Съпруги на военнослужещи - 11

• 55 913
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Да Фло,няма проблем  Grinning

# 331
Като вземем картата, какви са следващите стъпки?

Карта в момента не може да вземете, това са поименни карти които се разпределиха още преди месец и нещо.
Сега може да следите на сайта на агенцията кога ще пуснат картите за свободна продажба. Това ще стане към края на май месец.

Извинявай може ли линк на сайта?

# 332
topanova, има го на 1ва страница на темата.

# 333
  • Разпиляна във въображението
Благодаря ви, момичета. Чакам половинът да се прибере от Казанлък и да празнуваме. Очаквам поне една роза, нали това се подарява на десетата година Simple Smile

# 334
Miriel, честита годишнина и от мен. Желая още мн мн години да се обичате,разбирате и подкрепяте. Мн набързо минавам, че тези дни никакво време не ми остава. Да кажа за картата и аз- вече е при мен. Относно въпроса какво следва - плащане, изпращане на платежното в агенцията до края на този месец и след това почивка Simple Smile Simple Smile  За срещата само да не изскочи нещо непредвидено-там съм . Лека и спокойна нощ

# 335
  • Разпиляна във въображението
патенце-то, благодаря.

Добро утро. При нас е слънчево и топло от сутринта. След малко ще водя малкия на преглед и ще се сдобием с две ваксини на двете крачета. Дано да не плачка много. После до паспортното, за да взема новите ни лични карти и ще се поинтересувам какво трябва, за да направя паспорти на дребните. Много ще ми е интересно как ще снимат бебето Laughing Много ми се иска тази година да прескочим до Гърция, но за ден-два.

# 336
  • Пловдив
Добро утро. Днес обещават летен ден.

Miriel, за паспорт на дете трябват акт за раждане /оригинал + копие/, платена такса, която мисля е 10 лв, и двамата родители. И детето, разбира се.  Grinning Ами снимат ги бебетата, няма да остане без снимка. Само пръстов отпечатък до 12 години не взимат.  Peace

И защо две ваксини едновременно? на времето лекарката на дзвера никога не слагаше по две , а една по една с поне месец между двете. И сега така прави, ако съвпаднат примерно планова ваксина с ваксина за грип.

Днес хич не съм настроена за работа, но няма начин. Пролетното почистване е отложено за неопределено време. Тези почивни дни и следващите са заети с други неща.  Simple Smile

# 337
  • Плевен/Пловдив
Здравейте и от мен,
Да попитам по-вещите от мен - за да отскочим до съседна Гърция -каква е процедурата newsm78 / едно време ММ се обаждаше предварително и информираше съответните служби / има ли го още това нещо ???
Благодаря Ви предварително !!!   bouquet

# 338
Отскачайте си спокойно без да информирате. Само ако си в отпуск трябва да го упоменеш в молбата/рапорта.

# 339
  • Ямбол
Моят мъж все казва, че ако ще ходи някъде зад граница е много сложно и трябва да информира . Особено защото аз все мрънкам че до единия Одрин не сме отишли даже, а той ми вика че голям зор било особено за Турция.Не знам как е и ме вълнува темата, някой ако знае повече по въпроса да пише...
И тук е хубав ден, аз днес ще водя баткото на Очен лекар че напоследък взе да мига много с очите особено вечер, дали от много четене или от компа не знам ама да видим какво ще каже докторката.
Как ми се ходи на зелено някъдееее Praynig

# 340
  • Пловдив
Не знам колко сложно е сега това с пътуването в чужбина. Мисля, че просто трябва да информира кога и къде ще пътува. Не е кой знае каква философия да се докладваш, че напускаш страната. Обаче, като знам ММ как за елементарни неща, изискващи писане и носене на съответното листче до съответната служба, казва, че е сложно, хич не вярвам да е голям зор това с ходенето до Турция.

AIR, ти не ходи ли миналата година до Истанбул, я кажи зор ли беше или не?

Скрит текст:
Едно време се искаше разрешение и то не само за самия военнослужещ, а и за всеки член на семейството му. Та заради едно такова неполучено разрешение майка ми не можа да пътува в командировка в чужбина. Без разрешение от военните не издаваха паспорт. Ей на това му казвам зор.

