Първата годинка наближава, МАЙчето нетърпеливо става

• 41 827
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
  • У дома
Тарталетке намерих я в един сайт, няма е в магазините тук, проверих, при нас в тоя сайт с доставката ще ми стъпи около 230лв, колко ви излезна на вас newsm78 Чудя се обаче да не я уча на такива безразборни подаръци, и да и го купя за Коледа, тъкмо малко да попорасне, гледах клипчета в youtube, момченце на 20 месеца, направо откачи на тази играчка hahaha Joy Едно по-малко момиченце на годинка, не му стигат краката до долу и само се клати напред назад Crazy Макси стига ли с крачета земята? Супер яка играчка, нашия дивак ще я хареса със сигурност, ще видим, ама като че ли баща й ще ме изхвърли, ако е купя без повод, за РД не ми се мисли колко неща купихме досега Blush (взехме и тази калинка люлка, дрехи специални поръчвах от Англия, три чифта обувки взех от тук, едно дървено нещо да реди разни топчета и други забавляващи децата неща, него не го харесва, ааа и верижка с диамантче сме и взели ooooh!)
За леща и аз готвих, червена, не я харесахме, ама тя нашата като няма мръвка много много не ги яде, изключвам картоф и морков, тях винаги ги яде.
Аз една телешка супа и правих мноого е хареса. Телешко, преди го бях сварила на кубчета (по скоро правоъгълници), размразих едно кубче, един картоф, два моркова, половин глава лук и малко фиде, сварих ги с една люспичка (колкото нокът) дафинов лист и три зърна ч.пипер, след това  ги махнах, сложих магданоз и чубрица, застройка - три с.л. к.мляко и един жълтък, и поднесох на мис "Каприз" със сухар, омете една голяма купичка искаше още, но ме достраша да не се пръсне hahaha Joy
Хайде отивам да я видя, че пак се нерви нещо, да избиват тия зъби, че не се трае това дете #Crazy

# 586
Здравейте.
Благодаря за съветите за лещата. Сигурно с малко картофче и морковче ще я направя да не е много тежка, ако е само леща.

Снощи попаднах на много приятен сайт с mp3 на стари плочи с приказки, песни и стихчета. Даже се всъхнових да купим някакъв плейър на Диана за да може да си слуша, без да се занимавам да пускам компютри. Пускам линк http://gramofonche.chitanka.info/

Хубава и слънчева седмица

# 587
  • София
Включвам се само да ви питам за гел за зъбки, че нещо р много тежка ситуацията.

Гени, стига с крачетата долу и се тресе като на клипчето, което си гледала Grinning

# 588
Tartaleta ,давам дентокинд и при нас действа...поне за сега (иначе имаме за бойна готовност калгел)
За яйцата -вчера хапна с голям апетит бъркани яйца със сирвне,та чак мляскяше Ам-ам-ам Joy

# 589
Здравейте!

Преди малко Елена си прехапа устната, оставих я да лази на пода и тя се спъна в собствените си крака, заби брадичка в пода и резултата е прехапана и подута устна ooooh!, само се надявам да няма проблем с храненето заради болка Praynig. ММ е в командировка, та ще се гледкаме двечките, дано няма повече инциденти докато се прибере! Като за капак такъв дъжд се сипе от сутринта(снощи също валя като из ведро, но през нощта беше спряло) и няма намерение да спира, та ще се отвисим вкъщи, а тя обожава да е навън.

Моето дете явно е единственото, което не проявява интерес към нашата храна. Опитвах да дам, но извръща глава и се сърди, а иначе те гледа как ядеш с отворена уста. Не обича да опитва нови неща и ако я оставя в близост до храна я мята на пода, виж ако е нещо, което не става за ядене веднага ще е набутано в устата. Любимата ни храна си остава хартията Laughing. Почти нищо не яде с желание, нито сладко, нито солено, за последната седмица единственото нещо, което изяде над 150 гр е спанак с картофи, който и правих.

Гел за зъбки ползваме Калгел, но ефекта е краткосрочен, друго не сме пробвали досега.

anp, запазих линка, ще ми е от полза!

