ДУБАЙ 9-та тема

• 85 142
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Барелина, нямам думи с които да ти благодаря за безценната за мен информация. Благодаря ти също за готовността и отзивчивостта да отговориш на въпросите ми ! Hug newsm10 smile3525
Hug

# 436
Потърси разказа ми за Дубай, има цени на златото, от февруари е.
Цената на таблото искам да уточня, че е без комисион на магазина

lyuba84, Благодаря ти . Непременно ще потърся твоя разказ за Дубай в темите.
Какъв е ориентировъчно % на магазините ?

# 437
Здравейте на всички!  Simple Smile

Вчера с приятеля ми решихме,че ще си организираме екскурзия в Дубай през ноември/декември.И тъй като аз съм доста организирана още от днес започнах да правя проучване кое,как,къде.Въпросът ми е дали според вас все още е рано за резервации и организация?  Simple Smile

# 438
Защо да е рано? Зависи дали си човек, който обича да планира. Иначе програма можеш да измислиш и за няколко часа  Grinning
За Бурж Халифа е рано за билети. Самолетни билети, хотел и план програма можеш да организираш и от сега.

# 439
Защо да е рано? Зависи дали си човек, който обича да планира. Иначе програма можеш да измислиш и за няколко часа  Grinning
За Бурж Халифа е рано за билети. Самолетни билети, хотел и план програма можеш да организираш и от сега.

Да,най-вероятно сте права,мисля да започна полека още от сега да резервирам
Изчетох доста от темата,но има някои неща,за които мненията са противоречиви и затова мисля да попитам отново:
1.Тъй като сме млада двойка без брак,мислите ли,че ще е проблем за хотела,при положение,че в Booking не е посочено изрично да има забрана
2.Някъде срещнах коментари,че в метрото има отделни вагони за мъже и жени и т.н.,ако може някой по-запознат да сподели
3.При положение,че наемем кола,как стоят нещата с паркирането.Задължително условие в програмата ни е Атлантик-има ли безплатен паркинг за посетители?Също така в Абу Даби,при посещение на джамията?За моловете предполагам,че паркинга не е проблем
4.И последно въпросните ваучери за сафари и прочие-имаше толкова много различни коментари,че съвсем се обърках,от къде е най-добре да бъдат закупени,имаше мнения за някакъв сайт Кобонати,за Ибей..?
Благодаря предварително Simple Smile

# 440
За брака бях писала преди - ако ви питат, казвате, че сте женени и това е.   Laughing
Може би само в хостели и нисък клас хотели биха искали брачно свидетелство Crazy

В метрото си пътувате заедно с половинката в стандартен вагон.
Има един вагон само за жени и деца. Peace

# 441
  • Varna, Bulgaria
Здравейте!!!  Joy

Не знам дали изобщо ще има интерес към въпроса ми... Но не смея, пък и едва ли ще се рамзина без "тема в коша" - ако пусна отделна тема...
но искам да запитам  - какви са сувенирите и подаръците, които се носят от Дубай?  newsm78

Приятелката ми ще ходи на екскурзия там  #Crazy и ме попита : какво да ти взема???
а аз като не знам, какво да си поискааам  #Crazy

# 442
Остави на нейния избор за да е изненада ..... Joy
Има безброй , милиони сувенири ! Нека не забравяме , че това е едно от комерсиалните места в света  Wink

# 443
  • sofia
Потърси разказа ми за Дубай, има цени на златото, от февруари е.
Цената на таблото искам да уточня, че е без комисион на магазина

lyuba84, Благодаря ти . Непременно ще потърся твоя разказ за Дубай в темите.
Какъв е ориентировъчно % на магазините ?
Зависи колко купуваш и колко се пазариш. 10% но аз съм стигала до 40$ за 22 карата

# 444
  • Varna, Bulgaria
Остави на нейния избор за да е изненада ..... Joy
Има безброй , милиони сувенири ! Нека не забравяме , че това е едно от комерсиалните места в света  Wink
e... oставила съм я ... и не се съмнявам в избора й... Heart Eyes
просто питах за идеи ...  Blush

# 445
  • тук-там
Поръчай си от техните oil парфюмчета.  Малки са, не са скъпи. Аз накупих доста и всички им се зарадваха. Миризмата е много специфична и стават за всичко. Аз ги ползвам като ароматизатори.

