Съпруги на военнослужещи - 11

• 55 680
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Добро утро военни красавици.
Ставам рано, рано Simple Smile, преди да захвана всичко друго, сядам пред компа, да видя какво става по света и у нас и гледам, МЪНИЧЕТО пише, че кафе ще ни сервира. Гледам, гледам, няма никакво кафе. Е, нищо, простено му е, кафе няма, но пък я колко хубаво нещо ни е написало.
МЪНИЧЕ, ето го кафето, поднесено с усмивка Grinning и добри чувства Heart Eyes

А сега след кафето, да захващаме козунаците и яйцата.
Спорен ден момичета. Месете, шарете, а после разкажете Simple Smile И при мен в рима се получи.

ПП Ей, СТЕФИ, изпревари ме. Къде го видя това кафе на Мъничето? Simple Smile Аз ли не съм на ред newsm78 Благодаря за хубавите пожелания Hug Жалко, че малчо пак те тревожи. Явно след празниците ще се разходите до леля докторка. Аз сега започвам да меся козунаците. На вас-весело изкарване.

# 271
  • на правилното място, в точното време
Добро утро! И аз влизам да се отчета, че после се започва яйца, курабии и т.н.
Намислила съм памук погачата да правя, да видим какво ще се получи. Благодаря на момичетата, които са споделили рецептата и мнения. Ще се опитам да ви следвам, после ще рапортувам какво съм сътворила. Няма да си давам обаче много зор, каквото и докъдето стигна. Голямото детенце си е в къщи и ще му се радваме повече. Мисля да го изкарам малко да покара колата, че да не забравя шофирането. При нас времето е разкошно, прогнозите са за пролетно, дори лятно време.  
На всички прекрасници пожелавам незабравимо време с любимите хора!  Hug

И малко да се посмеете, преди да яхнете точилки и метли.  Laughing
http://www.adme.ru/svoboda-sdelaj-sam/vot-pochemu-zhenschiny-zhi … -muzhchin-621205/

Последна редакция: сб, 11 апр 2015, 09:14 от ФЕЙщица

# 272
Велика събота, прекрасен ден с мн слънце и приятно време. Здравейте и от мен, аз вече съм добре, благодаря че попитахте, но си заразих мъжлето и сега той се е тръшнал на леглото с висока температура. Такава жална гледка е миличкия дано и на него му премине бързо като на мен. Единственото хубаво ( понеже нали винаги търся хубавото и в най-неприятните моменти) е, че по празниците и двамата ще сме си у дома, защото сме болнични. Да дам отчет за свършената и несвършената работа : агнешкото пълнено бутче- готово; яйцата се варят- боите купени и чакат; козунаци толкова мн ни изпратиха от Кюстендил, че се отказах да правя, даже имахме един от преди два дни и снощи ММ поиска да го залеем със смес за крем карамел ( това му се дояло и нали е болен- не мога да му откажа) стана страхотно сладкишче, така , че и десерта е готов. Това е от мен за сега, пожелавам ви мн весело и приятно изкарване на празниците с любимите ви хора, забавлявайте се и си починете добре, сега ни е паднало.
ПП: Фей, не само се посмях , а и по изтръпнах  на някои от кадрите, дано няма тежко пострадали герои от тези снимки

# 273
Влизам да се отчета до тук: памук погачата готова, но нещо явно очакването ми за вкус е било различно, та не съм впечатлена. яйцата готови, но довечера ще има втора серия, че дъщерята не взе участие и сега ще си ги прави сама. Патенце, моля те сподели как и какво сътвори със смес за крем карамел, че ми прозвуча интересно. Погрижи се за любимото момче, че нали знаеш, те са мнооого нежни и като са болни  са големи бебета.  Wink
Отивам да шофираме с момчето.  travelДано няма инциденти

# 274
Фей, от години правя този десерт, предимно след празника. Когато изостане козунака- стане сух и твърд.
Скрит текст:
Нарязвам го на филийки, карамелизирам малко захар в една правоъгълна йенска тава, правя смес за крем карамел ( 1 л. пр. мляко затоплено и подсладено-според вкуса+ 7 яйца) нареждам козуначените филийки заливам с яйчената смес, ако хилките изплуват  ги понатисвам за да попият от сместа и пека до готовност.когато изстине се изрязва отстрани и се обръща. Това е от тези сладкиши които на мен ми харесват, когато отлежат един ден, но ММ го харесва и топъл.

# 275
  • София
Хайде и аз Рапорт почни:
За днес оставих козунаците. Направих два вида-нормален и ненормален Joy ( с маскарпоне ) И двата станаха много добре. Този с маскарпонето го правя за пръв път, но спазвах всичко и се получи. Утре ще кажа как е на вкус. След обяд се разходихме с приятели и седнахме на кафе и разни виенски кремчета във Виенската сладкарница на Московска. Беше много приятно. Сега мисля да си помогна за утре малко. Ще правя агнешка супичка, дроб сърма и ще опека едно бутче с картофи. Зелената салата е дежурната салата за този празник, ще я украся с яйца.Толкова тичане за едното ядене Simple Smile
ПАТЕНЦЕ, подсети ме за този десерт. Отдавна не съм го правила, а много го обичам. Едно време го правех с козунак, или с виенски кифли, но много отдавна вече ги няма тези страхотни кифлички. А какви разкошни соленки ставаха от тях... Ех, размечталась... Давай му фрешчета на твоя юнак и ще се вдигне по-бързо. Когато болните имат Т е добре да хапват пилешка супа. Понижава Т. Чела съм го много отдавна, но съм го запомнила и го спазвам. Има ефект.
ФЕЙ, безаварийно и безпроблемно кормуване желая на вашето момче. На всички шофьори пожелавам пред тях, зад тях и срещу тях да карат нормални хора. А дано!!! Представям си малката чаровница как ще се наклепа до ушите, но важното е, че ще се радва. При мен тази година нямаше внучета Sad, здраве да е, догодина да има:) Мисля да се пробвам някой ден с тази Памук погача. Тя ми е нова. Правя няколко и съм се натренирала, та няма изненади.
Отивам да подготвям матРиалите за супата и дроб сърмата, да шпиковам бутчето с пресен чесън и зърна черен пипер. Рапорт даден Simple Smile
Дали да не намина пак newsm78 Днес ние сме дежурни по поддържането на огъня-Фей, Патенцето и аз Wink

