Първата годинка наближава, МАЙчето нетърпеливо става

• 41 809
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
Ей ме на пак  Mr. Green
Диването спи вече от 3 часа ама тая нощ ни разказа играта - заспа в 22ч и в 1,30 като се събуди с рев..та до 4,30 се е мятал като риба на сухо. Пробвах с вода да го залъжа , с мляко, в 3,30 дадох панадол ...направо ужасно беше. Дали не беше заради ваксината дето му сложиха вчера сутринта не знам, но ако и тая вечер се повтори аз се изнасям на хотел  ooooh!
Преди малко получих смс че имам превод от НОИ който е някакъв много странен  newsm78 Много малко пари са - да не е изравнителен или нещо такова? А и е по никое време  Thinking
Genni за спането ние не сме критерий но при нас е следното: сутрешно ставане около 11,30 -12ч - то да се чудя закуска ли да му дам..обяд ли newsm78 '; после ляга в 14,30ч до около 17ч/17,30 и след това вечер си ляга около 22/22,30ч  Mr. Green
На нас педи ни забрани консумацията на мляко и белтък изрично до 2рата година заради евентуална алергия. Даже и киселото мляко ми каза да го спря ама аз си давам. То и дребния вече доста прясно мляко е изял в десертите които му купувам. На вас какво ви казаха по тая тема? Мен направо ме сърбят ръцете да му дам и двете неща за да ме улесни максимално с десертите и яденето от кухнята че сега му поръчвам само супа и основно  а десерта за следобедното аз го правя.   chef

# 616
 Blush бързо включване и от нАс
Варените яйца не са на мода при нас Simple Smile в момента се котира бъркани със сирене на керамичен тиган без мазнина  Peace и се чува мня-мня-мня  hahaha
За млякото и яйцата док беше казала да изчакаме дп 1г и като ходихме в началото на май дадахме отчет за кисело,прясно (на нишесте) мляко и цяло яйце. Тя каза "супер. Ягоди,мед (и още нещо,което забравих) каза да изчакаме до 1,5г...
За съня
-сутрин спи до 9:30
-обядва в 12 и спи 13-16
-вечеря в19:30 и заспива в 22
Така...време е за баня Simple Smile лека от нас

# 617
здравейте   bouquet

нашият режим е ставане между 8 -9 сутринта, закуска, след което се обличаме и излизаме навън от 10-12, прибираме се и в 12:30-13:00 обяд, след това гушкане и приспиване от 13:30 до 14:00 и като заспи до 16-17, след което ядене на следобедна закуска и излизане навън до 19:00, когато се прибираме и се подготвяме за вечеря 19:30 ч и след което в 20:00 къпане и в 21:00 - 21:30 гушкане и приспиване, през нощта се буди минимум два пъти и така, чак до сутринта  Joy

Гени, мама ми каза, че първите зъбчета не се виждат и мога да проверя с метална лъжичка дали са пробили, чува се леко лъжичката като ги чукне, аз така направих и така първо ги чухме, а после ги видяхме, нашите първи бяха долните два, може да пробваш

Щруделче, много благодаря за този сайт, аз не го знаех  Blush, но не разбрах какво имаш предвид, че има мошеници, какво трябва да гледам, за да не се излъжа  newsm78, че вече ми се случи, когато си поръчах от сайта абубу

нашият педиатър не ни е забранявал яденето на яйце и мляко

# 618
  • Toronto, Canada
Ето и от нас.
Сутрин спи до 7-8-9 (напоследък всеки ден е различно), закуска
следобеден сън 11-14:00, обяд
17:00 - след.закуска
19:30-20:00 - вечеря
ляга в 21:30
Не съм давала още мляко или белтък, въпреки че в БГ яде някои неща с яйце. Аз вчера дадох краставица, днес череши. Днес и правих спагети, както си ги правя за нас. Откакто се прибрахме малко трудно ми идва да мисля и за нея какво да и сготвя. Колко хубаво си беше на кухнята Simple Smile
При нас е затишие със зъбите, пак си се лигави и лапа ръцете, но няма нищо. при нас бях предни доли първите, дращеше като ги напипах.
Сайта има много продавачи мошеници, даже мисля че имаше тема в бг мама. Гледай мненията за продавача. И аз съм поръчвала от там.
Лека и спокойна нощ

