Отговори
# 555
И аз не виждам какво притеснително има във вагиналния ехограф или в прегледа. При положение, че се практикува в цял свят от почти всички гинеколози, не знам какво основание бих могла да имам, за да "не разреша". Освен това в секса наистина има много повече "бърникане". А пък чак това нещо да предизвика и аборт е крайно заключение според мен. При положение, че не съм компетентна и нямам медицинско образование, съм си избрала лекар, на който имам доверие и не му преча да си върши работата.

# 556
  • Сливен
А пък чак това нещо да предизвика и аборт е крайно заключение според мен.

Аз не прочетох такова нещо, нито написах, ама карай. Факт е, че едното се случи след другото, дали има връзка не знам. Радвам се, че на мен такива прегледи не ми правят, първо са супер некомфортни и второ когато всичко е наред не виждам смисъл от тях, ако лекарят прецени няма да се дърпам, точно защото имам доверие. Радвам се и че моята лекарка въобще не вижда смисъл да прави такъв , а и за цитото - защо трябва да се прави в моя случай, когато имам една ІІ-ра група от ноември пак при нея - трябва да се гледа комплексно и да не се правят ненужни изследвания, поне според мен. Когато се налага - винаги.
Стискам палци на всички с прегледи  Hug и аз съм чак другата седмица - четвъртък, нямам търпение вече, защото тези дни не усещам бебето, знам че сега е рано за постоянни усещания, но си ме гложди това.

# 557
  • В къщурката на хълма на феите
Бисквитка да ти кажа вероятно моето мнение се е формирало въз основа на информацията, която имам от лекарите, които съм посещавала .. на мен ми е казано, че шийката е под огромен натиск отвътре /в смисъл да издържи теглото на плода/, за да й се причинява натиск и отвън, защото така се увеличава риска от прокървявания и т.н. .. честно казано при мен положението е страх лозе пази .. ако на ехограф се види скъсяване или дори и някакво минимално съмнение се появи в тази посока, вероятно бих разрешила на лекаря преглед с ръка, но иначе не ..

що така бе момичета, пак се разделихме на два лагера и всеки се опитва да надвещи, че той е правия в мнението си???

# 558
  • София
Скрит текст:
А пък чак това нещо да предизвика и аборт е крайно заключение според мен.

Аз не прочетох такова нещо, нито написах, ама карай. Факт е, че едното се случи след другото, дали има връзка не знам. Радвам се, че на мен такива прегледи не ми правят, първо са супер некомфортни и второ когато всичко е наред не виждам смисъл от тях, ако лекарят прецени няма да се дърпам, точно защото имам доверие. Радвам се и че моята лекарка въобще не вижда смисъл да прави такъв , а и за цитото - защо трябва да се прави в моя случай, когато имам една ІІ-ра група от ноември пак при нея - трябва да се гледа комплексно и да не се правят ненужни изследвания, поне според мен. Когато се налага - винаги.
Стискам палци на всички с прегледи  Hug и аз съм чак другата седмица - четвъртък, нямам търпение вече, защото тези дни не усещам бебето, знам че сега е рано за постоянни усещания, но си ме гложди това.

Рокси, ти усещаш ли го бебо вече? Благородно ти завиждам!  Hug  На мен ми се стори в събота, че го усетих, ама няма как да съм сигурна  Simple Smile

# 559
  • Terra incognita
Тук няма прави и криви. Никой от нас не е лекар,за да изказва мнение дали това е правилно или не. Аз също не знам дали е правилно, но със сигурност лекарят ми знае и разбира много повече от мен и предпочитам да не се бъркам. Още повече , че тук е стандартна практика. Нито е некомфортно, нито болезнено,става за секунди и не се усеща абсолютно нищо. Исках просто да го споделя като факт, понеже знам,че в БГ не се прави, а и да обменим опит в това,как преминават прегледите. Няма нищо лошо в обмяната на информация  bouquet 

# 560
Рокси и аз ти завиждам благородно , че усещаш бебето Simple Smile
Много искам и аз вече да ги усетя  Heart Eyes Знам , че е  рано , но съм супер нетърпелива  Mr. Green Хем си мисля , че ще ги усетя по късно , защото ми е първа бременност , но тайно се надявам да е по рано понеже са двечки Simple Smile

Нормално е всички да имаме различни мнения по въпросите Simple Smile Никой не е длъжен на слуша другия и обратно. Всеки действа както намира , че е правилно  Peace Не мисля , че някой налага мнението си Simple Smile

# 561
  • Сливен
Меци, за жалост така се получава - изкажеш си мнението и предположението и сто след теб колко не си права. И аз като теб имам такива предубеждения, първата ми бременност, преди повече от 10 г. завърши фатално, точно след един такъв преглед, как сега да се съглася, че е напълно безвредно - да, едва ли точно това е причината, но си имам едно на ум.
Голди, усещам го от поне 2-3 седмици, ама по-добре да не бях, сега се притеснявам, а то е още малко и ако се е изместило е нормално да не го усещам.