# 341
Miriel, честита годишнина и от мен. Желая още мн мн години да се обичате,разбирате и подкрепяте. Мн набързо минавам, че тези дни никакво време не ми остава. Да кажа за картата и аз- вече е при мен. Относно въпроса какво следва - плащане, изпращане на платежното в агенцията до края на този месец и след това почивка Simple Smile Simple Smile  За срещата само да не изскочи нещо непредвидено-там съм . Лека и спокойна нощ

Патенце-то, благодаря 😘 дано да се здобием и ние с карта

# 342
  • София
Я всички красиви да вземат, да се обадят. Стройте се, пребройте се Simple Smile Свободно! Няма да има вечерна проверка. Правете салатата, слагайте ракийката и наздраве!
Приятна вечер, военни красавици.

Да напомням ли за срещата на 26.04. неделя от 15.00ч? Simple Smile

# 343
 wavey ДОБРООО ... УТРООО ... !

Miriel Честита годишнина желая ви здравеее ... на цялото семейство и заедно напред още най-малко 100г.
 #Cussing out бясна съм на лекаритеее ... и ви пожелавам здраве, здраве, здраве за да нямате нужда от техните знания
/дали изобщо ги имат  newsm78/

Последна редакция: сб, 18 апр 2015, 08:27 от СГГ

# 344
  • София
Аз съм на ред да кажа Добър ден!
Ето я първата красива се появи. Simple Smile СГГ. Следващата? Аз не се броя Simple Smile
СГГ, благодаря за кафето, поднесено с пожелание Hug
Не знам какъв е твоя случай, но ме подсети, че преди няколко дни ви споделих, че имам случай, за който искам да разкажа.
Скрит текст:
Три години се боря да останат живи два шести зъби на един малчуган. Зъбите пораснали целите надупчени, като проядени от молец. Предишната им зъболекарка вдигнала безпомощно ръце и казала, че не знае как да се справи със случая. Моя пациентка ми ги изпрати. С голяма борба успях да се справя с деветте дупки на двата зъба. Успях да запазя зъбите живи, с уговорката, че може би ще се наложи да ги умъртвя, но поне да завърши кореновото развитие. Слава богу, до сега резултата в чудесен. Зъбите са живи. Та ми се обажда майката в събота, пред Великден, че детето е с подут лимфен възел, не може да гълта и има Т 37.6. Скоро бях гледала зъбите и нищо не предвещаваше проблем, но я посъветвах да отидат на лекар. Бяха някъде в провинцията. Обажда се жената след два часа и казва, че проблема е от зъба, така казала лекарката. Не дала антибиотик, казала аз да предпиша. Казах на майката какво да вземат и предупредих, че най-рано след два дни ще има резултат, т.е. след понеделник. Всеки ден държа връзка с майката. Детето не се подобрява. Прибират се, във вторник детето е с Т 38.6. Отиват при личната и тя казва, че е от зъб. В сряда детето вече е с Т 39.7 викат бърза помощ, гледат го за заушка и пак решават, че е от зъба. Идват при мен. Лимфен възел подут, но съвсем не там, където са зъбите, ами някъде си. Правя изследване за виталитет, стойностите не са както трябва,( но и момченцето не можеше да отвори уста, та да вкарам инструментите за изследването ) Опитвам да сваля една от многото пломби, детето реагира като при жив зъб. Изпратих ги на снимка. През това време главата ми вече дава заето. Притесних се да не е мононуклеоза и този антибиотик съвсем не е на мястото си. Снимката даде отговор, че не е от зъбчето. Накарах го да отвори по-широко уста, сливиците му с гнойни налепи в задната страна. Изпратих ги да направят спешно пълна кръвна картина, отхвърли се мононуклеоза. Оказа се гнойна ангина, смениха антибиотика и сега детето вече е добре. Всичко тръгна от първата лекарка, която без много да го гледа ( според майката ), решава, че е от зъба. Втората и тя какво е гледала, не знам, но и тя решава, че е от зъба и ги праша препраща, а времето си върви, детето се влошава, да не дава Господ...Та такива емоции имах около празничните дни и след тях.
Хайде момичета, покажете се. Да не би заради хубавото време да се изнесохте по планини и полянки?
Където и да сте, хубав ден и да ви е весело на душичките Hug

Общи условия

Активация на акаунт