Отговори
# 600
Добро утро,
като заговорихте за море ....аз имам отпуска от 20-24.07 и много се чудя да ходя ли на море или да отида на планина ( хотел с басейн), тогава ще съм живот и здраве 29 г.с. ( което е края на седми месец). Или просто да си стоя у дома, май ще го мисля до последно и ако пътувам определено и морето и планината ще са съобразени с най- близко разположено болнично заведение Simple Smile ще има проучване Simple Smile
Вие планувате ли почивка и кога, страх ли ви е да пътувате след шести месец? Защото определено мисля, че имам някакви страхове Simple Smile.

# 601
  • София
Здравейте!

И аз съм в чуденка за морето. Ние всяка година ходим август. Май ще го направим началото или средата на юни, за да съм още във втория триместър. Пък и ще е по-хладно...макар че ние към Гърция ще ходим най-вероятно, та едва ли ще е хладно де  Laughing

Аз спрях и Дуфастона и но-шпа миналата седмица. Не съм сигурна кога каза лекарката да ги спирам, но ми се върти 14 седмица нещо   Thinking

# 602
Мерси, Рокси!  Hug
На мен ми бяха изписали Дуфастон 2х1 и Но-шпа 3х1, когато болките спряха, спрях и Но-шпа, но продължих с Дуфастона. АГ-то каза имам, нямам болки да го пия, но аз не я послушах за това и да чукна на дърво нямам проблем, пила съм само при болка. Дори и да го спреш сега, няма да ти окаже някакво негативно влияние, както има риск при Дуфастона. На последния преглед ми бяха казали да го пия до към 16 г.с., защото плацентата ми не беше напълно изградена. Аз мисля да го спра постепенно, защото четох, че така е най-добре и от утре го започвам 10 дни по 1 табелтка и го спирам.

Много обичам морето и да имам тен, та живот и здраве, мисля да не пропускаме морето и тази година. Но задължително ще лежа под чадъра и ще избягваме големите жеги. Края на юни, началото на юли мисля, че е най-подходящо.   grinning039Миналата седмица бяхме на пикник на една слънчева поляна, после ме боля главата...слънцето не е шега работа  Naughty

# 603
Ние ще ходим в началото на юни в Барселона, преди или след това мисля и до Гърция да отидем. Надявам се да няма проблеми. Също, малко амбизиозно, си купихме билети за Спирит ъф Бургас, който е в началото на август. Ще видим как ще е положението до тогава  Wink В краен случай ще ги продадем  Crazy

# 604
Ние сме на море цяло лято. Радвам се поне, че няма да се наложи да пътуваме. Живот и здраве смятам да ходя на плаж след 16 или преди 10. Като цяло така или иначе тогава ще водим малкия на плаж. В жегите ще си стоим на климатика. Надявам се да можем да си правим и мноооого разходки, вечери навън и като цяло да се насладим на времето само с 1 дете.
Искам да ви попитам дали разглеждате колички вече. Аз предния път направих грешен избор и затова сега от рано се оглеждам, че варианти има безброй. Харесали ли сте нещо конкретно или пък ако си имате от предишно дете количка, от която сте доволни?

# 605
  • София
Здравейте!
Добре дошли на новите момичета. Лека бременност до термин.
Честито на момичетата, които имат добри резултати от изследванията. И на тези, които са разбрали пола и са усетили бебчетата.
Аз съм добре. Последните дни си починах, за разлика от седмицата преди празниците, когато се развихрих с чистене и готвене. Аз съм на преглед чак другата сряда и вече нямам търпение. Уикенда ще пътуваме и леко се притеснявам, че пътят е малко разбит, но дано всичко е наред.
Biskvitka, аз си имам количка от първото дете и съм много доволна- Giordani. Лека, маневрена, има зимен кош за новородено и летен за бебе на 4+ месеца. Първото ми дете е март родено, дадох я и на приятелка, която роди края на април и на двете ни свърши много добра работа. Мисля, че и сега ще ми е удобна за есенно бебе.
Слънчев и усмихнат ден на всички.

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 10:43 от vickityyy

# 606
  • София
diamond , и мен ме врънкат за спирита, ама мисля най-много да си се разхождам из Бургас, докато половинката е там  Simple Smile Малко не си се представям в 8 месец с корема там.

Biskvitka87 , аз гледам колички от няколко седмици. Мисля даже другата седмица да посетя няколко магазина, за да ги видя на живо. Една от мамите беше дала линк към нейната количка (muum matrix мисля че беше), която ми допадна, а също така една моя приятелка роди преди месец и е с количка на Baby Design, от която за сега е доволна (на мен ми се вижда тежичка в сравнение с matrix). Аз искам 3 в 1, но съм склонна и на 2 в 1 със съвместимо с рамата столче за кола, ако успея да харесам.

# 607
Благодаря на всички, които са ми честитили сините гащи. Не мога да смогна да ви прочета. Simple Smile
Относно домашните любимци - с предната бременност правих тест за токсоплазмоза за мое успокоение, въпреки че бях сигурна, че имам имунитет, защото съм израсла с котки. Сега имаме лудо куче, което е с бебчо от ден първи. В началото беше стрес, защото кучо се чудеше какво е това нещо, което донесохме в кошче вкъщи и не яде цяла седмица от мъка, но накрая разбра къде му е мястото в глутницата и всичко се нареди. Проблеми имаме с това, че постоянно взима от ръката на малкия всякаква храна - солетки, кексчета, кашкавалчета и т.н., но какво да се прави. В момента по-скоро синът ми започна да тормози животното, въпреки че не му позволяваме като цяло. Иначе кучо си спи при нас в леглото, а детето само в детската си стая, та конфликт по този въпрос нямаме. Отделно не можем да се разхождаме четиримата заедно навън, защото кучето минава в режим отбрана и ръмжи по всички преминаващи покрай нас.
Относно петната по лицето с първата бременност имах голям проблем с едни малки брадавички, които се появиха по деколтето и гърба от хормоните. Наложи се да ги кюретирам след като родих и всичко се оправи, но се моля искрено този път да ме подмине, защото бяха отвратителни.
Относно почивката - не съм спирала да пътувам с предишната бременност. Сега през юни ще ходим до Дания на екскурзия, а през август в Италия на езерата. Там е идеално за почивка с дете, защото си има плаж като на море, а чистият въздух на планината е незаменим.
Относно избора на количка - за сина ми взехме Рекаро Бейбизен, невероятна количка, скъпа, да, но осъзнахме, че я взимаме с идеята да отгледа поне две деца, а и хубавата стока си държи цената. Сега гледам са пуснали някакъв по-нов модел, който е безбожно скъп, та не бих дала такива пари чак.. Лятната ни е Макларън XT - лека, маневрена, с пълно легнало положение, кош и всичко необходимо. Също съм безкрайно доволна. Столче за кола препоръчвам на Britax/Roemer. Немските тестове за сигурност ги нареждат на първите места. Това гледайте като избирате, а не дизайна и шарката.

Хубав ден на всички! Hug Hug Hug

# 608
  • Terra incognita
Здравейте и от мен! За почивката ще се консултираме с доктора,защото лятото се прибираме към Бг, но този път мислим аз да пътувам със самолет,а мъжо и котарака с колата.
За количка- бъдещите леля и чичо любезно ще ни предоставят своята stokkie. Хубав ден на всички  bouquet

# 609
  • София
Аз не знам защо не харесах нито стоке, нито бейбизен... Малко са ми странни, и зимния кош ми изглежда тесен в сравнение с другите, а все пак нашите бебоци доста що го ползват. А и вече три семейства с колички с 3 колела ми казаха категорично, че това не е за софийските дупки, колкото и да са големи гумите.
Но аз от чуто говоря, така че ще отида все пак да видя на живо и бейбизен вариантите, щом имаме доволна мама, стоке-то ги гледах и мнението ми се затвърди.

# 610
Goldilocks, изборът е твой, но моят съвет е да не вярваш на речено - казано. Това, че кошът е тесен, го слушах и аз, както и за гумите и въобще не е вярно. Ето, че имам и четриколка и ти казвам, че по нашите улици каквото и да вземеш, все по еднакъв начин ще върви. Бейбизенът е измислен от френски инженери и техническата мисъл е взела връх. Аз живея на 5 етаж без асансьор и я взех заради лесното сгъване и 9,5 кг. Носила съм я на ръка барабар с бебето по етажите. Иди я виж, няма да сбъркаш...и я побутай.Simple Smile

# 611
  • Terra incognita
Ако зависеше от мен бих избрала нещо на CAM, в Италия са на много достъпни цени,удобни са,леки са и са красиви. Изгледах детето на моя приятелка в такава количка и си изградих добро мнение. Стокито ни я дават като подарък, каквато,такава. Важното е на бебчето да му е удобно Peace  bouquet  bouquet

# 612
Абе това Стоке се чудя наистина ли толкова лесно се бута. С тези малки гуми и то НЕпомпащи (ясно че има амортисьори) как се бута с дете отиващо към 15 кг. Искам да взема една количка и до края да съм с нея. Искам да ми е лесно да я бутам без усилие и затова гледам помпащи гуми.

# 613
Привет и от мен момичета Simple Smile

Колички и аз оглеждам в нета от 1-2 месеца по простата причина ,че никак няма да ми е лесно с намирането на двойна количка  Crossing Arms Имам си някакви изисквания и не ми се отстъпва и това е  Laughing За момента съм се спряла на една Полска марка която не е много разпространена , но има доста добри отзиви. Все пак продължавам да се оглеждам  Mr. Green

# 614
Голди, аз по-скоро не мога да си представя как ще изглеждам в 8мия месец, заради това може би се навих  Embarassed ама като дойде времето ще му мислим  Crazy Ние сме канени и на сватба в края на август, ще видим до тогава как ще изглеждам и как ще се чувствам  Joy

Аз за колички не съм започнала да се оглеждам, но с удоволствие чета дискусиите и събирам мнения  Peace

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 11:41 от diamond

Общи условия

Активация на акаунт