# 446
За брака бях писала преди - ако ви питат, казвате, че сте женени и това е.   Laughing
Може би само в хостели и нисък клас хотели биха искали брачно свидетелство Crazy

Благодаря за информацията!

Друго,което искам да попитам всички ви е в коя част на Дубай е добре да се отсяда.Прочетох,че препоръчвате Ал Барша,а за Дейра е ясно,че няма да е там.Има доста хотели в Бур Дубай-нещо за квартала да ми споделите?Харесала съм си също http://www.booking.com/hotel/ae/naia-breeze.bg.html?sid=f9e210a5 … 1&#map_closed  мнения за района?

И вторият ми въпрос е:в случай,че в Wizz няма свободни автомобили за датите,които сме си избрали,има ли и друга компания,от която можем на наемем кола онлайн?   Rolling Eyes  newsm03

# 447

Друго,което искам да попитам всички ви е в коя част на Дубай е добре да се отсяда.Прочетох,че препоръчвате Ал Барша,а за Дейра е ясно,че няма да е там.Има доста хотели в Бур Дубай-нещо за квартала да ми споделите?Харесала съм си също http://www.booking.com/hotel/ae/naia-breeze.bg.html?sid=f9e210a5 … 1&#map_closed  мнения за района?

И вторият ми въпрос е:в случай,че в Wizz няма свободни автомобили за датите,които сме си избрали,има ли и друга компания,от която можем на наемем кола онлайн?   Rolling Eyes  newsm03
Хотелът изглежда много добре, с добри отзиви. Идеален, ако сте с кола - на 5 мин. от Дубай Мол.
А за кола под наем - ние си взехме на място от AVIS. Определено на място цената е по- добра.

# 448

Хотелът изглежда много добре, с добри отзиви. Идеален, ако сте с кола - на 5 мин. от Дубай Мол.
А за кола под наем - ние си взехме на място от AVIS. Определено на място цената е по- добра.

Да,и аз мисля,че ако сме с кола мястото е идеално.А може ли да споделиш колко ви излезе колата от AVIS,през Wizz гледах,че за 7 дни е около 250 лв.?  Simple Smile

# 449
[

[/quote]
[/quote]

Да,и аз мисля,че ако сме с кола мястото е идеално.А може ли да споделиш колко ви излезе колата от AVIS,през Wizz гледах,че за 7 дни е около 250 лв.?  Simple Smile
[/quote]
Това през сайта е супер подвеждащо, защото цената е без застраховки и т.н. Ние трябваше да избитаме между 2 застраховки: по-евтина basic (която е минимала и задължителна) и по-скъпа, която ни обясниха, че в случай на ПТП, вземаме протокол от полиция и нищо не плащаме, дори и ние да сме виновни. Та с по-скъпата застраховка платихме 620 лв за 11 дни (но в тази цена влизат и тол таксите, които се плащам накрая) Това са магистрални такси и колкото повече пъти минавате през дадени gates толкова повече плащате. Нашите тол такси бяха 150 лв, което е супер много. Нормално се плащат 50-100лв, но ние все пак навъртяхме 2.000км. Освен всичко друго блокират по кредитната ти карта още толкова (т.е. общо 1,200 лв бяха блокирани) и на всичкото отгоре от блокираните пари след 3 седмици си бяха приспаднали още 120 лв (незнайно защо), може да са решили, че има драскотина нещо) Не съм се занилавала да се обаждам и да се разправям защо са ми взели още пари, защото едва ли щяха да ги върнат...Стана толкова дълго, защото исках да обясня, че няма смисъл от по- скъпата застраховка (така или иначе пак взеха пари, а уж тази застраховка premium покриваше всичко и беше 2 пъти по -скъпа). Плюс разходите за бензина, които бяха около 150лв хич не е евтино, но ние все пак бяхме само двама, но удобството си има цена. Само един път първия ден се качихме на метро и беше ужасно...5 пъти повече хора от преди 2 години, а и цените бяха по-високи.

Общи условия

Активация на акаунт