Съпруги на военнослужещи - 11

• 55 904
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Мдааа, хубаво е времето, чак се сварих. Една голяма обиколка на града и част от околностите направих. Закарах дзвера на тренировъчен изпит,
Скрит текст:
леко съм бясна, този път е решила, че не знае нищо и съответно се е изложила, дано не реши същото и в деня на матурите
, после смених обувките на колата, още една-две дребни задачи, малък сблъсък със здравната ни система
Скрит текст:
за промиване на ухо да ти поискат 20 лв. или да чакаш полуглух джи-пи то да ти го промие в понеделник  newsm78 , с извинение и без му теглих една на доктора, та сега ще се опитаме да се справим сами или другата седмица на ММ ще му се наложи да се разходи до военна болница
И то денят си мина.
За утре - пак изпит и още 2-3 задачи за свършване.  Tired чистенето ще почака.  Simple Smile

Аз малко да разбуня духовете. Видяхте ри това?
http://www.vesti.bg/pari/finansova-politika/kalfin-iska-predelna … -i-voenni-6034750

Ако това го приемат, за няколко месеца стаж в системата на ММ ще му се наложи да работи още ... 10 години.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 346
Здравейте и от мен,
ние няколко дни по разходки в хубавото време.
Вчера пък се съсипах от печене. Бях обещала на танцовата група мъфини...та изпекох към 50бр. (да останат и за в къщи естествено), а днес няма и помен от тях.
Да сготвя и ядене за вечеря....и сигурно откарах 3часа на печката. Simple Smile
За днес съм приготвила калцоне да правя, сама чакам мъжа ми да дойде с каймата.

Картите са тук от вчера, ама моя мъж ще си я вземе в понеделник. Евентуално ако някоя тук разгадае номера на стаята ,ще е супер. Simple Smile Имам някакви бледи надежди да сме в бунгалата с веранда, ама....ха да видим.

Гуми на колата няма да сменяме ние, че началото на май ще пътуваме към Пловдив. По това време Троян-Кърнаре често се случва и сняг да вали горе на прохода, а с летни гуми там е ужас.

Новите промени за пенсионирането са отвратителни. По тях мъжа ми ще трябва да работи още 15г. Аз, а и той лично не вижда как ще ги изкара при неговата работа и натоварване. Други колеги пък вика, че може и до 80г. да си кютат. Simple Smile

# 347
О ,стаята веднага ще я разгадаем. Но хубаввите бунгала с веранда са малки , а големите са крайните , но те са кофти ,оособено последното.
 А пенсионната реформа направо не ми се коментира. ...Дунди, не става ли да си го купи стажа?
 Ние тия дни празници и хранене навън -не готвиш ,не миеш ,абе хубаво. ...Ама от утре пак се връщам към домашната храна. 
Другата седмица съм с удължено работно време-1ч. обаче ми разбива стройната  организация по прибиране на първолака.

# 348
  • Пловдив
kativita, не знам дали ще е възможно това с купуването. И аз днес се замислих за това.
Нека да видим първо какво ще решат, а и тази седмица трябва да му изчислят точно стажа, че се губиха година и нещо от сержантското училище, пращахме писма до Велико Търново и до София, че и от предното в.ф. нещо бяха омотали, та ще видим какво и колко няма да стигне.

Sesylle, за къде ви е картата?

Да се допълня. Сега говорихме за купуването на стаж. Ами той всъщност си има плътно години от навършване на 18, когато е бил в сержантското, досега. 18+27= 45, което в неговия случай означава 2016 г.  Confused

Последна редакция: сб, 18 апр 2015, 20:58 от dundi73

# 349
За Флагман, корпус.
Преди 3г бяхме в бунгало точно срещу паркчето...добре беше. Наши приятели  бяха в първото от горната  страна, то се водеше апартамент  с 2стаи.

# 350
На първо четене планираните промени в пенсионирането са кофти, парадоксално обаче мъж ми би бил облагодетелстван, ако се приемат... Може би за повечето по-млади военни няма да е така, но за тези като него, които от скоро имат стажа, е добре - той хич не иска да се налага да напуска, за да се пенсионира, работа си му харесва и иска да я работи максимално дълго, а и да може да си подаде документите за пенсиониране в първия възможен момент... Иначе и той си купи стажа от военното училище наскоро, стана много лесно и бързо, дано и при вас стане така, Дунди, ако се наложи Hug Знам какво ви е с мъжа ти, при нас ситуацията беше подобна през 2013 - мъж ми имаше още няколко месеца до заветния стаж и постоянно бяхме в стрес да не го съкратят и да се окаже в нищото.