Genni, стискам палци да е от зъбите слузта и зеленото. Елена слуз е имала само веднъж откакто е захранена, а зелено ака, когато е яла спанак, броколи или друга зеления.

Хубав ден!

# 590
днес е един крив ден, валя цяла сутрин и не сме излизали, малката киселее, после тъкмо спря да вали и дойде време за обяд, а сега спи следобедния си сън, дано докато стане време за следобедната разходка да не завали отново

Мишка, дано Елена да не се е наранила много, то сега бързо им минава

аз мажа Силвето с дентинокс, защото съдържа екстракт от лайка и лидокаин

# 591
Засега е леко подута устната, но поне не показва да я боли, хапна си от обяда както обикновено.

Сетих се да ви питам, давахте ли на малките череши? Сега имам домашни, но се чудя как да и ги предложа, натурални ми се струва опасно заради ципата и мислех да пасирам и да дам с каша или да прибавя към кисел Thinking.

Може да давате предложения за име на следващата тема!

# 592
Здравейте отново.
На Диана таткото така се вдъхнови за песничките и приказките, че се юрна да купува плейър докато тя спи. Да не сме губели време Simple Smile

Мишкаааа, дано да нямате повече инциденти. Аз всеки път си казвам, че явно това ни чака, но някак не ми става по-леко.  Аа, моля-моля. Хартията и тук е любима. Онзи ден и дадоха едно знаме в Макдоналдс - изяде го за 10 мин. Пак по-добре знаме отколкото техните спефиалитети, де Wink Нови, а и стари неща се опитват с пазарлъци, бутане на лъжицата, обяснения, демонстрации, че и аз ям и песни и стихчета. Иначе - тц. Особено първата лъжица е много тегава.

Ние малко се разходихме на обяд. Да купим морковчета за утрешната леща. После бяхме на гости на една съседка, кооято си купи кученце. Д.изобщо не му обърнаа внимание. Нали е израсла с котки и косенурки, и изобщо не се впечатлява. Игра си с разни играчки. Надявам се да е ок времето за да се разходим като се наспи.

Череши, ако имам домашни или някакви, за които да имам сигурност, че са ок, бих и дала с удоволствие. Само 'месото'. Първо малко количество, пасирани в нещо друго. По принцип, ако намеря, бих и сложила и в няколко бурканчета да си има за зимата.

# 593
  • У дома
Мишка, преди няколко седмици и дадох череши, мноого ги хареса. Значи обелих няколко череши и и  правех малки хапчици да дъвче с венците hahaha Joy Изяде 5-6 череши, и пъпеш и дадох, не го хареса, диня - средна работа, яде но мисля че не и е фаворит.
За гела не мога да помогна, имахме някакъв и просто потъна вдън земя, не мога да го открия въобще. С нищо не я мажа, тя е все киселяк, снощи пак не сме спали, в 2 се събуди и до 5 ме е държала будна #Crazy Днес направих тортата, дано да стане нещо, забравих да сиропирам блатовете, сетих се като сложих тортата в хладилника, защото минах покрай приготвения сироп hahaha Joy То и аз съм една сладкарка, "пробната торта" въобще не се получи ooooh! Дано да стане нещо, с мноого любов е направена за Лилчо, утре следобед ще отидем и на лекар, отделих днес "проби", незнам къде да ги съхранявам и съм ги сложила в хладилника Embarassed Blush Ами това е мамчета, хайде утре пак ще мина като остане време Hug Heart Eyes

# 594
Гени, а ти сигурна ли си, че може да носиш толкова престояли проби? Аз имам спомен, че се носи скоро след като се вземе, дори и фекална проба.