# 276
Патенце, благодаря ти   bouquet Ще пробвам, ако не остане козунак , ще си купя специално за рецептата.  Щерката се отказа от боядисването, ако се навие в понеделник ще се цапа. Днес беше на гости на приятелка и явно доста се е поизморила. Момчето сравнително добре се справи, утре пак ще го качим, че е загубил тренинг., а шофьор се става с каране.
Фло, моля те, кажи ми на тази памук погача, цяла с.л. сол ли слагаш, че нещо ме съмнява. Стана един такъв вкус, нито сладко, нито солено. Иначе на вид, на бухналост стана супер, ама това с вкуса  newsm78 Следващ път, ако има, мисля да сложа само една ч.л сол, а да оставя захарта 5 лъжици.
Метнала съм едно пиле в плик да се пече за утре и мисля да полягвам, че нещо ми дойде изморителен деня.  Ще намина да видя дружината по-късно и да ви завия. На дежурните по форум  Hug

# 277
  • София
ФЕЙ, ти намери кого да питаш за Памук погачата Simple Smile. Аз само си отправям оферта  да я направя, но още не съм приела офертата Joy Ще питаме Дунди. Тя е специалист.
Браво на момчето, но наистина с практика се става шофьор. Това не е лукс, това в днешно време е необходимост. Дъщеря ни взе книжка от раз и не се качи да кара. Даже кола си купи и пак не седна зад волана. Сега мина много време и само се вози. Синът ни взе от втори път книжка и веднага започна да кара. Снахата ни и тя е шофьорка. Успех на момчето.
Отивам да си нагледам полуфабрикатите, че да не ви замирише на загоряла супа hahaha

# 278
Да спомена и аз за памук-погачата, покрай грипа съм пропуснала за коя рецепта говорите, аз съм я правила няколко пъти по тази ( с 1 с.л. сол е също като тази на Фло) http://zi4e57.blogspot.com/2014/08/blog-post_30.html и ми се получи страхотно, последния път направих тестото по тази рецепта(само, че аз нямам машина за месене, както е описано в рецептата и се наложи да я меся на ръка) нарязах локумчета- увих ги в тестото и ги изпекох в по-широка тава за да си останат като кифлички(самостоятелни). Фло, точно пилешка супа му направих снощи, но до днес на обяд не задържаше никаква храна- сега вече е малко по- добре, за щастие, че сърцето ми се къса като го гледам така. Фей, дано ти хареса сладкиша, а на момчето ти- успех с шофирането. Мн си права, за това, че шофьор се става с каране, поработвах няколко години в една автошкола и съм се убедила, че с постоянство и желание всичко се постига.

Последна редакция: сб, 11 апр 2015, 23:31 от патенце-то

# 279
  • София

МИЛИ МОМИЧЕТА, ВЕСЕЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ ЗА ВАС И СЕМЕЙСТВАТА ВИ!

# 280
# 281
ХРИСТОС ВЪЗСКРЕСЕ, момичета!Бъдете здрави вие и семействата ви! Вярвайте в чудесата и доброто! Heart Eyes Hug

Фло, объркала съм се, мислех, че си я правила. Патенце, да ти кажа, сега тази вечер като си отчупих от нея, на вкус по-биваше. Очаквах да е по-сладка, защото в рецептата пишеше, че като е с 5 с.л. захар по-сладни. Знам ли?  newsm78  ще се пробвам някой ден пак, но наистина този път ще сложа плънка вътре. Ако я направя с 2 с.л. захар и сложа плънка от сирене и яйца, предполагам ще станат солени кифлички. Аз нямам машина и също месих на ръка. Пекох я обаче на вентилатор и ми се струва,че поизсъхна. Абе, може и така да трябваше да си стане, пък аз друго да съм чакала. По принцип у нас ми е забранено да правя такива месени неща, защото се получават и се изяждат със скоростта на светлината. Отивам да се мятам в леглото, че утре пак натоварена програма.
Минах, всичко е по леглата, завито и спи   sleepuu

# 282

Христос Воскресе! Да сте живи и здрави!
Фло, честито на патерици. Още дълги години да се радвате един на друг!
Аз не правя козунаци и не боядисвам яйца /имаме си баби, които вършат това с удоволствие/. Посрещнах и изпратих детето, което беше при нас само за ден и половина. Днес съм сама - съпружието е наряд. Ще се видя с приятелки.
Побърква ме това, че не се чисти по тези празници!!! Къщата е като след ураган!

# 283
http://kartichki.eu/images/upload/2013-01/PlFIAgIpWgOZgj8M_l.jpg Христос Воскресе!Желая Ви здраве,щастие и късмет на Вас и семействата Ви мило момичета.

# 284

Общи условия

Активация на акаунт