ДУБАЙ 9-та тема

• 85 146
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
  • София

Здравейте,

аз така и не се ориентирах с тези зони на метрото, които са картата. Дали може малко да разясните?

Благодаря предварително.

# 421
За нищо  Hug
Цената на златото се променя постоянно, така че на място е най-добре.
Препоръчително е да купувате само от магазини, защото иначе могат да ви измамят Confused
Цените се договарят, така че пазаренето е задължително и може цената да падне наполовина. Grinning

# 422
  • тук-там
аз така и не се ориентирах с тези зони на метрото, които са картата. Дали може малко да разясните?
Благодаря предварително.

http://www.rta.ae/wpsv5/links/Nol_7Zone_Eng.pdf

Eто. Общо взето - червената линия върви по дължина.  Свързва Марината с Дейра.
Двете линии се пресичат на Буржуман и Юниън. Само там и влизат под земята.

# 423
  • София
http://www.rta.ae/wpsv5/links/Nol_7Zone_Eng.pdf

Eто. Общо взето - червената линия върви по дължина.  Свързва Марината с Дейра.
Двете линии се пресичат на Буржуман и Юниън. Само там и влизат под земята.

Да да това ясно, имах впредвид седемте зони, които са в различни цветове. От тях ли зависи цената на съответното пътуване? В смисъл някои зони са по евтини или пък имаш право само в една зона да пътуваш?

# 424

Здравейте,

Благодаря предварително.

Разбира се Simple Smile

В Дубай има 2 линии на метрото - червена и зелена. Освен това има и зони, от които зависи колко ще струва пътуването.
Ето карта:

За да си я имате и видите по-голяма или натиснете тук линк.

Ако пътуването започва и завършва в 1 зона - цената е 3 дирхама.
Ако пътуването започва в една зона и завършва в съседната зона - цената е 5 дирхама.
Ако пътуването започва една зона и завършва в друга зона, която не е съседната - цената е 7.5 дирхама.

# 425
  • София
Скрит текст:
Разбира се Simple Smile

В Дубай има 2 линии на метрото - червена и зелена. Освен това има и зони, от които зависи колко ще струва пътуването.
Ето карта:

За да си я имате и видите по-голяма или натиснете тук линк.

Ако пътуването започва и завършва в 1 зона - цената е 3 дирхама.
Ако пътуването започва в една зона и завършва в съседната зона - цената е 5 дирхама.
Ако пътуването започва една зона и завършва в друга зона, която не е съседната - цената е 7.5 дирхама.

Балерина, много благодаря за отговора.
Зная, че има две линии, но не знаех какви са тези 7 зони и как се изчислява цената на всяко пътуване. Точно това ме интересуваше. Сега вече ми се изясни този въпрос.

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 20:48 от NaniG

# 426
  • тук-там

Разликата е малка, така, че не си струва да я мислите.  Даже мисля, че имаше и нещо като времева зона. Т.е за определено време не ти взема втори път пари, ако сменяш. Но...не съм сигурна. newsm78

Гледайте, като чекирате на излизане - показва колко пари остават, има минимум, май беше 5 дирхама, под който няма да те пусне следващия път да влезеш.

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 21:15 от Wild_rabbit

# 427
  • София
Wild_rabbit Благодаря. От темата разбрах, че най-добре да вземем Силвър карти и аз към тях съм се насочила. До колкото разбрах и аз минимума, който трябва да има в картата е 5 дирхама. Понеже въпроса с оставащата сума ме касаеше питах някъде по назад или на лични и вече ми е ясно, че трябва да следим оставащата сума при чекиране.

П.П. Направила съм си в един файл по дни възможните варианти за придвижване, дали някой от вече ходилите има желание да погледне и да каже дали съм се справила със спирките на градския транспорт, там където ще ползваме такъв?

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 21:17 от NaniG

# 428

Балерина, много благодаря за отговора.
За нищо Simple Smile

Сега погледнах линка от Wild_rabbit и ми направиха впечатление цените.
Много са странни - 2.30, 4.10 и 5.80. Crazy

От официалния сайта на метрото ми дава 3, 5 и 7.5, даже и на сайта на картите е същото.

Даже цената на самата карта пишат, че е 20 дирхама, а в официалният сайт е 25.

# 429
  • тук-там
И на мен ми направи впечатление и тъкмо щях да трия, да не подведа някого..... newsm78
 И аз си спомням цени като 5 и 7, но понеже не ползвахме много метрото - реших, че ......
А уж е официален сайта.
Не е толкова голяма разликата, но все пак някой може да разчита.

Аууу, сега видях долния ляв ъгъл - 2007-2010г.
Старо е, но защо въобще са го оставили в пространството. newsm78

NaniG  - изтрий си цитата, ще изтрия и аз.

# 430
  • София
Скрит текст:
И на мен ми направи впечатление и тъкмо щях да трия, да не подведа някого..... newsm78
 И аз си спомням цени като 5 и 7, но понеже не ползвахме много метрото - реших, че ......
А уж е официален сайта.
Не е толкова голяма разликата, но все пак някой може да разчита.

Аууу, сега видях долния ляв ъгъл - 2007-2010г.
Старо е, но защо въобще са го оставили в пространството. newsm78

NaniG  - изтрий си цитата, ще изтрия и аз.

Точно това погледнах и аз, че не е актуално. Като четях старите теми видях, че преди цената на картата е била 20 дирхама, а сега е 25.
Готово изтрих цитата.
Аз още веднъж Ви благодаря и на двете за съдействието. Макар да има доста време до нашето пътуване искам да се подготвя добре, тъй като не ми е позната дестинацията.

# 431
За нищо  Hug
Цената на златото се променя постоянно, така че на място е най-добре.
Препоръчително е да купувате само от магазини, защото иначе могат да ви измамят Confused
Цените се договарят, така че пазаренето е задължително и може цената да падне наполовина. Grinning

Благодаря ти Барелина- за търпението smile3525за  линковете ,по-долу за картата на метрото и за отговора за моя пазар  Wink. Знам , че се пазарят като в Турция и понякога се добиват добри цени .Не се съмнявам , че цената на златото варира , но моля за някакъв ориентир за цена на грам ???? Много ми е важно , защото имам нещо, което много държа да купя от Дубай.  newsm17

# 432
Аз реших, че промо може да има някакво, а то просто дубайците са си вдигнали цените Crossing Arms

bebeOgi, 3-4 пъти на ден се променя цената на златото.
Там на място има табло, ей такова /слагам снимките в скрит текст/ с цените за грам на различните карати:
Скрит текст:

Но според мен всичко си е до пазарлък на място  Simple Smile

Ето примерни цени:

26.6.2015
111.5 aed - 18 карата
129 aed - 21 карата
134.5 aed - 22 карата
141.75 aed - 24 карата

30.1.2015
120 aed - 18 карата
139 aed - 21 карата
145 aed - 22 карата
153 aed - 24 карата

Сега ми попадна и този мол за бижута и не само, може да му хвърлите един поглед, защото е много близо до мола на емирствата Simple Smile Голд енд даймънд парк се казва, ето линк.

# 433
Барелина, нямам думи с които да ти благодаря за безценната за мен информация. Благодаря ти също за готовността и отзивчивостта да отговориш на въпросите ми ! Hug newsm10 smile3525

# 434
  • sofia
Потърси разказа ми за Дубай, има цени на златото, от февруари е.
Цената на таблото искам да уточня, че е без комисион на магазина

Общи условия

Активация на акаунт