# 619
Момичета, днес е някакъв ужас. Вероятно от зъби, но такова чудо не е било досега. Откакто е станала от предиобедния сън рев-рев. Сополи. Нарежда - ененененен и разни по-сложни. Опитва се горкото да ми каже какво му е, но аз неразбирам. Явно нещо тотално не му е добре на детето. Ни навън, ни вътре. Ни гушнато, ни негушнато. Нито да пееш, нито да рецитираш. Нищо. Само дърпа ушите, лапа ръцете  и пищи. Направо се видях в чудо. Следобяд изобщо отказа да яде плодовото пюре и да пие мляко. Изяла е 3-4 мижави бисквитки. По някое време купихме Камилия и откровено препоръчвам това нещо за тежките моменти. Доста се подобри. Даже се заиграваше и сама. Сега дадох и една дозичка преди лягане. Дано да няма проблеми през нощта.
На баща и в аптеката са му дали за мазане Генгигел. Някой има ли впечатления? мазах веднъж, но то беше след камилията, която вече си действаше.
Нашата педитърка ми каза, че вече мога да давам цяло яйце. Аз даже си внуших, че прави някаква реакция на белтъка от филийките сутринта като я изведохме на обяд и започнаха да и текат очите и носа. За мляко педи нищо не е споменавала. Давах в малко бисквитена торта мое производство. Иначе разните му там пюрета, които са с мляко си ги яде. Мисля засега да си пие АМ, пък обикновено ако се случи в някой сладкиш. Кисело давам от миналия месец и то доста често. Най вече произведено от баща ми, който се специализира. Ягоди ще изчакам да намеря домашни и ще тествам само вътрешната част без семчиците отвън. Преди това мисля да подготвя с една каша на Бейбилов.
Мислех началото на седмицата да я ваксинираме. Добре, че се позабавихме с изследванията и се отложи, че сега нямаше да знам от какво са истериите и чудо щеше да е.
Зелделина, според мен сумата е такава, защото изтича първата година от майчинството. Помня, че първият месец нещо имаше по-завързано. Аз пък преживях шок, защото онзи ден имах в сметката 30 лв Sad, които днес реших да изтегля. Най-изненадващо получих бележка, че след транзакцията остават 170 лв и изпаднах в потрес. Чак след това се усетих какво се случва.

Последна редакция: ср, 27 май 2015, 23:04 от anp

# 620
Здравейте мами.
Какви са тия спящи дечица, пу, пу.
Моето зверче става в 7ч.пие си млякото и заспива в 9-9:30ч.Спи 1ч.става и закусва, следва разходка до 1ч. Обядва към 14ч.и с 300 зора го приспивам:носене, пеене, люлеене... Спи максимум час и половина. В 17ч.е сл. закуска, после разходка до 19ч..Вечеря, играе малко с тати, къпане и рев за мляко и ооооо СЪН към 22:00-22-30ч.
 В 2-3 сутринта по часовник, писъци, крясъци до посиняване. Мляко и после мрънкане и пазарлъци за носене до към 4ч..  Това е нашето ежедневие сега. Много ми е криво и съм толкова изморена, но си имаме зъбче, остават още 3 надути. Днес вече му дадох Панадол, нищо не помага 4 дни спя по 3-4ч.изтощена съм,да минава по-бързо, че... Общо като сбор 2-3ч.дневен сън и максимум 9- 10 през ноща с паузата за ядене. Белтък взех умишлено да изпускам по малко като давам жълтъка. Прясно ммляко не съм давала още. Ягоди имам домашни, но няма да давам поне още 4-5 мес., ще ги консервирам. От череши е пил сок.  Някой беше питал за застройка на супа, варя с яйцето 15-20мин.,пресича се, но нали после пасирам, та няма проблем.
Лека вечер.   bouquet