Последна редакция: нд, 19 апр 2015, 11:20 от Шехина

# 351
  tiptoe  tiptoe  tiptoe всички  smile3524 , а аз отивам да  1countingsheep дано бързо да отлетя в страната на сънищата.
СГГ, благодаря за кафето, поднесено с пожелание :hug
Не знам какъв е твоя случай, но ме подсети, че преди няколко дни ви споделих, че имам случай, за който искам да разкажа. 
smile3511 и това са "лекари", през седмицата се сблъсках с подобни същества, причината същата диагноза - ангина, но детето ми е и с друга диагноза. Стигнахме до УМБАЛ "Каспела" - Пловдив за да се постави диагнозата и да се изпише един антибиотик /приеман 2 дни/. Утре не знам, кой път да хващаме и кой "лекар" да реши има ли нужда от втори антибиотик  #Crazy .

Добро утро ...

# 352

Добро утро! Не ми остава време да пиша. Сега отново съм на линия.
Ние си нямаме карти за почивка и идея къде ще почиваме.
Относно лекарите - решила съм /дано не се налага/ по празници да не ходим в дежурните спешни кабинети в поликлиниката. Ще търся под дърво и камък специалист. Преди няколко години синът ми, а след това и майка ми от неправилно лекуване по време на празници се озоваха в болница. Имам чувството, че оставят само некадърни лекари да дежурят в тези кабинети.
При нас вали и е мрачно.
Лек и спорен ден.

# 353
  • София
Хей, поспалани, ставайте, че кафето на ДАФИНОВОТО ЛИСТЧЕ отдавна изстина. Аз пих, пих, ама колко да изпия... Оставих и за вас.
От сутринта стискам палци за "дзвера" на Дунди, ама вече ги пуснах. Дано детето се е справило. Simple Smile

Днес пак спазвам църковните забрани Wink. На Томина неделя не се работи. Направих палачинки за закуска, сега едни пелмени и салатка за обяд и чао мъжо. Правя се на красива и отивам на среща с готините баби. Довечера съм на театър е Народния.

На всички хубав ден и повече време за темата. Това не се брои за работа...

# 354
Здравейте и от мен, поспаланата  Mr. Green Днес станах в 12:40..... Чак ме боли кръста от лежане. Сега пия кафе, после ще готвя, ще се занимавам малко с котките у нас, да им правя снимки и довечера сме на Автокино. Да видим как ще е Peace
Приятен неделен ден на всички!

# 355
  • Разпиляна във въображението
Здравейте, момичета.

Благодаря за пожеланията Hug

Добро утро. Днес обещават летен ден.

Miriel, за паспорт на дете трябват акт за раждане /оригинал + копие/, платена такса, която мисля е 10 лв, и двамата родители. И детето, разбира се.  Grinning Ами снимат ги бебетата, няма да остане без снимка. Само пръстов отпечатък до 12 години не взимат.  Peace
И защо две ваксини едновременно? на времето лекарката на дзвера никога не слагаше по две , а една по една с поне месец между двете. И сега така прави, ако съвпаднат примерно планова ваксина с ваксина за грип.

На двете бедра по една. Не знам защо. И миналия път бяха по две. Сега я сложи педито и мястото му не стана твърдо като топче. Не вдигна и температура /слава богу/.

Интересно ми е бебето като го снимат след десет години /срокът на паспорта/ как ще разберат, че детето е едно и също /шегичка Joy/.

# 356
  • Пловдив
Паспортът е за 5 години, но за бебето и след година снимката ще е твърде стара.  Simple Smile

# 357
  • Разпиляна във въображението
Паспортът е за 5 години, но за бебето и след година снимката ще е твърде стара.  Simple Smile

Мда, и пет години да са пак са  Joy

# 358
Здравейте момичета  Hug
Как сте? Не съм писала от 2 дни, но ви четях. Много задачки ми се струпаха напоследък. Като гледам всички сте така - няма как, така е първите 100 години.
Времето днес беше ужасно при нас - вятър и студ (поне с 15-16 градуса се понижи температурата).
Ние сме добре, уж. Нищо ново покрай нас.
Flo, много съм разочарована от историята ти. Толкова не компетентни и бездарни доктори има, че направо ме е страх да отида. Добре, че се е хванал проблема. Нямам думи...
СГГ Не знам за "Каспела", но аз лично препоръчвам "Св. Георги" (Хирургиите на Пещерско шосе). Според мен това е най-добрата болница, извън София.
Хубава вечер от мен и  Hug за всички

# 359
  • Пловдив
stef87, по-нечовешко отношение към пациент /дори и към дете/ от това на лекарите в Университетската болница Св. Георги в Пловдив, не съм видяла на други места. Дано никога не ми се налага да "лежа" там.  Praynig

И тук днес беше доста студено, а дзверът сутринта тръгна по къс ръкав и тънък суитчър, ей така, нарочно, за да не стане това, което аз казвам. Като се прибра вкъщи, си облече пуловерче. Е как да не ти идва да й откъснеш главата.  Twisted Evil

Лека нощ на всички, аз отивам да  smile3524

Общи условия

Активация на акаунт