# 562
  • Terra incognita
Аз и друго да попитам Grinning тук на първата ми консултация ( която продължи около три часа) ми дръпнаха цяла лекция за това, че трябва да мия плодовете и зеленчуците със сода бикарбонат,да внимавам с тях, ако се храня навън или на гости да не ям нищо,което не е минало термична обработка,това да не ям,онова да не ям,да не си боядисвам косата...   

# 563
Ниана аз с предната бременност много късно усетих бебето - някъде чак в 19та седмица и много се паникьосвах, щото мамите в моята отчетна вече бяха светлинни години преди мен .. сега някак по-спокойно ги приемам нещата, да не кажа че и прекалено спокойно - нито се вълнувам за прегледи /както казах предния преглед почти го забравих/, нито ми хлопти сърцето, докато чакам да ме прегледат, още по-малко пък се вълнувам ще го усетя ли скоро това човече .. на моменти от непукизъм, чак не мога да се трая сама себе си .. предполагам, че този път така ми се отразяват хормоните - докато първия път бях психопатка, сега съм темерутка Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Рокси аз затова казах, че страх лозе пази .. няма нищо лошо да споделиш опита си, но аз лично усетих старание да бъда 100% убедена, че греша в мнението си .. ами факта е, че мен ме боли при такива манипулации, не само по време на бременност, но и при профилактични прегледи, дори често се е случвало да кървя, след взимане на Цито ..  онази вечер си позволих интимност с мъжа ми и го спрях почти веднага, понеже изпитах ужасен дискомфорт .. после и той изпита дискомфорт, но го прие стоически Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Василиса защо със сода?!?!? newsm78 newsm78 newsm78 в смисъл ясно е защо те карат да ги миеш много старателно, обаче защо точно сода?? веро не може ли?!?!

# 564
Момичета, далеч съм от идеята да се делим на групи или пък да казвам как някой не е прав. Просто се чу мнение, че това е опасно и аз казвам моето, че не е опасно. И то го казвам не за друго, а ако някое момиче, бременно за пръв път и преминало през такъв преглед, вземе, че се шашне, да се успокои, че работата не е за шашкане.
Не искам да пораждам спорове, просто и аз като вас изказвам мнение и споделям доводите си.
Относно движенията - и аз го усещам от около 2 седмици. Не го усещам всеки ден, по-скоро през няколко дни. Мисля, че за този период от бременността е нормално.

# 565
  • Сливен
И аз кървя винаги след преглед и винаги ми е дискомфортно, явно си е до усещане и като всяко нещо , правено върху човек, си е със строго индивидуални последствия.
Василиса, не почвай с тази боя за коса - скоро се вихри спор тук по тази тема.

# 566
  • Terra incognita
Василиса защо със сода?!?!? newsm78 newsm78 newsm78 в смисъл ясно е защо те карат да ги миеш много старателно, обаче защо точно сода?? веро не може ли?!?!
Тук содата е доста предпочитан начин за почистване на плодове и зеленчуци,защото много добре отмива нечистотиите от тях. Дори на самата опаковка го пише- достатъчно е една лъжичка на литър вода. А верото колкото и да е си е химия и някои по- меки плодове може да го поемат,макар чеи аз понякога го използвам Grinning
Много рано усещате бебетата,на мен лекаря ми каза след 20 седмица. Как точно ги усещате,какво чувствате? Може и аз да го чувствам,но да не знам Laughing Rolling Eyes

# 567
И аз се доверявам на лекарите. С три спонтанни аборта съм преди сина ми да се роди и бях решила, че няма да позволявам вагинален ехограф или преглед. Лекарят, който следи първата ми успешна бременност сам каза, че няма да ме гледа с него, защото риск има, макар и минимален.  Миналият месец на ФМ не можаха да се видят добре нещата, лекарят каза, че трябва да ме види с вагиналния. Хич и не ми мина през ума да казвам "не" Laughing Аз на такъв важен преглед съм тръгнала, как така без резултати ще се прибера, а и да се нарадвам на гледката на малкото съкровище Simple Smile

vasilissa1 хубаво е да се внимава с тези неща до колкото знам. Лично аз никога не съм мила плодовете и зеленчуците със сода. Нямаше проблеми миналия път. Тогава много внимавах и какво хапвам. Сега го давам доста по свободно и дано няма проблеми.

Към дамите от Стара Загора. Дайте координати на добър  лекар за консултации и с добър ехограф ако може  Praynig

# 568
абе аз по принцип почти нищо не мия с веро Blush, но просто ми стана любопитно ..

Ис д-р Тодоров - но той не работи по ЗК, иначе аз в момента ходя при д-р Качаров в Ниамед - много съм доволна от него .. това са ми личните впечатления от АГ-та в града, от които аз съм останала доволна .. иначе то лекари и хубави ехографи бол, ама какви неща ти говорят Whistling ooooh! ooooh!

# 569
  • Сливен
Василиса, обикновено за първа бременност е нормално първите усещания да са около 20 г.с., усещат се като трепет отвътре, често могат да се сбъркат с местещи се черва. С всяка следваща бременност се усеща по-рано, но не е задължително.

Общи условия

Активация на акаунт