Последна редакция: ср, 27 май 2015, 23:34 от Pancake_86

# 621
  • У дома
Добро утро мами, и при нас ужаса със спането продължава, сутринта в 7 ме събуди , през ноща се будим кам 2-3 и до към 4-5 рита като ненормална в леглото - ако ревне, ставам да е нося, нооо ние не ядем през ноща #Crazy #Crazy Сутринт ставаме 7-8, повече няма спане, ядем мляко, играе (т.е слугата и е носи през повечето време, ако е ок времето излизаме, но напоследък мноого вали), към 11-12 обядваме, "мятаме " се още половин-един час и благоволява да заспи (добре, че заспива сама, и не я люлея и разнасям аз). Ставаме към 14-15 часа, към 16-17 каша или к.м. бебешко. Към 18, когато вечеряме е най-непоносима, иска от нашата храна, хвърля се по земята, ако не я вземеш, рита и пищи като заклана, хапва една две хапки от нашето ако е ок, ако не сух хляб Joy После ни спира тока до към 20 часа когато е къпем, 20.30 мляко, скачане и мятане пак до към 21-22 и с рев лягане #Crazy
Вече съм толкова изтощена, че не е истина. След нейното лягане, започва миене, оправяне след нея лудницата, а снощи съм гладила нейни дрехи над час и половина.
Палачинке, напълно те разбирам. За капак и вкъщи в лудница, кочина, във всеки малък промеждутък гледам да управя нещо, днес супа от 7.30 съм започнала да готвя #Crazy И направо полудявам ММ като каже, какво правиш по цял ден #2gunfire #2gunfire #Cussing out #2gunfire  За супата застройката никога не ми се е пресичала, ето ви рецепта : жълтък, половин кофичка к.м. и тъй като тук е леко сладко к.м., слагам няколко капки лимонов сок, досега не се е пресичала никога. Аз също варя със застройката даже 30мин.
Офф хайде, че пак врещи #Crazy #Crazy #Crazy Лек и усмихнат ден мамчета Hug

# 622
Здравейте от нас.
При нас нещата се успокоиха, но мисля и днес да давам Камилия, за да съм спокойна. Да няма пак пристъпи на истерия.
Анаправо не ми се мисли за нощни ревове и ужасии. Дано да отминат бързо при всички.

Благодаря за съветите за застройките. Ще сее възползвам. Аз по проинцип, когато изобщо правя, е след като махна супата от котлона. Дори изчаквам малко и слагам кисело мляко с яйце. Ясно е, че за малко дете не е подходящо.

Понеже започва сезонът с пресни плодове, моля за съвети как да консервирам в буркани някакви плодове да си има за зимата. Без захар. Изобщо не съм в час по темата, но съм ентусиаст щом е за Диана. Зелделина май беше опитна newsm78

# 623
Гени Мерси не се бях сещала да сложа лиминов сок да не се пресича. За нас слагах оцет малко в яйцето. КМне слагам, че напоследък доста обича да хапва супата с месце, та нали не се мешат мляко и месо, заради желязото.
Пробвай като се събуди вечер малко АМ, поне моя се успокоява по-лесно.И в нас е кочина, а аз както обичам чистичко, голяма мъка ми е.  Hug
АНР Ще пробвам и аз тази Камилия, че днес пак Панадол му намазах венците от нищо не се успокоява друго. Малко сополки имаме, кашли, но е от венците, поне Т няма. Кашли, защото бърка с ръчичка навътре и се задавя.
Хайде, че пак ревна, днес от 8ч.е буден и постоянно мрънка и реве.  #Crazy

# 624
anp плодовете ги правех на пара, пасирах и след това в бурканчета във фризера. Бях направила и стерилизирани бурканчета но на много места четох че може да се развие някаква бактерия и се отказах да му ги давам и ги изхвърлих. Аз се чудя дали да правя тая година пак бурканчета.  Thinking Той реално вече яде всичко и може би просто ще ползвам сезонните плодове. Сега е на ягоди и малини, мисля да купя череши че обожавам и от тях да му дам. Ял е кайсий, праскови..общо взето всички алергени и няма реакции Simple Smile
Аз отдавна не му варя яйца. Каквото са му сготвили в Хер Бебето - това е . Mr. Green  Само в неделя нямат доставки но тогава яде от нашата храна- просто я правя с идеята, че и за него трябва да става  chef Миналата неделя за обяд яде пълнени тиквички с кайма и ориз а за вечеря пилешка супа.
Не го мисля особенно понеже гладен няма да остане - само издебва да е отворено в банята и веднага напада на доги купичките - вчера го намерих пак там. В едната ръка награбил от храната и и пъха в устата, а с другата върти едно топче в купата и с вода Joy hahaha Joy hahaha Просто ще ме умори това дете. Само глупости съчинява - точно като майка си на младини  Mr. Green