Забравих да напиша за мазане н зъбките. Аз не съм ползвала нищо, но ми похвалиха таблетки Камилия. Една акушерка пък ми каза, че пробиват бързо като намажеш мястото с малко сода и мед

# 595
  • Toronto, Canada
Здравейте мами и от канадска земя вече, друго си е вкъщи. Simple Smile Мишка дано да няма проблеми с яденето. Аз мажа с Бочко или Дентинокс, но скоро не съм. И на мен ми бяха казали с сода, ама не смея. Череши мисля да давам този месец. Много ми хареса кончето на Фишър прайс, при нас са евтини, та ще си помисля.
Ние пътувахме горе-долу. Габи от 8 часа полет, спа само 2 и то накрая. През останалото време само обикаля самолета, откакто започна да ходи сама и вече не лази и само ходи. Не сме имали инциденти до сега, даже като я гониш и тя се опитва да тича. ММ днес я гледа и тя хванала прахосмукачката и чисти и вика, че не е свикнал да я гледа така ходейки.От къде вади тази енергия незнам, поне спи по цяла нощ де вече по често. Та си казах повече сама с дете не, като стане на 4-5год. тогава, иначе занапред само с ММ. То ни до WC, ни да ядеш, абе въобще не съм сядала. Стюардесите и др хора все казваха да ми помагат, ама ми беше неудобно. А иначе като видя ММ много му се зарадва, днес говоря с брат ми по телефона и на него се смее, вече познава гласовете явно.
Дано оправи днес часовата разлика, че ние пристигнахме 18:00 тукашно време, а БГ 1 през ноща и тя спеше, после се събуди в 1, ама с ММ ги изпратих в хола и пак са заспали след час. Сега спи, вече не иска да я дундуркам и я оставих да плаче - 10мин и заспа. Тя и майка ми я е оставяла да плаче следобяд, че иначе не е могла да заспи.
Сега звъня по детски градини, че от другата седмица почваме. Имам алтернативен вариант една позната да я гледа в тях. Тук има детски градини по домовете и е дна жена и може да гледа най-много 5 деца (как се оправят не знам).
По-късно ще кача снимки от фотосесията, да знаете че на снимката с телефона гледа ММ и за това е толкова ухилена иначе си нервничеше.
п.с. Качих снимчици Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 май 2015, 19:17 от Tsveteto_

# 596
  • У дома
АНП, нямам никаква идея за пробите, ще видя ако имам пресни утре тях ще занеса hahaha, ама в петък така ме изигра, значи чаках е цял ден, за проби и да звънна, да ама не, чаааак в 16 часа "направихме пробите", а тук клиниката е до 15, от 9, да не се преработят. Утре ще звънна още сутринта да запазя час, ще видя кога има свободни и ако дотогава имам нова проба супер, ако не днешната Rolling Eyes Дано да стане, в една епруветка е и после е в едно допълнително шишенце, сложих я в хладилника на вратичката, дано да не се съсипе, утре мисля да е сложа да пишка, като преди това ще почистя хубаво гърнето и я слагам да взема и урина, дали ще стане Rolling Eyes Хайде мами лека вечер от мен, днес е пак киселяк, Цвети ще видя снимките  Hug

# 597
Цвете, ама и вие страшна почивка изкарахте. Важното е, че сте благополучно в къщи.

Гени
Скрит текст:
аз питах забпробата, за всеки случай. Понеже имах големи проблеми първите 3-4 месеца от бременността, да не кажа,че щях да загубя бебето, и ходих на гастроентеролог. Тя ми назначи изследваниябщ и помня, че се бях подразнила, защото работното време на лабораторията на поликлиниката беше, примерно до 12:00 на обяд, което не даваше гаранции, че ще успея да събера нещо, а пък все пак исках бързо да се направи изскедванего, защото се притеснявах за плода. Но съм забравила,какво ми беше казала. Но при всички случаи дано да успееш да вземеши утре. Стискам палци да са зъби, а не някакъв сериозен проблем

Ние утре сутрин ще се борим да взема урина за изследване. Дано да успея, за да направим всичко

Лека нощ на всички

# 598
  • У дома

Добро утро дами, почерпката днес е от нас.
Минах набързо и започвам задачките, чакам и от болницата да ми звъннат, че било пълно за днес, но може да направят изключение, чакаме лекаря да каже Praynig

# 599
 newsm44 bdbaloni Честит първи рожден ден на Лили!  Hug
Да расте здравичка и послушна, да се радва на мн обич и внимание от мама и тате Hug

Ако днес сте на док,успех Peace чакаме добри новинки

Общи условия

Активация на акаунт