Отговори
# 570
Alllure,честити сини гащи  stork-boy Hug
Моето мнение,е че всеки доктор процедира по различен начин,така че всеки сам да решава за себе си.Важното е всички да финишираме със здрави бебета.

# 571
Момичета пишете бързо,и сега ви чета,
тази сутрин ми направиха Серклаж и говореха за - скъсена маточна шийка и отворен цервикален канал
иначе чухме мишоците,риткаха и танциха момчета,добре са.Но аз в момента мие не комфортно.
Иначе нее приятно нито вагиналният преглед нито това.Но на 35 години мечтая за думата мама
и съм готова на всичко
сега си почивам
На всички на прегледи стискам палци
Днес ще бъда под наблюдение утре ще ме пуснат

# 572
  • Terra incognita
Понякога усещам нещо като пърхане отвътре,но мислех,че нещо си внушавам. Някой от вас има ли домашен любимец?

# 573
Честит Великден и от нaс Simple Smile
Aз сaмо ще кaжa, че при влизaнето ми в болницa не сa ме приемaли без преглед с "бърникaне", незaвисимо дaли те приемaт зaрaди кървене, болки, контрaкции и т.н. Блaгодaрение нa тaкъв преглед видяхa, че имaм рaничкa нa шийкaтa нa мaткaтa от пaднaл имунитет. Веднaгa последвa колпоскопия и новa цито. Нищо, че имaх тaкaвa от месецa преди дa зaбременея. Зaтовa смятaм, че нямa излишен преглед или мaнипулaция по време нa бременност. Щом сa го предвидили знaчи имa зaщо дa се прaви.
Aз усетих зa пръв път бебето преди три денa вечертa. След товa нa следвaщaтa сутрин и оттогaвa не съм го усещaлa. Добре че имaм доплерa дa му слушaм тоновете, че ще се побъркaм. В 16тa седмицa съм, зaднa плaцентa, вторa бременност.
Успех нa всички с прегледи днес и в следвaщите дни. Aз също съм нa преглед утре Simple Smile

# 574
Здравейте,
мислех, че ще ме подмине настинката......ноо точно за празниците болна, първо гърло, после носа ми тече, а сега е запушен и на работа едва дишам. Ужасно е.... лекарства не взимам днес е 5 ден уж за 7 дни с лекарства или без минава. Надявам се утре да ми просветне ако ли не, ще се наложи лечение.
За усещането на бебо, усещам го от 2 седмици, но легнала и с двете ръце на корема. И сега.. всеки ден правя процедурата, някак ме успокоява, че всичко е наред Simple Smile

# 575
Здравейте момичета.Дано сте прекарали хубаво празниците.
Относно "бърникането",до сега ме гледаха с вагинален,дано да е било за последно.
Утре съм на преглед,стискайте ми палци,че не се чувствам никак добре и ми е притеснено  Confused

# 576
Allure, честит мъж и от мен Simple Smile
Пчеличкa, стискaм пaлци нерaзположениятa дa минaт бързо и дa си кротувaт мъжлетaтa в коремa нa мaмa възможно нaй-близо до термин!!!
Вaсилисa, по принцип около 20тa седмицa е нормaлно дa се усети бебето. Но тук окaзвaт знaчение много фaктори: къде е рaзположенa плaцентaтa (с преднa плaцентa се усещa по-късно), слaнинки по коремчето нa мaмa Wink , първa/вторa бременност и т.н. Aз с преднaтa бременност го усетих в 18тa седмицa с преднa плaцентa. Сегa в 16тa със зaднa. Първите усещaния сa кaто гъделичкaне и къркорене нa червaтa. Но aко усещaнето не е нa едно място, a се мести сa си нaпрaво гaзове. Aко те ръчкa нa едно място си е бебето Wink
Плодовете и зеленчуците ги мия сaмо с водa, прекaлено крaйно ми е дa ги мия с веро. Единствено кaто имaм време нaкисвaм зелените сaлaти в смес видa/оцет зa отмивaне нa нитрaтите.
Момичетa, дa ви се похвaля - спечелих  ФМ от рaдио Витошa - тройкa нa рaзсъмвaне в клиникa Щерев. Токущо ми се обaдихa дa си зaпишa чaс. Ще я прaвя в 21вa седмицa нa 20ти мaй при др. Чaвеевa Simple Smile

# 577
Allure, честито момченце! Пчеличке, почивай много!
Честито на всичко, усетили бебчовците. Аз нали ви питах преди няколко дни за тези гъделичкания, които имам от вътрешната страна на корема, мислех, че е от разтягане на кожата, сега пък взех да си мисля, че може и да в бебо, знам ли.... И аз съм със задна плацента и казаха, че ще е по-рано, ма пък чак толкова рано.. Дъщеря ми започна направо с ритниците, та са мо доста непознати тези гъдели.