# 625
и аз вече качих няколко снимки на Силвия от рождения й ден, разгледах и новите качени снимки и направо ми идва да ги намачкам и нацелувам всичките рожденици Heart Eyes

малката също е голяма беладжийка, само за секунда да я оставя и нещо ще хвърля по земята, ще налапа каквото не трябва, ще събаря дрехи, ще разхвърля Joy въобще не мога да й насмогна да събирам разпилени неща, чак като заспи

и ние днес се събудихме с дупето нагоре и мрънкаме аз щяло и нещяло, та я изведох на една сутрешна разходка малко да се измори и сега хапна и заспа и аз си почивам  Crazy

# 626
Джули, ако ще поръчваш, гледай рейтинга на самия продавач да е поне над 95, даже 96 %. Също така рейтинга на самия продукт , както и фийдбека. Имай впредвид обаче , че малко бавно пристигат нещата -  за около 30-40 дни. А за мошенници има всякакви случаи. Поръчваш едно , пращат ти друго, или пък поръчваш си сини ботуши, а ти пристигат бежови и по-голям номер (както стана с мен  Laughing). Има и фалшиви магазини. Пускат разни неща на нереално ниски цени и ти поръчваш, плащаш пък нищо не пристига. Повечето такива са без никакъв рейтинг. От тях не поръчвай. Хубавото е,че ако стане фал, по принцип имаш защита от сайта, има начин да ти се върнат парите. Направо ти давам линк към темата с алиекспрес. Там подробно е разяснено:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=834785.0;topicrefid=19

Но имам и доста сполучливи неща пристигнали. Например обеци за 0.99 долара с безплатнаа доставка, както и няколко рокли и др.неща на дребния  Laughing Ако имаш допълнителни въпроси ми пиши. Ще се радвам да помогна Wink

# 627
Здравейте,
миналата година правихме с майка малки бурканчета с праскови и сини сливи (и двете белени) с изворна вода и без захар. Давала съм от тях зимата. Отдрлно е пробвала и круши от компот Peace Към домашните неща добавям лютеница.

Череши пресни да яде отказва,но стиснати на сок-става hahaha

За вит Д преди време някой питаше-не давам от август миналата година (но то си е индивидуално )

В момента тръшка възглавниците по леглото и ги язди  hahaha

Време е да поизлезем,да ср кротне малко hahaha

# 628
здравейте

Щруделче, благодаря ти, ще имам предвид рейтинга   bouquet

ей, къде се изгубихте всички

кажете ми къде мислите да празнувате първи юни, чудя се къде да отидем с малката, всички мероприятия, за които чета са за по-големи деца  newsm78 Grinning

# 629
Здравейте. При нас нищо ново
Никъде няма да пътуваме. То нали е работен ден? На нашата улица ще правят детски празник от 17:30 и ако е хубаво времето ще минем да видим какво е. Ако има и някакви песнички и т.н. в парка и там може да минем. Д.се радва на такива неща.

Мони, може ли да ми пратиш инфо как ги правихте тези бурканчета. Нещо такова имам предвид.

И при нас има атаки на котешката купичка, но гледам да ги отбивам Simple Smile подозирам, че ще хареса гранулите на костенурките, но за щастие няма достъп до тях.
Забравих на кого му бяха изгърмели бурканчетата храна за малчо. Мислех, че е Зелделина но то беше в ранните ми дни във форума и явно съм се объркала  Laughing

Панкейк, дано да е подействала Камилия-та. При нас е ок. Жалко, че се дава само 3 дни.
Хубав ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт