На море в Гърция 2015 - II

• 100 056
  • 789
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, Моля да ми препоръчате, къща която можем да наемем с няколко приятелски семейства с деца сме, да е близо до хубав плаж и не много далеч от България.
Много ви Благодаря предварително Hug

Тази много ми я похвалиха http://www.fewo-direkt.de/ferienwohnung-ferienhaus/p3797961?uni_id=3812959

# 541
Здравейте, момичета.
Влизам с едно бързо питане, дано някой може да ми помогне или поне да ме насочи как да си намеря конкретно инфо. Четох информацията за пътуване на деца в Дирекция "Гранична полиция", но не успях да си отговоря  Rolling Eyes

Скрит текст:
Става дума за следното: Ще пращам дъщеря ми на море в Гърция със свекърите, даже 2 пъти планират за лятото. Ще извадим с мъжа ми нотариално заверена декларация, ще дам и акта за раждане да е в тях (и оригинал, и копие - трябва ли им нотариално заверено копие, което да оставят/дават някъде?), ще им дам европейската ѝ здравна карта, отделно ще ѝ направя пак и застраховка при пътуване. До тук сякаш ми е ясно.
Големият ми въпрос е: при второто им пътуване, което е в нач. на Септември, може ли те да влязат с детето в Гърция, а седмица след това ние с мъжа ми да заминем също, да си вземем детето от тях пътьом, и да си направим почивка някъде другадем, съотв. те да излязат от Гърция без нея, а ние-с нея?
Благодаря ви предварително!   bouquet

Задължително паспорт на детето. Няма проблеми вие да се приберете с него  Peace Копие от пълномощното понякога са ми задържали на границата, понякога не.
И аз сефтосах плажа, водата е ледена, но пък хванах тен за десетина минути  Laughing

# 542
  • София
Ох, да, и паспорта, много ясно   Simple Smile
Той си е задължителен, просто съм го пропуснала в изреждането...

Въпросът ми беше дали те могат да вкарат детето в страната, пък да си излязат без нея? Има ли на ГКПП някакво регистриране/вписване на влизащите, или е само проверка за преминаването? Ние като сме ходили, изглежда че само хвърлят бегъл поглед на личните карти и паспорта на детето, ма знам ли какви са им процедурите...
Просто се змаислих, защото само по себе си ми звучи гадно-някой вкарва едно дете в чужда държава, и го оставя там, излизайки си без него...  Rolling Eyes

# 543
Има хубави плажове и в Мани. Ступа, Калогрия, Мармари, района на Гитио- няколко. Разбира се, там е по-изолирано и екзотично (ландшафтът, архитектурата и хората са особени), може би посоченият от Блис район ще ви допадне повече откъм оживление и забавления за деца.
В близката част на Пелопонес - Арголида, също има хубави плажове.
Както и в северозападната част, до Патра. Калогрия, Янискари и Калогера са невероятни "океански" плажове - километри дълги и широки ивици, не много плитко, понякога бурно море.
Ето малко снимки да се запознаеш с района http://www.greece.com/photos/destinations/Peloponnese/Achaia/Set … ement/Kalogria/1/

В средата на Йонийския бряг на Пелопонес, между Кипариси и Захаро, има плажна ивица, дълга над 10 км.
http://static.panoramio.com/photos/large/25384807.jpg
Ако сте с мънички деца, има един семеен хотел със студиа в Захаро, на който дворът е цял детски клуб - с батути, поляни и прочие салтанати.

# 544
  • София
Да,в района на Гитио се бяхме пляснали на страхотен плаж Peace

# 545
Да,в района на Гитио се бяхме пляснали на страхотен плаж Peace
Може ли малко инфо, че мисля скоро да отидем до там  Praynig

# 546
  • София
Параход, Блис  Grinning Благодаря момичета. Това място му трябва поне 10 дена, че и повече. Вероятно да се раздели на две отправни точки и да се обикаля в района. Плажовете изглеждат чудесни. В коя част обаче като цяло се очаква втората половина на юни да е по топла водата. Западната вероятно ще е по-студена и ветровита. В източната надолу дали има хубави плажове? Всъщност от къде е по добре да се влезе в Пелопонес, от Атина или през моста на Антирио?

# 547
Desitka, могат разбира се, никой няма да ги води на отчет с кого са минали граница. За граничните е важно хората в автомобила да са с нужните документи и до там.