# 578
  • Пловдив
Здравейте момичета,  Hug
Следя ви от самото начало, но се притеснявах да се запиша и сега, след като вече мина първата ФМ и лекаря каза, че всичко е нормално, мисля да се включа във вашите редици. На 28 години съм от Пловдив с термин 22 октомври. Днес ми излязоха резултатите от БХС:  Тризомия 18 /1:3332  Тризомия 21/1:3255 (още не съм се обадила на лекаря да го попитам, но мисля че резултатите са добри)
И аз като Шмокси спечелих от "Тройка на разсъмване" безплатно проследяване на бременността, ФМ и раждане от клиника "Селена" и даже вече минах първия преглед, оказа се, че правят ФМ в 20 седмица само и аз за моя сигурност направих и ранната при д-р Троянчев.
Ще ме следи д-р Ненев в Селена и мисля да се оставя изцяло на него и без това до сега смених трима лекари и всеки с различно мнение и тарифа  Crazy
За сега все още имам сутрешно гадене, надявам се скоро да се отърва и от него.
Стискам палчета на всички, които имат нужда  fingerscrossed

# 579
Здравейте, мамчета! Надявам се всички да сте изкарли празниците добре!

shmoksi честита награда!  Peace
*Soulmate* добре дошла и честита награда и на теб!  Hug
pcelichka33 кротувай и пази момченцата! Не се притеснявай, всичко занапред ще е наред! Колко % скъсяване на шийката ти казаха?
Allure честито момченце!
vasilissa1 имам куче, котка, гушер и риби. Какво те интересува за дом. любимци по-точно?

# 580
  • Terra incognita
vasilissa1 имам куче, котка, гушер и риби. Какво те интересува за дом. любимци по-точно?

Понеже имам котка,се чудя как става "запознанството" между бебето и котето. Хич не ми се иска да ги деля в различни стаи и да игнорирам животинчето. Та всякаква информация и опит по този въпрос биха ми били от полза  bouquet

# 581
*Soulmate* - добре дошла!!!  Hug

# 582
  • Пловдив
Skeeter  Hug  love001

Относно котаранката, vasilissa1, след като си живее с теб, правила си и нужните изследвания и редовно си я имунизираш и обезпаразитяваш не мисля, че трябва да има проблем  да е в контакт с бебето Peace

Мен ме учудиха резултатите от токсоплазмозата, оказа се, че имам имунитет, дефакто съм прекарала такава инфекция и нямам прясна инфекция. И сега стоя и се чудя, как така съм я прекарала и съм се излекувала сама, когато токсоплазмозата е паразит, който си живее в теб, а аз не съм приемала лекарства, например?

# 583
  • София
*Soulmate* , добре дошла!
И аз така токсоплазмозата съм я изкарала без да знам...

За vasilissa1 не знам, но моето притеснение за котката е как ще реагира тя на новия член на семейството. Все пак много нови звуци, аромати и изобщо всичко ще се промени. Иначе аз си знам, че е здрава, всички ваксини си има и редовно си посещава ветеринаря, това не го мисля толкова.

# 584
  • Terra incognita
Токсоплазмозата понякога преминава напълно незабелязано без симптоми. Не е опасна за възрастен човек,но,както знаем е много опасна за бременните. Мисля,че не е необходимо лечение,защото си отшумява сама и вече имаш имунитет. Благородно ти завиждам,защото аз нямам имунитет и даже се чудя,защото винаги съм имала котки,да не говорим колко улични съм прегръщала и галила и после съм забравяла да си измия ръцете Embarassed. Но казват,че вероятността да пипнеш токсо от мръсни плодове и зеленчуци или недопечено месо е по- голяма,отколкото от коте  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт