Отговори
# 540
  • Terra incognita
Здравейте,момичета! Аз съм на преглед в петък. Намирам се в чужбина и предполагам, че прегледите доста се различават. Тук ме мерят, мерят ми кръвно, " пребъркват ме" и накрая слушат тоновете на бебето с Доплер. Ехограф няма. На ехограф съм чааак на 25 май, кой ще чака до тогава,не знам. Освн това преди 20 дни ми откриха и хипотироидизъм и съм на еутирокс.
Хубав ден на всички!  bouquet

# 541
Честит Великден на всички! Да сме здрави, изпълнени с доброта и през октомври да гушнем ангелчетата си.   bouquet
Ако няма сериозни индикации за проблем, аз съм против амниоцинтезата, колкото и минимален все пак има риск от спонтанен аборт. Моят лекар казва, че  е статистика, взимат се предвид годините на родилката и се изчислява риска. 
vasilissa1 какво имаш предвид под " пребъркват ме"? Мен също ме мерат, килограми, обиколка, но и ехограф!

# 542
  • Сливен
Според мен означава, че и правят обикновен гинекологичен преглед. За мен това е абсурдно - и през двете ми бременности такъв ми правиха като наближих термина и то да проверят за разкритие. Една съфорумка , която се беше записала в началото в темата ни, живееща в Германия, също каза, че са и правили такъв преглед, после направи спонтанен аборт, не знам дали има връзка, но за мен е по-добре да не се прави, поне не в началото.

# 543
  • В къщурката на хълма на феите
аз днес съм на преглед - и о чудо! не забравих за него Mr. Green Mr. Green ще си нося каквото имам изследвания пратени при мен от лабораторията, а другите ще чакам док. да ми каже резултатите .. предполагам, че ще ми даде направление и за тест Куумбс, понеже така се уговорихме с него ..  аз лично не бих дала да ме бърникат .. с 300 мъки доктора ме убеди предния път да вземе проба за Цито и МБ и то след като ме увери десет пъти, че няма да има дълбоко бърникане .. пробите взе само с две различни по вид тампончета ..

# 544
И мен последния път като бях на преглед (Германия) леко ме опипаха отвътре и не гледаха с ехограф. Кръвно, урина, 2-3 въпроса и това беше. За първи път бях на преглед без ехограф и не разбрах точно АГ какво видя и разбра така, но реших да не и се бъркам.

# 545
  • Terra incognita

vasilissa1 какво имаш предвид под " пребъркват ме"? Мен също ме мерат, килограми, обиколка, но и ехограф!
Качват ме на магарето и лекарят " опипва" с ръка как са нещата отвътре. Много ми е странно това! Но така процедират с всички. Ехографът е лукс, има го само по частните кабинети, а като се наложи те пращат в някоя болница #Crazy

# 546
Значи аз ходя паралелно при двама доктори, едната е тази която ми води ЖК и си ме преглежда през корема , но доки в клиниката където правихме ин витрото продължава да ме гледа с вагинален ехограф. Нямам до момента никакви притеснение понеже това е човека благодарение на който в момента съм бременна.

# 547

Качват ме на магарето и лекарят " опипва" с ръка как са нещата отвътре. Много ми е странно това! Но така процедират с всички. Ехографът е лукс, има го само по частните кабинети, а като се наложи те пращат в някоя болница #Crazy

Не бих дала така да ме бърникат, както казва mecani само за МБ и цитонамазка разрешавам.

# 548
  • Terra incognita
Аз лично нямам проблем с този вид преглед, това се практикува в цяла Европа ( и не само) и може би е единственият достоверен начин да се установи състоянието на шийката на матката (дали е добре затворена). Не мисля,че има връзка между този преглед и аборт.

# 549
Значи аз ходя паралелно при двама доктори, едната е тази която ми води ЖК и си ме преглежда през корема , но доки в клиниката където правихме ин витрото продължава да ме гледа с вагинален ехограф. Нямам до момента никакви притеснение понеже това е човека благодарение на който в момента съм бременна.

И аз съм бременна чрез ин витро, доктора си ме следи изцяло, само на него имам доверие, но не с вагинален ехограф, а с нормален.

# 550
Да, опипването изобщо не е болезнено или супер неприятно, но точно така усещат най-добре шийката. Независимо дали са ме гледали с ехограф винаги първо леко са опипвали вътре, странно ми е, че има прегледи, на които не се прави. И щом лекарката го иска едва ли просто и е кефнало да си рови там, не бих казала "не разрешавам".

# 551
  • София
Здравейте, момичета!

Не знам дали е свързано със спонтанен аборт гледането, но мен дори последния преглед ме гледаха (доглеждаше нещо, което не можа да види на коремния) с вагинален ехограф. Докато имах зацапване, всеки път ми гледаше шийката и дали има кръв вътре. Само цитонамазка не ми взе, каза, че не иска сега, след като тъкмо ми беше спряло зацапването.
Всеки си знае де, но аз си имам доверие на лекарката и не протестирам, каквото и да каже - тя все пак знае по-добре от мен.

Аз чак другата седмица съм на преглед, как ще издържа до тогава не ми е ясно - много съм любопитна, дали ще видят пол вече  Simple Smile

Хубав ден от мен  Hug

# 552
Христос Воскресе, момичета!Да сме здрави и щастливи всички!

Аз съм в 13 г.с. Бях на преглед миналата седмица и о, чудо!Казаха ми, че бебчо ще е момче. Дори аз видях нещото, което му виси между краката. Бях доста шокирана, защото баткото се криеше до 7-мия месец и изобщо не съм и очаквала да ме сюрпризират толкова рано с пола на номер 2. Мерихме нухална транслуценция - 1.1, броихме пръсти и взехме кръв и урина. Сега чакам резултатите и стискам палци всичко да е наред. На 35г. съм, така че 1:10000000 не очаквам.Simple Smile

Мина кошмарното гадене, слава на Бога, но нямам и много време да се вглеждам с себе си заради тичането по сина ми. Добре, че е на ясла от днес, а аз на работа, за да минава по-бързо времето. Накупих разни дрехи за бременни и определено се чувствам по-добре. Дано не каза пак 30 кг. От 55 бях станала 85, но после с пилатес и аеробика се върнах във форма. Сега уж внимавам, но видях, че със спорт и правилно хранене пак мога да стана фиданка и съм по-спокойна.

Леко бременеене на всички ви! Hug Hug Hug

# 553
Мен последно в 9-та седмица ме гледаха с вагинален, после винаги с коремен. Не са ме "опипвали" , но ако кажат, че трябва няма да ритам. В 20-та седмица ще ме гледат малко с вагинален , но ще е за имерване на шийката на матката. Има жени, които имат повече коремна мазнина и при тях с коремния ехограф не винаги се вижда добре и по-често ги гледат с вагинален. Вие като правите секс с мъжа си това не е ли "бърникане"? Simple Smile  Mr. Green

# 554
Здравейте дами! Наистина голямо затишие е настанало около празниците. Ама сега ще се активизираме. Да се включа за прегледите- предния път до 12 г.с. ме гледаха с вагинален и след това с коремен. Сега нали смених за известно време доки и не знам още, но ФМ ми го правиха с коремен. Аз също не се притеснявам за вида преглед, както преценят. Хайде стискам палци на всички с предстоящи прегледи, Денис, ти да се похвалиш с пола.

Общи условия

Активация на акаунт