей тъй да ми е още по гадно, ни ракийка ни вино ни бира само неврозни кюфтета мога да ям Simple Smile
Иначе мисля днес след работа да боядисам яйца ако не се начупят от гадната ми кашлица , че в събота се каня на козунаците. Stef87 нали рецептата беше онази на Pina че си я издирих и съм решила нея да тествам.
И пак на тръстиката, няма как гърча трябва да е на MAX.

# 251
Добро утро и от мен!
От сутринта ги захванах тези козунаци , че се наех да правя за 3 къщи, да видим каква ще я свърша.
Благодаря за кафенцето, изпих го на крак.
danity_79 аз изпробвах тази и съм много доволна. Направих ги с течен шоколад, защото не обичам стафиди. Станаха ммммм

# 252
Добър ден от мен! Направо се гордея с вас, момичета! Не бяха яйца, не бяха козунаци, не беше агнешко, не беше суши....майсторки сте ми вие, браво! Вие докато въртите манджи, коя от коя по-вкусни, аз въртя валяка и вместо яйца, боядисвам стени  Joy За текущите манджи тези дни разчитам на ММ . Той повече се кефи да готви и с удоволствие му оставям тази задача. А докато си почива, боядисва с мен  Joy Чакам с нетърпение утрешния ден, заслужихме си почивката  Heart Eyes
СГГ, сърдечни благодарности за кафенцето! Моето го пих тази сутрин в движение, че леееко се поуспах  Embarassed Беше забавно-с едната ръка кафето, с другата сешоара, с третата гребена...... Joy
Мъничеее, много съжалявам за станалото, и то точно преди празниците!  Hug Но знаеш ли, понякога е по-добре нещата да се кажат, да излезе лошото и вече да се продължи напред начисто. Поне за мен е по-лошо мълчанието и трупането в себе си, задушава ме просто. Дано се уталожат нещата, искрено ти пожелавам!
danity_79, какви са тези бацили предпразнично?!? Я да ги гониш бързо, за да си в топ-форма за празника! Оздравявай бързо!  Hug
Стеф, ти си като Летящия Холандец, възхищавам ти се! С бебе, с цялата домакинска работа, и козунаци за три къщи правиш, браво! Оздравя ли момченцето ти?
Seti Beti, успех и на теб в творенето на великденски вкусотийки!
FLEURE DE LUNE, много се радвам на екскурзията ти! Била съм във Виена и Будапеща като дете и имам прекрасни, макар  и вече малко избледнели спомени. Видя ли Виенското колело?
ФЕЙ, остави едно малко Бейлисче  и за мен, моля!  Praynig
Стига засега. Отивам на тръстиката с плахата надежда, че днес предпразнично ще ме пуснат по-рано. Стискайте палци! Прегръдки на всички!

# 253
  • София
Привет милички!
Късно се излюпих, сложих яйцата да се варят, взех си от кафето на СГГ и сядам да си поговорим.

Мило МЪНИЧЕ, трябвало е да се случи. Не е трябвало толкова дълго да си мълчите. Не знам какъв е точно случаят, но има ли проблем трябва да се говори. В спора се ражда истината. Мълчанието води до натрупване на много негативна енергия, която има разрушителна сила. С болести може да се сдобие човек, а проблемите си остават нерешени. Не може да не ти е гадно, но помисли, че все едно си свалила от гърба си огромен товар, носен дълго време. Дано родата да ви е чула и разбрала. Прегръщам те Hugи давам рамо, да си поплачеш, ако ти се плаче, но я по-добре, недей. Я погледни към слънчицето, я си гушни голищарчетата, я си посрещни момчето, па запретни ръкави, па омеси козуначета и боядисай яйчицата за радост на децата.  Hug

DANITY, за теб освен да съжалявам, че си се тръшнала болна предпразнично, друго не мога да направя. А, мога. Желая ти бързо да се справиш с врага Simple Smile И към нервозните кюфтета да добавиш ледено студена бира Wink Клин клин избива Joy

СЕТИ БЕТИ, и аз обичам да се гримирам. Без грим не отивам до магазина, или да изхвърля боклука. Все си мечтая за един професионален грим. Не е непостижимо, просто трябва да реша кога 4470

СТЕФИ, като проходи малчо, ще видиш тогава колко ще ти е разтребено hahaha

Момичета, "говоря" си с вас вече много време Simple Smile Започнах още към 10.00. Кафето отдавна е изпито, яйцата се свариха, но не остана време да ги боядисам. Проведох няколко разговора по телефон и скайп и време за '' творчество" няма. След малко отивам на тръстиката, а яйцата да се надявам няма да избягат. Довечера ще се разправям с тях.

Спорен ден! Усмихнат ден!   love001

ПП Ами докато аз си говоря по телефон и скайп, Стефи е майсторила козунаци. Маце, като си толкова добра, може ли да се наредя на опашка и аз да получа, а Simple Smile? Радвам ти се  bouquet

Пак не мога да публикувам Simple Smile. Този път SAD_WOMAN ме изпревари, ама хич не ме е яд, защото нейния пост ме развесели. Представям си те миличка, в едната ръка с кафето, в другата сешоара, в третата-гребена. Е няма друга такава многоръка, умеятна майсторка. Хем красива, хем върти мечето и прави чудеса. Мен ако питаш, заслужили сте си почивката, даже поне три пъти по толкова. Аз ви пускам. Пък като се върнете дай Боже  блага вест да ни съобщиш Wink А  Бейлис за теб ще подсигуря. Ти само ела Hug

Хайде пак да се пробвам, че все пак трябва да отивам и да потръстича на тръстиката. Да си потегна пациентите, че да могат да си изядат великденските вкусища.

# 254
Тази година яйца ще ги боядиса майка ми,че малкото не ме оставя.Иначе рано помагахме на баба,бъркахме и пипахме навсякъде  Laughing Фло получи се най накрая с снимките.Относно бибата имахме период в който си я искахме само за да заспим,но от както започнаха кътниците не я маха,а сега и кучешките и нз.Мисля като направи година и половина да я пробия и дано се откаже от нея.За сега весел Велики четвъртък.

Общи условия

Активация на акаунт