# 548
  • София
Ох, да, и паспорта, много ясно   Simple Smile
Той си е задължителен, просто съм го пропуснала в изреждането...

Въпросът ми беше дали те могат да вкарат детето в страната, пък да си излязат без нея? Има ли на ГКПП някакво регистриране/вписване на влизащите, или е само проверка за преминаването? Ние като сме ходили, изглежда че само хвърлят бегъл поглед на личните карти и паспорта на детето, ма знам ли какви са им процедурите...
Просто се змаислих, защото само по себе си ми звучи гадно-някой вкарва едно дете в чужда държава, и го оставя там, излизайки си без него...  Rolling Eyes

desitka, ние миналото лято направихме нещо подобно. Влязохме в Гърция с моята дъщеря и племнника (за него задължително искаха пълномощно оригинал и копие), стояхме 2 седмици, върнахме се без децата - те останаха още два дни и се прибраха със сестра ми в България. Не са имали никакви проблени на влизане в България.

# 549
Има хубави плажове и в Мани. Ступа, Калогрия, Мармари, района на Гитио- няколко.

Аз Гитио не го броя за Мани  Mr. Green А иначе ей този (забравих му името) е хубав (в участъка където ние бяхме беше едър пясък) https://www.google.bg/maps/place/%D0%93%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BE+ … d2e!6m1!1e1?hl=bg

Но на мен чисто субективно Гитио не ми хареса. Може би след Нафплио и преди цялото Мани ми блед Winkнееше.

От горната страна при кораба също не е лошо, но като че ли е по диво. Само на едно място имаше цивилизован плаж, но може би защото бяхме октомври.

А Мармари и по наше време бяха омазани с мазут - и двата. От източната страна имало две - три добри места, но до там не стигнахме. Хазяите ни казаха.

Последна редакция: чт, 07 май 2015, 14:57 от Анонимен

# 550
  • София
Блис, ти май  Rolling Eyes беше писала преди за обиколката ви до Пелопонес. Можеш ли да ми дадеш препратка, да не те карам да обясняваш наново. Честно, не знам какво да правя още. като остави мъжът ми ей така всичко на мен, та да се чудя от къде да го подхвана. А за 2-3 места в източно не си струва да се обикаля.  Grinning А вие, не си спомням, до Елафонисос стигнахте ли? Мечта ми е.....

# 551
Блис, ти май  Rolling Eyes беше писала преди за обиколката ви до Пелопонес. Можеш ли да ми дадеш препратка, да не те карам да обясняваш наново. Честно, не знам какво да правя още. като остави мъжът ми ей така всичко на мен, та да се чудя от къде да го подхвана. А за 2-3 места в източно не си струва да се обикаля.  Grinning А вие, не си спомням, до Елафонисос стигнахте ли? Мечта ми е.....

В темата не съм писала подробно. Да бяхме и на Елафонисос. Ако сте само на море без обиколки или максимум 20-30 км. отдалечаване на мен лично там за където писах по горе най ми хареса. Даже ми е вариант за догодина - една седмица Закинтос и една седмица този район на Пелопонес.

На Елафонисос е много красиво, но според мен ще ви стане скучно след определен момент. Или поне на мен би ми станало. Аз малко не се свъртам .Е може и на континента да се разходите. Монемвасия е наблизо. От западната страна на този "пръст" има няколко плажа, които си заслужават. Но там района е доста "селски" и дивичък. На нас много ни хареса, но все пак бяхме на екскурзионно летуване.  Grinning

Последна редакция: чт, 07 май 2015, 13:25 от Анонимен

# 552
  • София
И аз искам да стигна до там.  Simple Smile А за колко дни обикаляхте по Пелопонес? разделихте ли пътуването до там? мъжът ми като нищо ще ме юрне да го вземаме на веднъж, нали и двамата сме шофьори.  Crazy

# 553
Спахме в Делфи на отиване, а на връщане от Катоколон (много тъпо място с най-луксозния хотел от цялото пътешествие; в единствената работеща кръма, собственост на някакви англичани, ядохме най-отвратителната храна евър в Гърция) до Йоанина и на следващия ден за София. Минахме маршрута за 17 дни.

# 554
  • Пловдив
Не мога да открия отделна тема за остров Санторини и затова ще попитам тук.Как е времето в края на септември,става ли за плаж?

Общи условия

Активация на акаунт